Skip to main content

Βερολίνο Φεβρουάριος-Μάρτιος 2017 από 495,00

4 & 5 Μέρες
Αναχώρηση: Κάθε Πέμπτη & Σάββατο (έως 31/3/17)

Ελληνόφωνη Ξενάγηση Πόλης - Προαιρετική Εκδρομή στο Πότσδαμ


1η Ημέρα: Ελλάδα – Βερολίνο – Ξενάγηση Πόλης – Προαιρετική Επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βερολίνο. Αναχώρηση για επίσκεψη και πανοραμική ξενάγηση στα αξιοθέατα του Βερολίνου. Σήμερα θα γνωρίσουμε την ιστορία μιας πόλης – σύμβολο που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο «Τείχος της Ντροπής». Θα δούμε την πασίγνωστη Πύλη του Βρανδεμβούργου που είναι το σήμα – έμβλημα της πόλης, το επιβλητικό Νέο Κοινοβούλιο (Ράιχσταγκ) με τον κρυστάλλινο θόλο του, την θαυμάσια λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν μήκους 1 300 μέτρων με τα εντυπωσιακά ιστορικά κτίρια κατά μήκος της (υπουργεία, μπαρόκ ανάκτορα. πρεσβείες, εκκλησίες, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το φημισμένο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ, η Κρατική Όπερα κ.ά), το μνημειώδες Κόκκινο Δημαρχείο, την ωραιότερη και γνωστότερη γέφυρα της πόλης Σλόσμπρικε, τη θριαμβική Κολώνα με το Χρυσό άγαλμα της Νίκης ύψους 67 μ. , το εντυπωσιακό θέατρο Σίλλερ (Κοντσέρτχαους), την τεράστια Πλατεία Πότσνταμερ Πλατς που πλαισιώνεται με πανύψηλα και εντυπωσιακά σύγχρονα κτίρια , το νεοαναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό του Κάιζερ Γουλιέλμου, τον Πύργο της Τηλεόρασης που είναι το ψηλότερο κτίσμα της πόλης (365 μ.) και το δεύτερο ψηλότερο της Ευρώπης, το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, τα τελευταία 120 μέτρα του τείχους που διχοτόμησε την πόλη τη δεκαετία του 1960, την καινούργια πλατεία Πότσνταμερ με τα εντυπωσιακά κτίρια και τις πολυτελείς κατασκευές κ. ά. Τέλος θα επισκεφθούμε προαιρετικά το ωραιότερο μουσείο της Ευρώπης το Μουσείο της Περγάμου όπου βρίσκεται η Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου και ο Βωμός της Περγάμου. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βερολίνο – Προαιρετική εκδρομή στο Πότσνταμ
Μετά το πρωινό θα εξορμήσουμε 35 χιλ. νότια στην πρωτεύουσα του σημερινού Βρανδεμβούργου το πανέμορφο Πότσνταμ την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Στην διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Ολυμπιακό στάδιο που το 1936 έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου. Διασχίζοντας το Ολυμπιακό πάρκο και μέσα από ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με φανταστικές λίμνες 300 χιλιάδων ετών θα μπούμε στο Πότσνταμ διασχίζοντας την γέφυρα των κατασκόπων σύμβολο του ψυχρού πολέμου. Θα επισκεφτούμε το πάρκο Cicilien όπου έγινε η συμφωνία των τριών Στάλιν, Τσόρτσιλ, Τρούμαν. Μετά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο Sans Soucci το θρυλικό ανάκτορο του Φρειδερίκου του Μεγάλου που είναι από την Unesco παγκόσμια κληρονομιά. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να θαυμάσουμε την πανέμορφη παλαιά πόλη του Πότσνταμ περπατώντας στα στενά δρομάκια της Ολλανδικής συνοικίας κατάμεστα με γκαλερί όμορφα ρεστοράν και μπαρ. Επιστροφή στο Βερολίνο. Ελεύθερος χρόνος.Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βερολίνο – Προαιρετική εκδρομή στο ψαροχώρι Werder & στη ιστορική πόλη Wittenberg
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε προαιρετικά το χωριό Werder ένα φανταστικό ψαροχώρι, θα επισκεφτούμε το σπίτι που μεγάλωσε ο Αϊνστάιν, θα πιούμε καφέ στο σπίτι του αυτοκρατορικού ιππικού της Πρωσίας και μετά τα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη της Wittenberg γνωστή από τον Μαρτίνο Λούθηρο παγκόσμια κληρονομιά από την Unesco. Επιστροφή στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βερολίνο – Προαιρετική εκδρομή στο Λειψία
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην Λειψία την πόλη του αριστουργηματικού μουσικού Bach. Θα δούμε το σπίτι που έμενε το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο και δημιούργησε την πανέμορφη εκκλησιαστική μουσική. Επίσκεψη την εκκλησία του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου. Θα πάμε στο κελάρι που σύχναζε ο Γκαίτε μια ιστορική μπυραρία της Λειψίας. Μετά την ξενάγησή μας ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη παλαιά πόλη της Λειψίας με τα καφέ και τα πολυκαταστήματα. Επιστροφή στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Βερολίνο - Ελλάδα
Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Σημείωση: Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 4η Μέρα.

ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ /
ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΝΟ ΚΛΙΝΟ
4 Κάθε Πέμπτη NH Berlin AlexanderPlatz 4* 495 € 395 € 645 €
Radisson Blu 5* 575 € 475 € 775 €
5 Κάθε Σάββατο NH Berlin AlexanderPlatz 4* 575 € 475 € 775 €
Radisson Blu 5* 680 € 580 € 930 €

Ενδεικτικές Πτήσεις από Αθήνα:

Aegean Airlines :
ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ 08.40 - 10.35
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ 11.25 - 15.10
Easy Jet :
ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ 11.00 - 13.00
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ 17.00 - 20.50
Ryan Air :
ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ 17.15 - 19.05
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ 12.55 - 16.50

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • 3 ή 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο
  • Ξεναγησεις βάσει αναλυτικού προγράμμματος
  • Έλληνας τοπικός ξεναγός στο Βερολίνο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων 150 € από Αθήνα
  • Κόστος αποσκευής: + 60 €
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα