Skip to main content

ΠΛΗΡΕΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 5 ημερες 28 οκτ 2016 και 24/11 απο 475,00

ΠΛΗΡΕΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ με ΔΡΕΣΔΗ, ΛΕΙΨΙΑ, ΠΟΤΣΔΑΜ

με Εισόδους στο μουσείο της Περγάμου και στα ανάκτορα του Σανσσουσί

Αναχωρήσεις: 16.06, 13.07, 06,11,25.08, 09.09, 26.10, 24.11      

            ΠΤΗΣΕΙΣ      

LH1755 26.10  ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ                      06:10-07:45

LH2034 26.10 ΜΟΝΑΧΟ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ                   09:00-10:05

LH2041 30.10 ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΜΟΝΑΧΟ                   16:00-17:10

LH1754 30.10 ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ                        19:25-22:50

 

LH1755 24.11 ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ                      06:00-07:35

LH2034 24.11 ΜΟΝΑΧΟ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ                 09:00-10:10

LH2043 28.11 ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΜΟΝΑΧΟ                 17:00-18:10

LH1754 28.11 ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ                     19:25-22:50

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ [Πτήση, ξενάγηση και Μουσείο της Περγάμου]

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από τον βωμό της αρχαίας Περγάμου της Μικράς Ασίας, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί*. Ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, την πλατεία Ζαντάρμεν με την ελληνική πρεσβεία, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως τους ουρανοξύστες-στρατηγεία πολυεθνικών κλπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

*Σημείωση: Στο μουσείο της ΠΕΡΓΑΜΟΥ γίνονται έργα αναστήλωσης και του κτιρίου και των αρχαιοτήτων. Τα έργα θα διαρκέσουν - όπως λένε οι ειδικοί - μέχρι το 2020!!! Το μουσείο όμως παραμένει  ανοικτό και αυτή τη στιγμή οι επισκέπτες βλέπουν τα πάντα ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ! Τα υπόλοιπα σημαντικά μνημεία, όπως η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΙΛΗΤΟΥ, η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ κλπ. είναι επισκέψιμα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ - ΣΑΝΣΣΟΥΣΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Πότσδαμ και τα ανάκτορα του Σανσσουσί. Αφού περάσουμε από δρόμους φορτωμένης μνήμης με ψυχροπολεμικά δράματα (γέφυρα κατασκόπων), αλλά και μέρη γαλήνης, όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Σανσσουσί και τον περιβάλλοντα χώρο. Σταχυολογώντας πολύτιμες εικόνες από την επαναδημιουργία του κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς αστικού ιστού, καταλήγουμε στη γραφικότερη πλευρά της πόλης και τα ολλανδικά τετράγωνα. Εκεί θα κάνουμε βόλτα στα κοκκινότουβλα μαγαζάκια, θα πάρουμε γεύσεις από τα παραδοσιακά εστιατόρια ή γλυκίσματα από τα λιχουδάδικα και θα αφεθούμε στην αύρα της επαρχιακής χαλάρωσης, ανάμεσα σε χειροτέχνες, εμποράκους, αγρότες και μαγείρους. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτα στα μαγαζιά και άλλες δραστηριότητες. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ [ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, Προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Spree]

Η σημερινή μας ημέρα είναι ελεύθερη για να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια σας στα καταστήματα ή ακόμη για να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο ή άλλο αξιοθέατο αυτής της μοναδικής κοσμοπολίτικης πόλης. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι, αξίζει να κάνετε μία βόλτα-κρουαζιέρα στον ποταμό SPREE που διαπλέει την πόλη και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα μνημεία και τα περίχωρά της από μια άλλη οπτική γωνία. Επίσης, η κρουαζιέρα αυτή γίνεται και το βράδυ με δείπνο.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ [Ολοήμερη εκδρομή στην Δρέσδη και την Λειψία]

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στη Δρέσδη και τη Λειψία. Μετά από 3ωρη διαδρομή με τις απαραίτητες στάσεις, θα φθάσουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την "Μπαρόκ Σειρήνα", τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Λειψία, "το μικρό Παρίσι" της Σαξονίας, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία και επιστημονική μελέτη), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό Δημαρχείο, το σπίτι του Τσίλλερ, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου, Λυρικά Θέατρα κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο γύρω στις 18:00΄. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ [Πτήση]        

Πρωινό ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη, να επισκεφθείτε κάποια μουσεία, αξιοθέατα, αλλά και το εμπορικό της κέντρο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Για την αναχώρηση: 26.10

           BERLIN-BERLIN City Center 4*

529 €

+200 €

Intercontinental BERLIN CITY CENTER 5*

599 €

+270 €

Για την αναχώρηση: 24.11

           BERLIN-BERLIN City Center 4*

475 €

+200 €

Intercontinental BERLIN CITY CENTER 5*

570 €

+270 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προσφέρει έκπτωση 30 € στο αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη με την Aegean με μια αποσκευή
Απαιτούνται 2 Διανυκτερεύσεις στην Αθήνα  Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα ζητείστε μας τη super προσφορά “stopover Athens” Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις έναν μήνα πριν την αναχώρηση

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση
    Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
    3, 4 Διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο, στα ξενοδοχεία  Intercontinental BERLIN CITY CENTER 5* &
       BERLIN-BERLIN City Center 4*
    Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
    Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία
    Εκδρομές, μετακινήσεις, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα
    Ολοήμερη εκδρομή στη  Δρέσδη και τη Λειψία εντός της τιμής (όχι προαιρετική) - εκτός των εκδρομών  4ήμερης διάρκειας
    Οι είσοδοι στο Μουσείο της Περγάμου και στα ανάκτορα του Σανσσουσί
    Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων περιλαμβάνονται και δεν πληρώνονται τοπικά όπως συνήθως
    Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος
    Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 200 €
    Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία (εκτός του Μουσείου της Περγάμου και του Σαν Σουσί)