Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ–ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ Πάσχα 2017 από 489,00

Early Booking
Μοναδική Αναχώρηση 13/04
Νίκαια-Κάννες-Σαν Τροπέ-Μασσαλία-Αβινιόν-Αρλ-Εξ Αν Προβάν-Εζ-Μόντε Κάρλο-Μονακό
5 ημέρες αεροπορικώς

1η μέρα: Αθήνα-Νίκαια-Κάννες-Σαν Τροπέ-Μασσαλια
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο των γαλλικών ακτών της Μεσογείου: τη Νίκαια.. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, τις Κάννες, με τη θρυλική Κραουαζέτ, την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες, τις πλαζ, τα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ, τις πανάκριβες μπουτίκ και το Μέγαρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σαν Τροπέ που είναι χτισμένο πάνω στα καταγάλανα νερά του ομώνυμου κόλπου, διάσημο για τους λαμπερούς και πλούσιους επισκέπτες του, με τα αναρίθμητα πολυτελή σκάφη αναψυχής δεμένα στο λιμάνι, απέναντι στα παραλιακά καφέ και εστιατόρια. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Μασσαλία, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση

2η μέρα : Μασσαλία-Αβινιόν-Αρλ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αβινιόν πρωτεύουσα του νομού Βωκλύζ, χτισμένη στις όχθες του Ροδανού ποταμού, γνωστή ως έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής την περίοδο 1309-1377. Στην περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το Παπικό Παλάτι και το Επισκοπικό Συγκρότημα που είναι και το μεγαλύτερο σε όγκο γοτθικό κτίσμα στην Ευρώπη, την πλατεία του Δημαρχείου και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν. Χρόνος ελεύθερος για όσους θέλουν να επισκεφθούν εσωτερικά το Παπικό Παλάτι. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη Άρλ, γνωστή σαν αρχαία Ρωμαϊκή Αρελάτη, την πόλη με τα περισσότερο Ρωμαϊκά μνημεία στην Γαλλία. Θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο, την καλοδιατηρημένη Αρένα, την Ρωμαϊκή νεκρόπολη, και τον Ιερό Ναό του Αγίου Τροφίμου. Και οι δύο πόλεις έχουν ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στη Μασσαλία και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα :Μασσαλία-Αιξ Εν Προβάν-Νίκαια
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση. Η Μασσαλία είναι η πρωτεύουσα της Προβηγκίας, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας, χρισμένη στον κόλπο της Λυών. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς (Aix en Provence), την πόλη των υδάτων, που πήρε το όνομα της από τις πολυάριθμες πηγές, γενέτειρα του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά και του ζωγράφου Πολ Σεζάν. Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε την περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια, διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος , χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Αναχώρηση για το πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο των γαλλικών ακτών της Μεσογείου: τη Νίκαια. Με την άφιξη μας, θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στη διάσημη παραλιακή Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όπου μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco» έκανε τις βόλτες της η αγγλική αριστοκρατία του 19ου αιώνα, και θα περπατήσουμε στην πανέμορφη Πλατεία Μασενά, και την παλιά πόλη με το δικαστικό μέγαρο, την Όπερα, τον Καθεδρικό της Αγίας Ρεπαράτης κ.λπ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα :Νίκαια-Εζ-Μόντε Κάρλο-Μονακό
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Εζ, όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, με το παλάτι των Μονεγάσκων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε τη διάσημη συνοικία της πόλης-κράτους, το Μόντε Κάρλο, με το διεθνώς γνωστό καζίνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Νίκαια-Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Τοποθεσία

Διατροφή

Early Booking

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις-Αερ. Εταιρία- Παρ/σεις
Προαιρετικές υπηρεσίες 

● 13/04

Nice Apogia 4*Νίκαια Golden Tulip Centre  Euromed 4*Μασσαλία

κεντρικά

πρωινό

489 €

529 €

245 €

150 €

Aegean Airlines εγγυημένες θέσεις
Αθήνα-Νίκαια
08.25- 10:05
Νίκαια-Αθήνα
12:10 -15.40

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150 € . Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή και βαλίτσα 23kg ανά άτομο . Check Point 15 €


Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν