Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ-ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ 570,00

Βερόνα-Νίκαια-Μονακό-Κάννες-Σαν Πωλ Ντε Βανς-Μασσαλία-Μιλάνο-Κόμο-Λουγκάνο-Ματζόρε-Γκάρντα
ΑΝΑΧ  ΑΝΑΧ: 24-30/12/2016 &  30/12/2016-05/01/2017
  7HM ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
Οι τιμές είναι early booking και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων, έπειτα θα υπάρξει αύξηση 25€ κατά άτομο.

 

1n μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΝΑ-ΝΙΚΑΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την  Βερόνα . Άφιξη και αναχώρηση για την Νίκαια. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2n μέρα: ΝΙΚΑΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΜΟΝΑΚΟ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη, όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών και τα παζάρια της όπως και ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατο μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια ή τον καφέ μας. Έπειτα αναχώρηση για το δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στο βράχο, παλιά πόλη, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, νεορωμανικής αρχιτεκτονικής, όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέις και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι, μείγμα διαφόρων ρυθμών αρχιτεκτονικής, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ικανοποιήσετε τον καταναλωτισμό σας στα μαγαζιά του βράχου. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3n μέρα :ΝΙΚΑΙΑ-ΚΑΝΝΕΣ-ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Κάννες,την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτήςμε την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ,καθώς καιτο Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών.Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής, το Σαν Πωλ ντε Βανς. Το μεσαιωνικό αυτό χωριό είναι περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου Α΄ και αποτελούσε καταφύγιο ζωγράφων και καλλιτεχνών. Χρόνος ελεύθερος. Αργότερα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.​

4η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΞ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Πρωινό και κατευθυνόμαστε για την Εξ-αν-Προβάνς, την ομορφότερη πόλη της Προβηγκίας και μια από τις ωραιότερες της Γαλλίας. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, έναν από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς, την πλατεία Δημαρχείου, την Κουρ Μιαραμπά με τα πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα που δημιουργήθηκαν από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα κ.α. Έπειτα, θα επισκεφτούμε την  Μασσαλία, την παλαιότερη πόλη της Γαλλίας με ιστορία 26 αιώνων. Η περιήγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το παλιό λιμάνι με τα πανέμορφα κτίρια στο χρώμα της τερακότας και θα συνεχιστεί στο κουκλίστικο Le Panier, τη Μονμάρτη της Μασσαλίας. Εκεί όπου λειτουργούσε κατά την αρχαιότητα μια αγορά, σήμερα θα βρείτε μαγαζιά με ντόπια προϊόντα αλλά και μνημεία. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ-ΣΑΝ ΡΕΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαν Ρέμο, συνεχίζουμε για Μιλάνο. Ακολουθεί περιήγηση στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Είναι το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου. Θα δούμε το εντυπωσιακό Ντουόμο, τον Καθεδρικό Ναό και τη διάσημη Σκάλα, όπου είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα μας εντυπωσιάσουν. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6n μέρα:ΜΙΛΑΝΟ-ΚΟΜΟ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ-ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ-ΒΕΡΟΝΑ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Κόμο. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο. Το Κόμο είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για ΕΛΒΕΤΙΑ. Τοπία υπέροχα μας οδηγούν στην πρώτη Ελβετική πόλη τοΛουγκάνο. Την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre. Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ου αιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζολι (με νωπογραφίες του Τεσέν). Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραλία της λίμνης. Έπειτα  αναχώρηση για τηνλίμνη Ματζόρε. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές μιας από τις γνωστότερες ιταλικές λίμνες. θα επισκεφθούμε τη Στρέσα, κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι νησάκια Μπορομεο. Στον ελεύθερο χρόνο σας αξίζει να κάνετε μια κρουαζιέρα στα νησιά «Ιζόλα Μπέλλα» και «Ιζόλα Πεσκατόρι». Τέλος αναχώρηση για την Βερόνα. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

7n μέρα: ΒΕΡΟΝΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και  ακολουθεί ξενάγηση στην ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, τη Γκάρντα. Ηλίμνη Γκάρνταβρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων κοντά στη Βερόνα. Η λίμνη έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια με σημαντικό τουριστικό προορισμό αλλά και σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μήκος 52 χιλιόμετρα, πλάτος 16,7 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 346 μέτρα.  Έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βερόνας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΑΝΑΧ: 24-30/12 &  30/12-05/01  7HM ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

Ξενοδοχείο 4*: Mιλάνο, Νίκαια                      24-20/12            30/12-05/01

Δίκλινο(τιμή κατά άτομο) :                                       570€                    570€

Παιδί έως 12 ετών  :                                                                  -10%                         

Επιβ. Μονόκλινου   :                                                   155€                      185€

Φόροι αεροδρομίου  :                                                              155€

 

 

 

 

 

 

 

Οι τιμές είναι early booking και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων, έπειτα θα υπάρξει αύξηση 25€ κατά άτομο.