Skip to main content

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά 2016/17 Βερολίνο ΑΠΟ 395,00

Πότσνταμ
5 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ  Σά 24/12/2016   Σά 31/12/2016 5/1/2017


Γενικά

Mε την ενοποίηση της Γερμανίας, το 1989, το Bερολίνο πήρε την θέση που του άρμοζε. Πόλη “αριστοκρατική” με φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτίρια από τον περασμένο αιώνα, έγινε μέσα με μία δεκαετία η “μεταμοντέρνα” πρωτεύουσα της Eυρώπης με φουτουριστικά κτίρια που υψώνονται επιβλητικά και αποτελούν πρότυπο για τις πόλεις του μέλλοντος. Tο Bερολίνο είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα. Mια επίσκεψη στα μουσεία του, ένας περίπατος στα πάρκα του, μια εκδρομή στο Πότσνταμ, είναι μερικές από της δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείψετε. To ταξίδι στο Βερολίνο θα σας μείνει αξέχαστο!

Παρατηρήσεις

Πτήσεις:
Αθήνα - Βερολίνο 08.30 - 10.25
Βερολίνο - Αθήνα 16.50 - 20.50

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Αχθοφορικά
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα - Βερολίνο

Άφιξη αεροπορικώς στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Πόλη “αριστοκρατική” με φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτίρια από τον περασμένο αιώνα, έγινε μέσα με μία δεκαετία η “μεταμοντέρνα” πρωτεύουσα της Eυρώπης με φουτουριστικά κτίρια που υψώνονται επιβλητικά και αποτελούν πρότυπο για τις πόλεις του μέλλοντος.  Tο Bερολίνο είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα. Θα κάνουμε την απευθείας γνωριμία μας με το Βερολίνο, που αποτελεί την πόλη σύμβολο της επανένωσης της Γερμανίας. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως  την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την μισογκρεμισμένη εκκλησία στην γνωστή λεωφόρο Κούνταμ, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ, και θα επισκεφθούμε εσωτερικά το μουσείο της Περγάμου όπου φιλοξενούνται οι Πύλες της Βαβυλώνας και ο περίφημος ομώνυμος ναός. (Σημείωση: Η αίθουσα με τον Βωμό της Περγάμου είναι κλειστή για κοινό λόγω ανακαίνισης που  αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019. Επισκέψιμα εκθέματα είναι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου, οι Πύλες της Βαβυλώνας, το ξύλινο δωμάτιο από τη Συρία και η πρόσοψη του κάστρου της Ιορδανίας). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2: Βερολίνο (Πότσνταμ)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ωραία εκδρομή στο Πότσδαμ, 30 χλμ νότια του Βερολίνου, την επίσημη πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Το Πότσνταμ ή Πότσδαμ είναι η πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο "Σανσουσί, (Sanssouci), που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στη ξενάγηση του θρυλικού αυτού ανακτόρου. Θα δούμε ακόμη και το ιστορικό Σεσίλιενχοφ, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ χωρίζοντας το Βερολίνο σε 5 τομείς. Επιστροφή στο Βερολίνο και προτείνουμε να επισκεφθείτε  τον περίφημο ζωολογικό κήπο της πόλης ή να περπατήσετε σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους (Κουρφύρστενταμ Φρίντριχστρασε) με τα μεγάλα πολυκαταστήματα, στην λεωφόρο Ούντερ ντερ Λίντεν ή στην πολύ εντυπωσιακή περιοχή της Πότσνταμερπλατς.

Ημέρα 3: Βερολίνο (Πότσνταμ)

Ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας. Η πρόταση μας είναι μια προαιρετική  εκδρομή στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη "Μπαρόκ Σειρήνα", τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης(στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται πεζή), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε εξωτερικά μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το ναό του παλατιού , το έξοχα ανακαινισμένο ναό των γυναικών, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τη τοιχογραφία με την οικογένεια των Βεττίνων κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο το βράδυ.

Ημέρα 4: Βερολίνο -Προαιρετική εκδρομή Δρέσδη

Μέρα ελεύθερη. Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την πόλη περπατώντας, γνωρίζοντας τη γερμανική κουλτούρα και τον μοντέρνα αυτή πρωτεύουσα, προτείνουμε μία βόλτα στη πόλη που θα αναδείξει τα μυστικά της και θα την απολαύσετε μέσα από υπέροχες διαδρομές, από πάρκα και πολυσύχναστους δρόμους. Προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Ζωολογικό Κήπο και το Ενυδρείο  ή  το γνωστό Sony Center, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Κινηματογράφου.

Ημέρα 5: Βερολίνο - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας. 

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Σά 24/12/2016
Διαμονή: 4* Courtyard Marriott Bonus Price. Δίκλινο: 465€, Μονόκλινο: 595€, Φόροι: 150€

  • Σά 31/12/2016
Διαμονή: 4* Courtyard Marriott Bonus Price. Δίκλινο: 565€, Μονόκλινο: 745€, Φόροι: 150€

  • Πέ 05/01/2017
Διαμονή: 4* Courtyard Marriott Bonus Price. Δίκλινο: 395€, Μονόκλινο: 495€, Φόροι: 150€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
  • Διαμονή: Ξενοδ. 4* Courtyard by Marriott
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: 'Οπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας τοπικός ξεναγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες