Skip to main content

Αλσατία Μέλανας Δρυμός Πάσχα 2017 από 595,00

Bonus Price!!!
14/04/2017
5 ημέρες
Διανυκτερεύσεις: Στρασβούργο (2), Χαϊδελβέργη (2)

 

Αλσατία Μέλανας Δρυμός Πάσχα 2017, που επισκέπτεται την περιοχή της ανατολικής Γαλλίας και δυτικής Γερμανίας που είναι γνωστή και ώς Δρόμοι Του Κρασιού, στο φυσικό σύνορο των δύο κρατών, κατά μήκος του ποταμού Ρήνου. Το ταξίδι είναι μια έκπληξη γεμάτη ρομαντικές πόλεις, μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια, στο οποίο ο ταξιδιώτης θα αντικρύσει ένα διαφορετικό πρόσωπο της Γερμανίας από αυτό που ξέρουμε.
Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι που συνδυάζει μοναδικά το «Δρόμο του Κρασιού» και συμπληρώνεται από τα απίστευτα φυσικά τοπία στον Μέλανα Δρυμό, με τα γραφικά χωριά και τα κουκλίστικα σπιτάκια. Ακόμη ένα πλούσιο οδοιπορικό στη πανέμορφη Αλσατία με ολοκληρωμένη γνωριμία με την πρωτεύουσα της, το γραφικό Στρασβούργο, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εξαιρετικά ξενοδοχεία καθιστούν τη διαμονή σας υπέροχη και πολυτελή.

Πτήσεις AEGEAN

  • 14/4 Αθήνα-Φρανκφούρτη 08.15 10.15
  • 18/4 Φρανκφούρτη-Αθήνα 18.00 21.55

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας δεκαετίας με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη – Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο

Πτήση απευθείας για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και απευθείας αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, γνωστό από την ρωμαϊκή περίοδο για τα λουτρά του , την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και την κοσμοπολίτικη ζωή του. Θερμά μπάνια, καζίνο, μεγαλοπρεπή κτήρια των αρχών του 20ου αι. με αετώματα και κορινθιακούς κίονες συνθέτουν σκηνικό ευμάρειας, πλούτου και χαλάρωσης. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, πρωτεύουσα και κέντρο της Αλσατίας που αποτελεί και έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πόλη είναι χτισμένη στις δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ ενώ υπάρχουν και κανάλια που απλώνονται σε αυτήν. Η σημερινή μας περιπατητική ξενάγηση επικεντρώνεται στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου που προστατεύεται από την Unesco σαν μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς. Περνάμε από τη πλατεία της Δημοκρατίας , όπου βλέπουμε την Εθνική Βιβλιοθήκη , το κτήριο της Διοικητικής Περιφέρειας του Ρήνου και το Εθνικό Θέατρο. Ακολουθεί η Όπερα του Στρασβούργου και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε για την πλατεία Κλεμπέρ, που στη βόρεια άκρη της είναι το «σήμα κατατεθέν» της πόλης και o σημαντικότερος κόμβος τραμ, η Homme de Fer, μια ροτόντα από μέταλλο και γυαλί που έχει λάβει το όνομά της από τον στρατιώτη με την πανοπλία που στέκεται στο παράπλευρο οίκημα, τέσσερα μέτρα ψηλότερα. Η πλατεία Κλεμπέρ έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο Γάλλο στρατηγό της Επανάστασης που ετάφη σε κρύπτη κάτω από το άγαλμά του στο κέντρο της πλατείας. Σύμβολο της πόλης ο Καθεδρικός Ναός της Notre Dam με ύψος 142 μέτρα και φτιαγμένος από ένα είδος ασυνήθιστου πετρώματος που απαιτεί συνεχείς αναστηλώσεις. Στην συνέχεια περίπατος στην πιο παλιά γειτονιά της πόλης την ‘’ μικρή Γαλλία ‘’ όπου στο παρελθόν είχαν τα σπίτια τους ψαράδες & βυρσοδέψες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο για να κάνετε μια βόλτα με τα καραβάκια και να γνωρίσετε τα κανάλια της πόλης με την υπέροχη αρχιτεκτονική της.

2η μέρα: Στρασβούργο- Δρόμοι του Κρασιού (Ρικβίρ – Κολμάρ - Εγκουισχάιμ)

Την σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε σε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στους περίφημους Δρόμους του Κρασιού, ανάμεσα σε ρομαντικές κωμοπόλεις μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής με μακραίωνη αναπαραγωγική παράδοση, σεβασμό στη φύση και κατάφυτους αμπελώνες με διάσπαρτα οινοποιεία. Πρώτη μας στάση θα είναι η μικρή πόλη Ρικβίρ, χτισμένη ανάμεσα σε μεγάλους αμπελώνες στην ανατολική πλαγιά των Βοσγίων ορέων. Για αιώνες υπήρξε ιδιοκτησία των Δουκών της Βυρτεμβέργης και έχοντας γλιτώσει από τους πολέμους που ρήμαξαν την περιοχή διατηρεί την οικιστική αρχιτεκτονική του 16ο αι., ενώ οι λιγοστοί κάτοικοί του δεν έπαψαν να ασχολούνται ως σήμερα με την καλλιέργεια των σταφυλιών ποικιλίας Riesling για την παραγωγή κρασιού. Διατηρεί τμήμα της οχύρωσής του, πλακόστρωτα δρομάκια και πύργους, παλιά σιντριβάνια, όμορφες στέγες σπιτιών, ξυλοδεσιές, πανδαισία χρωμάτων στους τοίχους, ποικιλία λουλουδιών στα παράθυρα. Συνεχίζουμε για την Κολμάρ, μια πόλη που θυμίζει ζωγραφικό πίνακα. Ξύλινα σπίτια σε παστέλ χρώματα πάνω σε κανάλια και πολύχρωμα λουλούδια δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην ομορφότερη ίσως πόλη της Αλσατίας. Το ιστορικό της κέντρο διασχίζεται από τον Lauch παραπόταμο του Ill, που εκρέει στον Ρήνο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι από το εξαιρετικό λευκό κρασί που παράγει η περιοχή σε κάποιο από τα πολλά καταστήματα που υπάρχουν στην Κολμάρ, που αποκαλείται και όχι άδικα πρωτεύουσα του κρασιού. Συνεχίζουμε για το Εγκουισχάιμ, ο τελευταίος προορισμός μας που έχει διατηρήσει ανέπαφο το σύνολο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του. Χτισμένο σε ομόκεντρους κύκλους γύρω από το οκταγωνικό κάστρο του 13ου αι. περιστοιχίζεται από αμπελώνες δύο τοπικών ποικιλιών. Θα …χαθούμε άφοβα στα κυκλικά σοκάκια του: πάντα σε φέρνουν όπου ξεκίνησες. Μικρά σπιτάκια με μπαλκόνια, ξυλοδεσιές, εξέχοντα παράθυρα πνιγμένα στα γεράνια μας εντυπωσιάζουν. Η κεντρική πλατεία δεν υπολείπεται σε ομορφιά με το σιντριβάνι της, το κάστρο της πόλης του 8ου αι. με το εξωτερικό τείχος του 720 μ.Χ. και του παρεκκλησίου του μεταρρυθμιστή πάπα Λέοντα ΙΧ που γεννήθηκε εδώ. Οι κορυφές του πύργου του κάστρου και του Ναού φιλοξενούν φωλιές πελαργών. Άλλα ιστορικής αξίας αξιοθέατα είναι ο ναός των Πέτρου και Παύλου, που δένει ρομανικό και γοτθικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, τα δύο αναγενησιακά σιντριβάνια της πόλης καθώς και το άγαλμα της Ιωάννας της Λωρραίνης. Επιστροφή στο Στρασβούργο αργά το απόγευμα.

3η μέρα: Στρασβούργο- Φράιμπουργκ – Μέλανας Δρυμός – Τρίμπεργκ – Χαιδελβέργη

Αφήνουμε το Στρασβούργο και αναχωρούμε για την καρδιά ενός από τα διασημότερα ορεινά συμπλέγματα της Κεντρικής Ευρώπης, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό που θα μας αποκαλύψει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που παρά το όνομα του (Μέλας) δεν είναι καθόλου «σκοτεινό». Γραφικά χωριά με κουκλίστικα σπίτια, λίμνες, καταρράκτες, πεύκα και έλατα μας συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής μας. Πρώτος μας σταθμός το Φράιμπουργκ, μια από τις πιο γνωστές γερμανικές πανεπιστημιουπόλεις και ταυτόχρονα σημαντική παραγωγός περιοχή ποιοτικών κρασιών που αποτελεί την νότια είσοδο στον Μέλανα Δρυμό. Είναι η πιο ηλιόλουστη πόλη της Γερμανίας με 2.000 ώρες ηλιοφάνειας μια από τις πλέον οικολογικές πόλεις της χώρας. Παράγει απ’ τον ήλιο ηλεκτρική ενέργεια όση με τον ίδιο τρόπο ολόκληρη η Μ. Βρετανία . Ξεκινάμε με τον γιγάντιο Καθεδρικό γοτθικό Ναό του 11ου αι. με το 116 μ. κωδωνοστάσιο να υψώνεται αγέρωχα. Ανατολικά του Καθεδρικού στην πλατεία προσελκύει το βλέμματα με το κόκκινο φωτεινό χρώμα του, την περίτεχνη πρόσοψή του και τους πολύχρωμους πύργους του, το ιστορικό εμπορικό κτήριο (Kaufhaus) κατασκευασμένο τον 16 αι. Επισκεπτόμαστε την πλατεία Δημαρχείου με το Παλαιό και Νέο Δημαρχείο και τον Δομινικανό Ναό του Αγ. Μαρτίνου με την παρακείμενη σκήτη καθώς και το σπίτι – φάλαινα, μια υπέροχη αρχιτεκτονική αντίθεση στο χώρο με τα υστερογοτθικά εξέχοντα παράθυρά του. Ακολουθεί το Τρίμπεργκ, μικρή ορεινή πόλη με τους γνωστούς καταρράκτες του ποταμού Γκούταχ, συνολικού ύψους 151 μ. και τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα ρολόγια – κούκους διαθέσιμα σε αμέτρητη ποικιλία στα καταστήματα της πόλης. Συνεχίζουμε για για την αρχαιότερη πανεπιστημιούπολη της χώρας, την ιστορική Χαιδελβέργη. Παλιά μεσαιωνική πόλη ιδρυμένη από το 1196 η Χαϊδελβέργη, με περισσότερα από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως βρίσκεται στην κορυφή της επισκεψιμότητας στη Γερμανία. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: Χαιδελβέργη

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στη πόλη. Η παλιά Χαϊδελβέργη, μια ονειρεμένη πόλη και κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού, θα μας μαγέψει στην περιπατητική περιήγηση μας. Δεσπόζει η μεσαιωνική πέτρινη γέφυρα ( Alte Brucke) του ποταμού Νέκαρ χτισμένη το 1788 στη βόρεια άκρη της με το εμβληματικό μπρούτζινο γλυπτό του «Πιθήκου της Χαϊδελβέργης». Εκεί βρίσκεται η πύλη της Παλιάς Γέφυρας, μια αψίδα με δύο ψηλούς πυργίσκους, αφιερωμένους στον κτήτορα και ιδρυτή του Πανεπιστήμιου το 13ο αιώνα Karl Theodor. Διασχίζοντας τη γέφυρα με τα υπέροχα κιγκλιδώματα θα φωτογραφηθούμε με θέα την μεσαιωνική πόλη που στεφανώνεται από το αμφιθεατρικό κάστρο στο όρος Königstuhl, που μνημονεύεται και ως «Ανάκτορο». Το ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποίο θα περιηγηθούμε με τα πόδια έχει πολλά να μας δείξει. Θα δούμε το κεντρικότερο σημείο της πόλης, την Πλατεία Αγοράς (Marktplatz) με το σιντριβάνι του Ηρακλή και το σημείο που αλυσοδένονταν οι εγκληματίες για να αντιμετωπίσουν το λαό. Πιο πίσω το παλαιό κτήριο του Δημαρχείου και απέναντί του ο περίφημος Γοτθικός Ναός του Αγίου Πνεύματος χτισμένος μεταξύ του 1398 και 1441. Θα συνεχίσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο Haupstrasse και προς τα κτίσματα του διακεκριμένου Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, του παλαιότερου Γερμανίας (έτος ίδρυσης 1836) με 30.000 φοιτητές. Θα δούμε το παλαιό κτίριο του 1735, που σήμερα είναι Πρυτανείο, την πλατεία Πανεπιστημίου, το Νέο Πανεπιστήμιο, τη Βιβλιοθήκη, τη φοιτητική φυλακή των άτακτων φοιτητών, όσων δηλ. μεθούσαν, θορυβούσαν, αυθαδίαζαν δημόσια ή μονομαχούσαν κ.ά. Βλέπουμε επίσης μεταξύ άλλων και την πλατεία Αγοράς Σιτηρών Kornmarkt, με το σιντριβάνι της και το γλυπτό της υποβασταζόμενης από αγγέλους Παναγίας (1718), με σκοπό να επαναφέρει τους κακόδοξους Προτεστάντες πίσω στο Ρωμαιοκαθολικό Δόγμα στα πλαίσια της Αντιμεταρρύθμισης. Και η επόμενη πλατεία, η πλατεία Karlsplatz, λίγο πιο ανατολικά, διακοσμείται με σιντριβάνι, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την κοσμογραφία του γνωστού ανθρωπιστή Sebastian Münster. Διόλου απίθανο για τη Χαϊδελβέργη που καθόριζε τη πνευματική ζωή από τους λόγιους και όχι μόνο τους ηγέτες. Στον ελεύθερο χρόνο σας στην καρδιά της παλιάς πόλης και στον πεζόδρομο θα βρείτε πολλά εστιατόρια ή μπυραρίες με ποικιλία στο σνίτσελ ή χοιρινό κότσι, πατατόσουπες, πατατοσαλάτα, χοιρινό μαγειρεμένο με μαύρη μπύρα αλλά και ποικιλίες βαρελίσιας μπύρας. Για όσους επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν στην βόρεια πλευρά της πόλης και διασχίζοντας τον ποταμό Νέκαρ να ανεβούν στο περίφημο «Μονοπάτι των Φιλοσόφων». Είναι η διαδρομή που συχνά περπατούσαν οι καθηγητές και οι φιλόσοφοι του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης κατά την Ρομαντική περίοδο. Εκεί θα βρεθείτε στη γαλήνη των αμπελώνων του λόφου και η περιοχή θα σας χαρίσει μια εξαιρετική θέα προς την πόλη, το ποτάμι και την κοιλάδα και … μοναδικές φωτογραφίες.

5η μέρα: Χαϊδελβέργη – Βισμπάντεν - Φρανκφούρτη –Αθήνα

Αναχώρηση για το Βισμπάντεν στο κρατίδιο της Έσσης, διάσημο για τις θερμές πηγές και τα λουτρά του για τα οποία έχει δεχθεί κατά το πέρασμα των χρόνων διάσημους επισκέπτες όπως ο Γκαίτε, ο Ντοστογιέφσκι, ο Βάγκνερ και ο Μπραμς. Και επειδή η Φρανκφούρτη εκτός από σταθμός εισόδου/ εξόδου αξίζει να την γνωρίσει κανείς και λίγο περισσότερο, θα έχουμε σήμερα και μια περιήγηση της πόλης για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες του οικονομικού κέντρου που της έχουν χαρίσει το προσωνύμιο «Μανχάταν της Γερμανίας» ,το ελκυστικό ιστορικό κέντρο και μαζί με το συνοδό θα περπατήσουμε στη παλιά πόλη με το Δημαρχείο αλλά και στο κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Zeil της πόλης με τα ωραία καφέ και τα μοντέρνα πολυκαταστήματα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Πα 14/04/2017
Διαμονή: 4* sup Hilton Strasburg, Marriott Heidelberg - Bonus Price. Δίκλινο: 595€, Μονόκλινο: 785€, Φόροι: 170€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
  • Διαμονή: 4* sup. ξενοδοχεία Hilton Strasburg, Marriott Heidelberg
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται το πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: 'Οπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες