Skip to main content

Πανόραμα Γερμανίας Πάσχα 2017 από 765,00

Αλσατία, Κρουαζιέρα Ρήνου
Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 11/4
Super Τιμή 
Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Highlights

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με Lufthansa
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Μόναχο, σε ξενοδοχείο 4*
  • 3 Διανυκτερεύσεις στην Καρλσρούη, ως βάση εξόρμησης για τις επισκέψεις μας στις γύρω περιοχές και τα αξιοθέατα, σε ξενοδοχείο 4*
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο στο ξενοδοχείο Hilton 4* ή στο Novotel Strasbourg 4*
  • Πρωινό buffet καθημερινά
  • Επίσκεψη στα μοναδικά χαρακτηριστικά Αλσατικά χωριά Κολμάρ, Ριμπωβίλ, Ρικεβίρ
  • Κρουαζιέρα στο σημαντικότερο τμήμα του Ρήνου
  • Επίσκεψη σε χωριά του Ρομαντικού Δρόμου και στο μοναδικό Ρόττενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ
  • Επίσκεψη στο Βισμπάντεν, την Καρλσρούη και την Κομπλέντζ
  • Επίσκεψη στη Χαϊδελβέργη και στο Στρασβούργο
  • Εκδρομή στον Μέλανα Δρυμό και την Λίμνη Τίτι
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ (Πτήση, ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο & βόλτα με τα πόδια).
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του άνω ρου του Δούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη ανάμεσα σε μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες μπυραρίες, ανάμεσα στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα και τις ήσυχες γωνιές, ανάμεσα στο μπαρόκ και το μοντέρνο. Δεν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου. Φθάνοντας στην πόλη, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία της και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον καθεδρικό ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ (Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, Κάστρο Νοϊσβανστάιν, το Γκάρμις Παρτενκίρχεν και το Ομπεραμεργκάου)
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επονομαζόμενη "Ρομαντική Οδό" (Romantischen Strasse), μέσα από ονειρεμένους δρυμούς, στεφανωμένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόμενους από κελαριστά ρυάκια, με άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα κι απότομα φαράγγια. Θα φθάσουμε στο Φύσσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β΄, στον παραμυθένιο Πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν ("Νέος Λίθος του Κύκνου"), ανεβαίνουμε για ωριαία περιήγηση (κόστος: 12 €). Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο δίδυμο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν για να πάρουμε μια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασμό γαλήνης και ευδαιμονίας, ενώ κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από το Ομπεραμεργκάου (Oberammergau), ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές αναπαραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - ΡΟΤΤΕΜΠΟΥΡΓΚ Ο/ΤΑΟΥΜΠΕΡ - ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ
Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα ακολουθήσουμε τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί για το μεσαιωνικό Ρότενμπουρκ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην περιοχή της Φραγκονίας. Είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Γερμανίας με χαρακτηριστικές μεσαιωνικές πύλες. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε την πόλη και την ευκαιρία να δούμε τα τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό συμβούλιο και τον καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Χάιλμπρον, για την αρχοντική Καρλσρούη, έδρα Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.
Η Καρλσρούη βρίσκεται σε πολύ καλή γεωγραφική θέση για εξορμήσεις στην οδό των Πύργων στον ποταμό Ρήνο, την Κόμπλεντς, την Χαϊδελβέργη κλπ. Άφιξη και περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, το ιστορικό της κέντρο, το κτήριο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, το κτήριο του πανεπιστημίου κ.α. Η Καρλσρούη ήταν στο παρελθόν πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βάδης. Ιδρύθηκε από τον Μαργράβο (Μαρκήσιο - Margrave) Κάρολο Γουλιέλμο Γ' της Βάδης το 1715. Κατά την παράδοση ο Κόμης ονειρεύτηκε την πόλη καθώς μια μέρα αποκοιμήθηκε, κουρασμένος από την αναζήτηση της χαμένης βεντάλιας της συζύγου του. Όταν ξύπνησε έβαλε να σχεδιάσουν την πόλη κατά το όνειρό του. Κατά την ίδια παράδοση στην πόλη αυτή έβρισκε την ησυχία του από τη σύζυγό του και συνευρισκόταν με τις ερωμένες του, εξ ου και το όνομα της πόλης (Karlsruhe:Karls Ruhe=η ησυχία/ανάπαυση του Καρόλου). Έκτοτε αποτέλεσε την έδρα των Μαργράβων της Βάδης. Η πόλη συνέχισε να αναπτύσσεται υπό την ηγεσία τους. Έτσι, το 1825 ιδρύθηκε ο πρόγονος του σημερινού πολυτεχνείου της πόλης, το Polytechnikum, το οποίο ανακηρύχθηκε το 2006 ως ένα από τα τρία καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Γερμανία, λαμβάνοντας τον τίτλο του Πανεπιστημίου Ελιτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΠΑΝΤΕΝ-ΜΠΑΝΤΕΝ – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ (Ολοήμερη εκδρομή).
Σήμερα θα εξορμήσουμε για να γνωρίσουμε την γύρω περιοχή. Πρώτος μας σταθμός η γραφική Χαϊδελβέργη, από τις λίγες πόλεις που δεν βομβαρδίστηκαν κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και αποτελεί την πιο αγαπημένη πόλη των νέων και των καλλιτεχνών. Μετάβαση στο επιβλητικό κάστρο, την έδρα των Παλατινών, κτισμένο πάνω από την παλιά πόλη με τα καλντερίμια, τα παλιά σπίτια, τις εκκλησίες, για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης με τα κωδωνοστάσια και τις στέγες των σπιτιών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με τον καθεδρικό ναό του Άγιου Πνεύματος, το ομορφότερο κτίσμα της πόλης, τον εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσσε, το Πανεπιστήμιο που χρονολογείται από το 1386 και είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας, την Όπερα, κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση προς το Μπάντεν-Μπάντεν, τον φημισμένο προορισμό ιαματικών λουτρών, καταφύγιο ευπόρων, στολισμένο με κρήνες, πινακοθήκες, θέατρα και καζίνο κλπ. Στάση για βόλτα και επίσκεψη στην πόλη και τα αξιοθέατα της, Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Καρλσρούη. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΣΑΙΝΤ ΓΚΟΑΡ - ΚΟΜΠΛΕΝΖ (Κρουαζιέρα Ρήνου) – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ
Πρωινή αναχώρηση για το Σάνγκτ Γκόαρ για να γνωρίσουμε την περιοχή του ποταμού Ρήνου από το παρα - Ρήνιο Μπίνκγεν, με τα επιβλητικά κάστρα, τους αμπελώνες και τα παραδοσιακά χωριά με τους πύργους. Άφιξη στην παλιά επισκοπική έδρα του Σανγκτ Γκόαρ με τον θρυλικό βράχο της Λορελάι (στάση για φωτό) και επιβίβαση για την 2ωρη κρουαζιέρα μας με το ποταμόπλοιο (οι ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν την κρουαζιέρα μπορούν να συνεχίσουν με το πούλμαν μέχρι την πόλη Κόμπλεντς). Άφιξη στην Κόμπλεντς, πόλη χτισμένη επάνω στη συμβολή των ποταμών Μοζέλα και Ρήνου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της Γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια. Επιστροφή στην Καρλσρούη. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕΕ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Αφήνουμε σήμερα την Καρλσρούη και οδηγούμαστε νοτιότερα, στις περιοχές του Μέλανα Δρυμού. Θα γνωρίσουμε πόλεις και περιοχές του Μέλανα Δρυμού, το δάσος που καλύπτει τεράστιες εκτάσεις της Βυρτεμβέργης έως τα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας και Γαλλίας. Αναχώρηση για το Τίτιζεε με τη λίμνη, τα σαλέ και τις καταπράσινες βουνοκορφές με τα ερυθροέλατα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη λίμνη ή για μια προαιρετική πλεύση με πλοιάριο. Κατόπιν συνεχίζουμε για την αγαπημένη πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, το Φράιμπουργκ, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντράιζαμ, στην οποία θα δούμε μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο, το Δημαρχείο, καθώς και το επιβλητικό Μίνστερ στην καρδιά του ιστορικού της κέντρου. Προορισμός της σημερινής μας ημέρας είναι το Στρασβούργο, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ίλ, παραπόταμου του Ρήνου. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ιστορικό κέντρο με τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ, τα γραφικά Αλσατικά σπίτια και τις γέφυρες, καθώς και τη φημισμένη συνοικία της Μικρής Γαλλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΡΙΜΠΩΒΙΛ - ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης διαδρομής θα γνωρίσουμε τα γύρω από το Στρασβούργο εκπληκτικά χωριά της Αλσατίας, θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φθάσουμε στο κουκλίστικο Ριμπωβίλ. Συνεχίζουμε την πορεία μας στον "Δρόμο του Κρασιού", επισκεπτόμενοι διάφορα χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια, όπως το Ρικβίρ και το "στολίδι της Αλσατίας", το Κολμάρ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Επίσκεψη και πτήση επιστροφής)
Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μάιν. Είναι η πόλη των εκθέσεων, του Γκαίτε και της Άννας Φρανκ. Άφιξη και γνωριμία με το "Μανχάταν της Γερμανίας", με τους γυάλινους ουρανοξύστες, το ιστορικό κέντρο Ρέμερ και το εμπορικό κέντρο στο Χάουπτ Βάχε. Θα δούμε την κρήνη της δικαιοσύνης, τις εκκλησίες του Αγίου Παύλου και του Αγίου Νικολάου, τα χαρακτηριστικά σπίτια των Σαξόνων, καθώς και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου, χτισμένο δίπλα στα ερείπια των ρωμαϊκών λουτρών. Κατόπιν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα πολυκαταστήματα και τα μουσεία της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Ορισμένες αναχωρήσεις έχουν αντίστροφη φορά – κατεύθυνση.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/4/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 765€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 765 € 220 €
  Twin Room 765 € 220 €
  Triple Room 765 € 220 €
  Single Room 990 € 220 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Μονάχο σε ξενοδοχείο 4*
  • 3 Διανυκτερεύσεις στην Καρσλρούη σε ξενοδοχείο 4*
  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton ή Novotel Strasbourg 4*, ανάλογα με την αναχώρηση
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Κρουαζιέρα στον Ρήνο
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός-συνοδός & ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 220 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει στα προγράμματά. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

11/04/2017

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1284

18/04/2017

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ- ΑΘΗΝΑ  

20:40

00:25