Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΦΩΤΑ ΑΛΣΑΤΙΑ ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΠΟ 575,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  Σά 24/12/2016 Τε 04/01/2017 
5 ΗΜΕΡΕΣ


Γενικά

Σας παρουσιάζουμε ένα ιδιαίτερο ομαδικό ταξίδι στην Ευρώπη: Αλσατία Μέλανας Δρυμός Δρόμοι του Κρασιού, που επισκέπτεται την περιοχή της ανατολικής Γαλλίας και δυτικής Γερμανίας που είναι γνωστή και ώς Δρόμοι Του Κρασιού, στο φυσικό σύνορο των δύο κρατών, κατά μήκος του ποταμού Ρήνου. Το ταξίδι είναι μια έκπληξη γεμάτη ρομαντικές πόλεις, μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια, στο οποίο ο ταξιδιώτης θα αντικρύσει ένα διαφορετικό πρόσωπο της Γερμανίας από αυτό που ξέρουμε. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι που συνδυάζει μοναδικά το «Δρόμο του Κρασιού» και συμπληρώνεται από τα απίστευτα φυσικά τοπία στον Μέλανα Δρυμό, με τα γραφικά χωριά και τα κουκλίστικα σπιτάκια. Ακόμη ένα πλούσιο οδοιπορικό στη πανέμορφη Αλσατία με ολοκληρωμένη γνωριμία με την πρωτεύουσα της, το γραφικό Στρασβούργο, την έδρα του Ευρωπαϊκού οινοβουλίου. Εξαιρετικά ξενοδοχεία καθιστούν τη διαμονή σας υπέροχη και πολυτελή.

Παρατηρήσεις

Πτήσεις AEGEAN

Θεσσαλονίκη - Αθήνα 06.30 - 07.25
Αθήνα - Φρανκφούρτη 08.25 - 10.25
Φρανκφούρτη - Αθήνα 18.00 - 21.50
Αθήνα - Θεσσαλονίκη 22.30 - 23.20

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Αχθοφορικά
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας δεκαετίας με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη (Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη) - Στρασβούργο

Άφιξη με απευθείας πτήση της Aegean στην Φρανκφούρτη και άμεση αναχώρηση για την αρχαιότερη πανεπιστημιούπολη της χώρας, την ιστορική Χαϊδελβέργη. Η παλιά πέτρινη γέφυρα του ποταμού Νέκαρ και το επιβλητικό κάστρο, σύμβολο του ευρωπαϊκού ρομαντισμού, δεσπόζουν του ιστορικού κέντρου στο οποίο θα περιηγηθούμε με τα πόδια. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. (Προαιρετικό εορταστικό δείπνο στις 24/12)

Ημέρα 2: Στρασβούργο (Δρόμοι του Κρασιού, Ρικβίρ - Κολμάρ - Εγκουισχάιμ)

Την σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε σε ένα εξαιρετικό οδοιπορικό στους περίφημους Δρόμους του Κρασιού και πρώτη μας στάση θα είναι η μικρή πόλη Ρικβίρ, χτισμένη ανάμεσα σε μεγάλους αμπελώνες στην ανατολική πλαγιά των Βοσγίων ορέων.

Συνεχίζουμε για την Κολμάρ, μια πόλη που θυμίζει ζωγραφικό πίνακα. Ξύλινα σπίτια σε παστέλ χρώματα πάνω σε κανάλια και πολύχρωμα λουλούδια δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην ομορφότερη ίσως πόλη της Αλσατίας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι από το εξαιρετικό λευκό κρασί Αλσατίας σε κάποιο από τα πολλά wine bars για τα οποία φημίζεται η περιοχή.

Συνεχίζουμε για το Εγκουισχάιμ, ο τελευταίος προορισμός μας στο έδαφος της Αλσατίας, που έχει διατηρήσει ανέπαφο το σύνολο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3: Στρασβούργο

Η σημερινή μας περιπατητική ξενάγηση επικεντρώνεται στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου που αποτελεί την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιλ. Ξεκινάμε με το σύμβολο της πόλης, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Notre Dam με ύψος 142 μέτρα, φτιαγμένος από ένα είδος ασυνήθιστου πετρώματος που απαιτεί συνεχείς αναστηλώσεις.

Στη συνέχεια, μας περιμένει η πιο παλιά γειτονιά της πόλης, η "Μικρή Γαλλία" όπου στο παρελθόν είχαν τα σπίτια τους ψαράδες & βυρσοδέψες, καθώς και τα υπέροχα μικρά στενά με τα εξαιρετικά κτίρια γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού. Καταλήγουμε στη φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης που φιλοξενεί δεκάδες υπαίθρια καταστήματα με κάθε λογής χριστουγεννιάτικα στολίδια καθώς και εξαιρετικά υπαίθρια εστιατόρια με γευστικές τοπικές λιχουδιές.

Απόγευμα στην διάθεση σας για να κάνετε μια βόλτα με τα καραβάκια και να γνωρίσετε τα κανάλια της πόλης με την υπέροχη αρχιτεκτονική της.

Ημέρα 4: Στρασβούργο (Μέλανας Δρυμός - Τρίμπεργκ - Μπάντεν Μπάντεν- Φράιμπουργκ) Φρανκφούρτη

Αφήνουμε το Στρασβούργο και αναχωρούμε για την καρδιά ενός από τα διασημότερα ορεινά συμπλέγματα της Κεντρικής Ευρώπης, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό που θα μας αποκαλύψει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που παρά το όνομα του δεν είναι καθόλου «σκοτεινό». Γραφικά χωριά με κουκλίστικα σπίτια, λίμνες, καταρράκτες, πεύκα και έλατα μας συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής μας. Ξεχωρίζουν η μαγευτική λίμνη Τίτιζε με την παγωμένη αυτή την εποχή επιφάνεια της καθώς και το Τράιμπεργκ με τους υπέροχους καταρράκτες και τα παραδοσιακά ξυλόγλυπτα ρολόγια - κούκους.

Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο για την οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας αλλά και της Ευρωπαϊκής ένωσης, την Φρανκφούρτη, επισκεπτόμενοι καθοδόν το Φράιμπουργκ με το περίφημο Καθεδρικό γοτθικό Ναό και τη κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν Μπαντεν με τα εξαιρετικά κτίρια των αρχών του 20ου αιώνα. Άφιξη αργά το βράδυ στην Φρανκφούρτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5: Φρανκφούρτη - Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Επειδή η Φρανκφούρτη, εκτός από σταθμός εισόδου/ εξόδου, αξίζει να την γνωρίσει κανείς και λίγο περισσότερο, θα έχουμε σήμερα μια περιήγηση της πόλης για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες του οικονομικού κέντρου που της έχουν χαρίσει το προσωνύμιο «Μανχάταν της Γερμανίας» καθώς και το ελκυστικό ιστορικό κέντρο με τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, τις όχθες του ποταμού Μέιν, καθώς και την θαυμάσια πλατεία του Δημαρχείου. Στη συνέχεια, λίγες ώρες ελεύθερες για προσωπικές περιηγήσεις και βόλτες στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης με τα ωραία πολυκαταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Σά 24/12/2016
  • Τε 04/01/2017
Διαμονή: 4* sup Hilton Strasburg, Movenpick Frankfurt. Δίκλινο: 575€, Μονόκλινο: 735€, Φόροι: 170€

  • Σά 31/12/2016
Διαμονή: 4* sup Hilton Strasburg, Movenpick Frankfurt. Δίκλινο: 675€, Μονόκλινο: 875€, Φόροι: 170€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
  • Διαμονή: 4* sup. ξενοδοχεία Hilton Strasburg, Mövenpick Frankfurt
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: 'Οπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες