Skip to main content

Αλσατία – Μέλας Δρυμός Φεβρουάριος 2017 από 495,00

5 μέρες
Φράιμπουργκ, Στρασβούργο, Κρασοχώρια Αλσατίας, Κολμάρ, Χαϊδελβέργη, Μπάντεν – Μπάντεν
Αναχώρηση: 23/02
Early Booking!



1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και
τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Στρασβούργο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Απόγευμα ελεύθερο.
3η μέρα: Φράιμπουργκ - Κολμάρ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί από το Δημαρχείο απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Επόμενος σταθμός μας το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο και διανυκτέρευση.
4η μέρα: Τρίμπεργκ - Μπάντεν Μπάντεν
Πρωινό και αναχώρηση για το Τρίμπεργκ, ένα από τα χωριά των ωρολογοποιών που διαθέτει το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο του Μέλανα Δρυμού. Εδώ υπάρχουν τα πάντα για την περιοχή: παραδοσιακές φορεσιές, αστικά ρούχα των αρχών του εικοστού αιώνα, γεωργικά εργαλεία και πληροφορίες για τις αγροτικές εργασίες, χειροτεχνήματα, παλιά παιχνίδια, πετρώματα από το Μαύρο Δάσος. Περπατώντας στο χωριό, οι… κούκοι είναι παντού. Σχεδόν όλα τα κτίρια έχουν έναν, κάποια μάλιστα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, που να μοιάζουν με ρολόι-κούκο. Θα συνεχίσουμε για τους διάσημους καταρράκτες του Τρίμπεργκ που έχουν μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές πάρκο. Συνεχίζουμε για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται επίσης στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο, πρώτη γνωριμία με την πόλη.
5η μέρα: Στρασβούργο - Φρανκφούρτη – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τα αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και πτήση για την Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο

Early Booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί

 

495€

535€

+160€

445€


Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα με τη Lufthansa
  •  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •  Διαμονή στο ξενοδοχείο Hilton Strasbourg 4* ή παρόμοιο
  •  Πρωινό καθημερινά.
  •  Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  •  Τοπικό ξεναγό – συνοδό του γραφείου μας.
  •  Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 150€
  •  Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  •  Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις

Ημ/νια

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

23/02

Αθήνα

Φρανκφούρτη

07.15

09.20

LH 1285

27/02

Φρανκφούρτη

Αθήνα

13.15

17.00

LH 1282