Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2016-2017 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΡΗΝΑΝΙΑ-ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΑΠΟ 599,00!!!

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ-ΑΝΩ ΡΗΝΑΝΙΑ-ΧΑΙΛΔΕΒΕΡΓΗ
Χαιδελβέργη-Ρηνανία-Βόννη- Κοπλενζ -Άαχεν- Μάαστριχ- Κολονία
5ημέρες αεροπορικώς
EARLY BOOKING
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24-28/12/2016 &  29/12-02/01/2017

 

1η ημέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Φρανκφούρτη.  Άφιξη και αναχώρηση για την γραφική Χαιδελβέργη, την πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ' αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ' όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Χρόνος ελεύθερος και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε το εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο μας .

2η ημέρα :  ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΡΗΝΑΝΙΑΣ (TRIER – COCHEM) –ΒΟΝΝΗ

Πρωινό. Στην σημερινή μας ημέρα θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του κρασιού της Ρηνανίας. Πρώτη μας στάση η πόλη Trierπου απλώνεται στις όχθες του ποταμού Μοζέλλα, σε μια κοιλάδα ανάμεσα σε χαμηλούς, σκεπασμένους με αμπέλια λόφους. Είναι γνωστή για τα καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά και μεσαιωνικά κτίρια . Θα δούμε τα οικοδομήματα που κατασκεύασε ο Μέγας Κωνσταντίνος, (πόρτα Νίγκρα, Βασιλική, αρχαιολογικό μουσείο, κ.α.). Επίσης θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καρλ Μαρξ. Επόμενη επίσκεψη στο Cochem με το κάστρο που χτίστηκε τον 11ο αιώνα και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γάλλους στρατιώτες το 1689 και ανοικοδομήθηκε αργότερα, κατά τον 19ο αιώνα. Η θέα από το κάστρο Cochem είναι τόσο εντυπωσιακή όσο το ίδιο το κάστρο. Τέλος αναχώρηση για την Βόννη, την πρώτη πρωτεύουσα της Γερμανίας. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία  με την πόλη.

3η ημέρα :ΒΟΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) -ΚΟΠΛΕΝΖ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τα ιστορικά μνημεία, έργα τέχνης που μπορεί να θαυµάσει κανείς σε διάφορα σηµεία του Μουσειακού Μιλίου της Βόννης, θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, την όπερα και το σπίτι του μεγάλου μουσουργού Μπετόβεν. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν (προαιρετικά) αναχώρηση για το Κόπλενζ, μία από τις πιο όμορφες και παλιές πόλεις της Γερμανίας. Τρανές αποδείξεις για την ιστορία της πόλης που μετρά πάνω από 2.000 χρόνια ζωής, είναι οι εκκλησίες, τα ανάκτορα, οι αλλοτινές αυλές των ευγενών και οι υπέροχες αστικές κατοικίες.  Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το μνημείο-σύμβολο της Γερμανικής ενότητας του Βίλχελμ Κάιζερ, τον καθεδρικό ναό του Άγιου Κάστορα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ και τα εστιατόρια.. Τέλος θα πάρουμε το τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό Koblenz και θα ανέβουμε στο οχυρό Ehrenbreitstein. Χτίστηκε από δυνάμεις της Πρωσίας στις αρχές του 19ου αιώνα για να αποφευχθούν οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των Γάλλων. Είναι ένα υπέροχο μέρος από το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει την κοιλάδα και το άγαλμα του αυτοκράτορα Wilhelm I.  Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα : ΒΟΝΝΗ – ΑΑΧΕΝ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Πρωινό και αναχώρηση για το Άαχεν. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Άαχεν, το δημαρχείο που χτίστηκε τον 14ου αιώνα, την Μητρόπολη, τα  Ιαματικά Λουτρά «Καρόλους Τέρμεν». Χρόνος ελεύθερος . Έπειτα αναχώρηση για το Μάαστριχτ  ή αλλιώς το πέρασμα του ποταμού Μάας (το παλαιότερο ποτάμι του κόσμου). Διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης συναντάμε την πλατεία Vrijthof, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Σερβατίου (αρχαιότερος της Ολλανδίας, 6ος αιώνας) και ο ναός του Αγίου Ιωάννη με τον χαρακτηριστικό κόκκινο πύργο. Τέλος θα περάσoυμε την παλαιότερη γέφυρα της Ολλανδίας, την γέφυρα του Αγίου Σερβατίου.  Χρόνος ελεύθερος . επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα :ΒΟΝΝΗ-ΚΟΛΩΝΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) ΝΤΥΣΕΛΝΤΡΟΡΦ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κολωνία. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με ιδιαίτερα γραφική & ζωντανή παλιά πόλη, με τις πλατείες, τους πεζόδρομους & τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια. Θα δούμε το Σύμβολο & ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης τον  Καθεδρικό ναό, το μουσείο σοκολάτας με όψη καραβιού και ιστορία για τη παρασκευή της λαχταριστής αυτής λιχουδιάς. Ολοκληρώνουμε τη περιήγηση μας με τη σιδηροδρομική γέφυρα της πόλης . Τέλος χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθούμε τις έξι συνολικά υπαίθριες αγορές που απλώνονται σε όλη τη πόλη. Έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής .   

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια .
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Δώρο το Χριστουγεννιάτικο δείπνο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΑΝΑΧ: 24-28/12 &  29/12-02/01

 5ΗΜ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ

Ξενοδοχείο 4*:  LEONARDOCITYCENTER(ΧΑΙΛΔΕΒΕΡΓΗ),HILTONBONN(ΒΟΝΝΗ)

                                                           EARLY BOOKING  ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ

Δίκλινο (τιμή κατά άτομο) :24-28/12           599€                       649€      

Δίκλινο (τιμή κατά άτομο):29/12-02/01     589€                        629€         

Παιδί έως 12 ετών  :                                                      -10%

Επιβ. Μονόκλινου   :                                                     170€

Φόροι αεροδρομίου  :                                                  150€

24-28/12

ATH-FRA 08.25-10.25

DUS-ATH 16.15-20.15

 

29/12-02/01a