Skip to main content

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΟ 399,00

   Αναxωρήσεις: κάθε Πέμπτη (Περίοδος 1/11-20/12)       Διάρκεια: 4 ημέρες                                                                         

Το Βερολίνο εντυπωσιάζει, με μια ασυνήθιστη ποικιλία σε αξιοθέατα, με την πλούσια πολιτιστική ζωή και με τον έντονο και ταυτόχρονα χαλαρό τρόπο ζωής. Η πόλη σφραγίζεται από τις αντιθέσεις που δημιουργούν τα ιστορικά κτίρια με τη μοντέρνα παράδοση.Θεωρείται η πιο πράσινη μητρόπολη της Γερμανίας, με εκτεταμένες εγκαταστάσεις πάρκων, δασών και λιμνών. Και για όσους θέλουν να δουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης μπορούν να διασκεδάσουν στα πολυάριθμα θέατρα, βαριετέ, επιθεωρήσεις και καμπαρέ
Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα - Βερολίνο

Συνάντηση στο Ελ. Βενιζέλος για την απευθείας πτήση της Aegeanστο Βερολίνο. Άφιξη στην κοσμοπολίτικη πόλη, όπου αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου και σήμερα η πρωτεύουσα της χώρας αλλά και των νέων ευρωπαϊκών τάσεων. Κατά την περιήγησή μας θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι, την περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το ανακαινισμένο Ράιχσταγκ με τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, τη Λεωφόρο των Ηγεμόνων και τη διάσημηΚουρφούρστερνταμ στράσε (Ku’Dam). Έπειτα θα επισκεφτούμε το Μουσείο της Περγάμου στο νησί των μουσείων, όπου θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό Βωμό της Περγάμου (180-160 π.Χ.), ο οποίος ανακαλύφθηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους σε εκσκαφές στη Μικρά Ασία γύρω στα 1880 και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για να ξαναχτιστεί στην αρχική του μορφή εντός του ομωνύμου Μουσείου. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους.


2η ημέρα: Βερολίνο – προαιρετική εκδρομή στο Πότσνταμ

Πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα ή μπορείτε να επιλέξετε την προαιρετική εκδρομή στο περίφημο Πότσνταμ, την πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο Σαν Σουσί, το οποίο έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που αποτελεί σήμερα "Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" κατά την UNESCO.Το Πότσδαμ βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ, και η πόλη
χαρακτηρίζεται από μια σειρά διασυνδεδεμένων λιμνών μεταξύ των οποίων η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς βίλες και θα επισκεφτούμε το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάϊντρικ, το 1942, για την γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, τα θρυλικά ανάκτορα με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή. Επιστροφή στο Βερολίνο με απόγευμα ελεύθερο όπου οι επιλογές σας είναι πάμπολλες. Μπορείτε να επίσκεφθείτε κάποιο από τα ενδιαφέροντα μουσεία, να κάνετε μια βόλτα στα υπέροχα πάρκα της πόλης, τον Ζωολογικό Κήπο και το Ενυδρείο, ή να επισκεφθείτε το γνωστό SonyCenter, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Κινηματογράφου. Τέλος, ξεκουραστείτε στα όμορφα Kaffe στο κέντρο με θέα την απλωμένη πόλη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γευστικότατα λουκάνικα στα κιόσκ, είναι must. Προαιρετικά προτείνουμε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Σπρεέ που διασχίζει την πόλη.


3η ημέρα: Περπατώντας στην πόλη & οδηγώντας ποδήλατο-Δρέσδη (προαιρετική)

Ημέρα ελεύθερη. Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την πόλη περπατώντας, γνωρίζοντας τη γερμανική κουλτούρα και τον μοντέρνα αυτή πρωτεύουσα, προτείνουμε μία βόλτα με τον τοπικό ξεναγό μας. Θα σας δείξει τα μυστικά της πόλης αλλά και πώς να την απολαύσετε μέσα από υπέροχες διαδρομές, μέσα από πάρκα και πολυσύχναστους δρόμους. Για σήμερασας προτείνουμε εκδρομή στη Δρέσδη, την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, χτισμένη στις όχθες του Έλβα, την αποκαλούμενη και ‘‘Φλωρεντία’’ λόγω της αναγεννησιακής της αύρας, του πολιτισμού και των μνημείων της. Καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στην παλιά της μορφή, χάρη στο ενδιαφέρον των κατοίκων της που επιθυμούν να διατηρήσουν την πόλη όπως ήταν στο μεσαίωνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή και βράδυ ελεύθερο για να απολαύσετε την γερμανική κουζίνα σε κάποια από τις παλιές καλές μπυραρίες.

4η ημέρα: Βερολίνο

Πρόγευμα και ελεύθερη ώρα ως την την αναχώρηση. Γεμάτοι από εικόνες της γοητευτικής αυτής πόλης από την πληθώρα των εντυπώσεων μεταφερόμαστε μετά το πρωινό στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

Ημ.

Ξενοδοχείο

2κλινο

1κλινο

4

Βerlin Berlin 4*

€399

€519

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Aegean
  • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
  • Ξενάγηση της πόλης του Βερολίνου με έλληνα ξεναγό
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο στο Βερολίνο
  • Πλούσιο πρόγευμα καθημερινά σε μπουφέ
  • Ξενάγηση πόλης με Έλληνα τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αερολιμένων (€150)
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό
  • Κόστος αποσκευής (€40) ανά επιβάτη

 

Πτήσεις με AEGEANAIRLINES

ΑΘΗΝΑ - BEΡΟΛΙΝΟ

Α3 852

08:30

10:25

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ

Α3 853

17:05

21:00