Skip to main content

Χριστούγεννα 2015-2016 στη Βαυαρία από 585,00

5 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Μόναχο (4)

 

Γενικά

Πλούσια ιστορία, μεγάλη παράδοση, τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους είναι λίγοι από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γνωρίσουμε από κοντά το Μόναχο και τη γύρω περιοχή. θα χαζέψουμε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, θα περιηγηθούμε στην ιστορική Νυρεμβέργη, στο αυτοκρατορικό Ρέγκενζμπουργκ και στο επιβλητικό κάστρο Νόισβανσταιν, εικόνες που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθια που ξέρουμε. Η διαμονή μας θα είναι στο κεντρικό ξενοδοχείο Europa 4*.

Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
Αθήνα – Μόναχο 08.30 – 10.10
Μόναχο – Αθήνα 11.00 – 14.40
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη/Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean +85€

Απαραίτητα

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μόναχο (Νυρεμβέργη) Αναχώρηση με πρωινή πτήση της Aegean για τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Άφιξη και απευθείας αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης. Δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι η όμορφη μεσαιωνική αυτή πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Συμμάχους κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναχτίστηκε από την αρχή. Η αναστήλωση του ιστορικού της κέντρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στο μεσαιωνικό και αναγεννησιακό παρελθόν της χαρίζοντας στην πόλη την παλιά αίγλη της. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο που αρχιτεκτονικά θυμίζει παλάτι της Ιταλικής Αναγέννησης, το Συμμαχικό Δικαστήριο του 2ου παγκοσμίου πολέμου και θα θαυμάσουμε τις γοτθικές και μπαρόκ Εκκλησίες. Χαρείτε την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη αγορά της, πριν επιστρέψουμε στο Μόναχο που θα μας φιλοξενήσει τις υπόλοιπες μέρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2:  Μόναχο  Μετά το πλούσιο πρωινό μας, ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου. Η καρδιά της πόλης είναι η Μάριενπλατς που στολίζεται με το νέο και το ιστορικό δημαρχείο, όπως και με την εκκλησία Peterskirche, την πιο παλιά εκκλησία του ιστορικού κέντρου, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται φυσικά η εκκλησία Frauenkirche με τους πράσινους κρανοφόρους πύργους της. Αποτελεί το έμβλημα της πόλης, όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά: Η κωδωνοκρουσία της είναι ένας μοναδικός, ενθουσιώδης, διάχυτος ήχος. Θα δούμε ακόμη τις κεντρικές πλατείες Καρόλου και Μαξ Γιόζεφ, πολλά ιστορικά μπαρόκ κτίρια, όπως το δικαστικό μέγαρο, τα κυβερνεία, το ανάκτορο Ρέζιντεντς, τα νεοκλασικά κτίρια από την εποχή του Λουδοβίκου, όπως η Γλυπτοθήκη, το Μουσείο της Τροίας και οι Πινακοθήκες. Στη συνέχεια περπατήστε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης που από μόνη της αποτελεί αξιοθέατο, πιείτε ζεστό κρασί στα ξύλινα κιόσκια, γευθείτε τις τοπικές λιχουδιές και βέβαια μη παραλείψετε να αγοράσετε μικρά χριστουγεννιάτικα δωράκια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ημέρα 3:  Μόναχο (Ρέγκενζμπουργκ) Η σημερινή μας εκδρομή θα μας μεταφέρει στο ιστορικό Ρέγκενζμπουργκ. Θεωρείται μια παλιά αυτοκρατορική πόλη, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και αποτελούσε από τον Μεσαίωνα σύμβολο της οικονομικής ισχύος και πολιτικής επιρροής της Βαυαρίας . Η παλιά πέτρινη γέφυρα μας οδηγεί στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης .Στολισμένη με τα σπίτια των πλούσιων εμπόρων, διαθετει παλάτια σπουδαίων οικογενειών ,όπως των Thun - Taxis ,τον σπουδαιότερο γοτθικό καθεδρικό ναό της Βαυαρίας ,όπως και το πανέμορφο αναγεννησιακό δημαρχείο . Ελεύθερος χρόνος για γεύμα ή καφέ κι επιστροφή στο Μόναχο.

Ημέρα 4:  Μόναχο ( Νόισβανσταιν - Ομπεραμεργκάου)  Υπέροχα τοπία και πόλεις θα δούμε στη σημερινή μας εκδρομή. Πρώτος σταθμός το παραμυθένιο κάστρο Νοισβανστάιν, το πιο φημισμένο επίτευγμα του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β’. Το κάστρο δεσπόζει στο μέσο ενός επιβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μ. και καθηλώνει με την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια των εσωτερικών του χώρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ομπεραμεργκάου, διάσημο για το θέατρο των παθών του Ιησού Χριστού που αναβιώνει κάθε 10 χρόνια προς τιμή του τάματος του 1633, στη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε τη περιοχή εκείνα τα χρόνια. Επιστροφή στο Μόναχο.

Ημέρα 5:  Μόναχο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Ελλάδα.

Η ροή του προγράμματος μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα αναφερόμενα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Τρ 22/12/2015
Διαμονή: 4*sup Ξενοδοχεία. Δίκλινο: 585€, Μονόκλινο: 725€, Φόροι: 170€
 
Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Απευθείας πτήσεις με Aegean
  • Διαμονή: Κεντρικό ξενοδοχείο Europa 4*
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές: Σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο