Skip to main content

Οκτώβρης 2016 Γαλλοιταλική Ριβιέρα. Από 770,00

Αναχωρήσεις 16/10/2016 Από Ηράκλειο

8 ημέρες

1η Ημέρα:            ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Κόμο. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:            ΚΟΜΟ – ΝΙΚΑΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Νίκαια.   Αφού περάσουμε τα ιταλογαλλικά σύνορα και διανύσουμε μια πανέμορφη διαδρομή, άφιξη στην πασίγνωστη πόλη της Κυανής Ακτής. Ακολουθεί περιήγηση. Θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών με τα παζάρια της, ο καθεδρικός ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατο μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:            ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – SAINTTROPEZ – PORTGRIMAUD– ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την εκδρομή μας, για να γνωρίσουμε μερικά από τα πιο γνωστά θέρετρα της Κυανής Ακτής. Ξεκινάμε με το διάσημο ψαροχώρι SaintTropez, όπου θα πάρουμε μια γεύση του ρυθμού της ζωής των διάσημων κατοίκων και επισκεπτών της. Κινηθείτε στα πολύβουα σοκάκια με τις πανάκριβες μπουτίκ και τα αριστοκρατικά καφέ και βγάλτε φωτογραφίες στον παλιό πύργο του λιμανιού. Επόμενος μας σταθμός το νέο λιμάνι Γκριμό (PortGrimaud) που θεωρείται, όχι άδικα, ως η μικρή Βενετία της Κυανής Ακτής. Ένας οικισμός με 2500 κτίσματα πάνω στα κανάλια, που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1962 και περιμένει να σας δείξει τις ομορφιές του. Ακολούθως θα μεταφερθούμε στις Κάννες. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στην εντυπωσιακή λεωφόρο Κρουαζέτ, τόπο συνάντησης των πλουσίων όλου του κόσμου! Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα πανάκριβα ξενοδοχεία και τα εντυπωσιακά πλωτά παλάτια στο λιμάνι των Καννών αλλά και να φωτογραφηθούμε με φόντο το περίφημο κόκκινο χαλί που βρίσκεται στο παλάτι, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται το διασημότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου. Επιστροφή στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:          ΝΙΚΑΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στο πριγκηπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στον βράχο, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, το παλάτι και τους εξωτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέις Κέλλυ και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Δίπλα στο Μονακό βρίσκεται το Μόντε Κάρλο. Γνωρίστε μαζί μας το πιο διάσημο καζίνο του κόσμου και δοκιμάστε την τύχη σας στις υπέρλαμπρες αίθουσες. Αν πάλι δε συμπαθείτε τα τυχερά παιχνίδια απολαύστε το ποτό σας, ακούγοντας ζωντανή μουσική στο μπαρ του Cafe de Paris. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Απόγευμα ελεύθερο για τα ψώνια, τον καφέ ή το φαγητό σας στα πάμπολλα και όμορφα μπιστρό. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:            ΝΙΚΑΙΑ – ΓΕΝΟΒΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Αφού προγευματίσουμε παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Ιταλία, με τελικό προορισμό τη Φλωρεντία. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Γένοβα, γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου. Η Γένοβα, η επονομαζόμενη "la Superba" (η Εκπληκτική), είναι μια πόλη που εντυπωσιάζει βαθιά τον επισκέπτη. Χτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα στη θάλασσα και τους λόφους της Λιγουρίας. Θα περπατήσουμε στη ViaGaribaldi, η οποία έχει ανακηρυχθεί σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και περιστοιχίζεται από τα αναγεννησιακά παλάτια των πλουσίων οικογενειών της Γένοβας τον 16ο και 17ο αιώνα. Συνέχεια της διαδρομής μας για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα:            ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης, κατά την οποία θα θαυμάσουμε από κοντά την Πιάτσα ντελα Σινιορία, την εκκλησία της Σαντα Κρότσε με τους τάφους των επιφανών Φλωρεντινών, όπως του Μιχαήλ Άγγελου και του Γαλιλαίου, την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο - το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα, με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην υπαίθρια αγορά του Σαν Λορέντζο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα:            ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΚΟΜΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Κόμο. Άφιξη μετά από ενδιάμεσες στάσεις και περιήγηση στη λίμνη Κόμο, την πιο μαγευτική απ’ όλες τις ιταλικές λίμνες. Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελείς βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο και θα σας γνωρίσουμε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα καταστήματα και τα καφέ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα:            ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Μιλάνο για περιήγηση της πόλης. Θα δούμε, το απόλυτο κόσμημα της πόλης το Duomo και το ενδιαφέρον Palazzo Reale. Στην πλατεία Mercanti θα φωτογραφήσουμε τα επιβλητικά μέγαρα και στη συνέχεια θα περάσουμε από τη γκαλερί Vittorio Emannuelle, η οποία ενώνει την πλατεία του Duomo με την πλατεία της Σκάλας – το περίφημο λυρικό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στη φημισμένη αγορά. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΙΛΑΝΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με την AEGEANAIRLINES.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Δύο (2) διαν/σεις στο Κόμο, τρεις (3) διαν/σεις στη Νίκαια και δύο (2) διαν/σεις στη Φλωρεντία.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία και 2 δείπνα στο Κόμο.
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φ.Π.Α. 
  • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEANAIRLINES

16/10     ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΜΙΛΑΝΟ             A3 446                   16.20-18.10

23/10     ΜΙΛΑΝΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ             A3 447                   19.00-22.40

                              

ΑΝΑΧ/ΣH

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                               3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

16/10

4*

Πρωινό + 2 γεύματα

770€

+230€

Περιλαμβάνονται

Οι τιμές είναι κατ’ άτομο