Skip to main content

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ Καλοκαίρι 2016 από 645,00

ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ - ΚΑΜΑΡΓΚ 7 ημέρες

Μασσαλία, Αιξ Εν Προβάνς, Αβινιόν, Αρλ, Καμάργκ, Σάλεν, Σαν Μαρί ντε λα Μερ, Νίκαια, Σέν Τροπέ, Εζ, Κάννες, Αντίμπ, Μονακό, Σαν Πολ Ντε Βανς.

               Aναχωρήσεις:13, 20, 27 Ιουλίου ’16
03, 10, 17, 24 Αυγούστου ‘16     
 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΙΞ ΕΝ ΠΡΟΒΑΝΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μασσαλία, πρωτεύουσα της Προβηγκίας, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας, χρισμένη στον κόλπο της Λυών. Ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας, η «Μασσαλιώτιδα» πήρε το όνομά του από τους Μασσαλιώτες στρατιώτες που τραγουδούσαν τον ύμνο αυτό στους δρόμους του Παρισιού. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς (AixenProvence), την πόλη των υδάτων, που πήρε το όνομα της από τις πολυάριθμες πηγές, γενέτειρα του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά και του ζωγράφου Πολ Σεζάν. Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε την περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια, διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος , χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Αργά τα απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Μασσαλία. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στο παλιό λιμάνι. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΡΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αβινιόν πρωτεύουσα του νομού Βωκλύζ, χτισμένη στις όχθες του Ροδανού ποταμού, γνωστή ως έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής την περίοδο 1309-1377. Στην περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το Παπικό Παλάτι και το Επισκοπικό Συγκρότημα που είναι και το μεγαλύτερο σε όγκο γοτθικό κτίσμα στην Ευρώπη,  την πλατεία του Δημαρχείου και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν. Χρόνος ελεύθερος για όσους θέλουν να επισκεφθούν εσωτερικά το Παπικό Παλάτι. Συνεχίζουμε για την ιστορική πόλη Άρλ, γνωστή σαν αρχαία Ρωμαϊκή Αρελάτη, την πόλη με τα περισσότερο Ρωμαϊκά μνημεία στην Γαλλία. Θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο, την καλοδιατηρημένη Αρένα, την Ρωμαϊκή νεκρόπολη, και τον Ιερό Ναό του Αγίου Τροφίμου. Και οι δύο πόλεις έχουν ανακηρυχτεί από την UnescoΜνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στη Μασσαλία και πανοραμική περιήγηση. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΚΑΜΑΡΓΚ – ΣΑΛΕΝ – ΣΑNMAΡΙ ΝΤΕ ΛΑ ΜΕΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το νερολίβαδο της Καμάργκ, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Ροδανού, με τις απέραντες εκτάσεις που δεν ξέρεις πώς να τις ονομάσεις …..στεριά ή θάλασσα. Με τις αλυκές από την πλευρά της θάλασσας και τους ορυζώνες από την πλευρά της ενδοχώρας, ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό νερό, βρίσκεται ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος της Μεσογείου, με καλαμιώνες και βάλτους, όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες είδη άγριων πουλιών.
Πιο γνωστό απ’ όλα, ο ροζ ερωδιός, ένα από τα σύμβολα της Καμάργκ. Κάθε Απρίλιο γεννιούνται 20.000 «ερωδιάκια», που μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμα να μετακομίσουν στην άλλη πλευρά της Μεσογείου… Και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε τα άγρια λευκά άλογα της Καμάργκ, που ζουν ελεύθερα στα λιβάδια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σάλεν, που είναι η πιο σημαντική ελληνική Κοινότητα της Προβηγκίας, την μικρή Κάλυμνο της Γαλλίας όπως λέγεται. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στην πρωτεύουσα της Καμάργκ την Σαν Μαρί ντε λα Μερ (SaintesMariesdela Μer) με τα μεσαιωνικά σοκάκια και τα αμέτρητα κανάλια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Μασσαλία και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

4η μέρα : ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΣΑΝ ΤΡΟΠΕ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρησηγια το μεσαιωνικό Σαν Τροπέ που είναι χτισμένο πάνω στα καταγάλανα νερά του ομώνυμου κόλπου, διάσημο για τους λαμπερούς και πλούσιους επισκέπτες του, με τα αναρίθμητα πολυτελή σκάφη αναψυχής δεμένα στο λιμάνι, απέναντι στα παραλιακά καφέ και εστιατόρια. Αναχώρηση για το πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο των γαλλικών ακτών της Μεσογείου: τηΝίκαια. Με την άφιξη μας, θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στη διάσημη παραλιακή Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όπου μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco» έκανε τις βόλτες της η αγγλική αριστοκρατία του 19ου αιώνα, και θα περπατήσουμε στην πανέμορφη Πλατεία Μασενά, και την παλιά πόλη με το δικαστικό μέγαρο, την Όπερα, τον Καθεδρικό της Αγίας Ρεπαράτης κ.λπ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΚΑΝΝΕΣ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΜΟΝΑΚΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Εζ, όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, με το παλάτι των Μονεγάσκων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούμε τη διάσημη συνοικία της πόλης-κράτους, το Μόντε Κάρλο, με το διεθνώς γνωστό καζίνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

6ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΣΑΝ ΠΟΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το γραφικό μεσαιωνικό χωριό Σαν Πολ Ντε Βανς, που ενέπνευσε πλήθος ζωγράφων, συγγραφέων και ποιητών. Περιπλανηθείτε στα γραφικά καλντερίμια του, γεμάτα από μουσεία και γκαλερί και ανακαλύψτε τη γοητεία του. Αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, τις Κάννες, με τη θρυλική Κραουαζέτ, την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες, τις πλαζ, τα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ, τις πανάκριβες μπουτίκ και το Μέγαρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

7η μέρα ΝΙΚΑΙΑ – ΑΝΤΙΜΠ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στην πόλη της Αντίμπ, με το παλιό μεσαιωνικό κάστρο της. Ήταν η αρχαία Αντίπολη που ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα σαν ελληνική αποικία από τους Φωκαείς της Μασσαλίας, λόγω του φυσικού της λιμανιού, και εξελίχτηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Έγινε διάσημη τον περασμένο αιώνα, καθώς πλούσιοι από όλο τον κόσμο ανακάλυψαν την ομορφιά της και έχτισαν υπέροχα κτίρια και επαύλεις. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νίκαιας και πτήση επιστροφής.

ΗΤL IBIS MARSEILLE CENTRE PRADO 3* MAΣΣΑΛΙΑ & ΗΟΤΕL IBIS NICE PALAIS DE CONGRES 3* ΝΙΚΑΙΑ                       
Τιμή
κατ άτομο σε δίκλινο         645 €
Τιμή σε μονόκλινο                     865€               
Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)      395 €               
Φόροι αεροδρομίων                  165 €                    

ΗΤL GOLDEN TULIP EUROMED 4* MAΣΣΑΛΙΑ & ΗΟΤΕL APOGIA 4* ΝΙΚΑΙΑ                       
Τιμή
κατ άτομο σε δίκλινο       695 €
Τιμή σε μονόκλινο                    930 €                 
Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)     395 €               
Φόροι αεροδρομίων                 165 €                    

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μασσαλία και Νίκαια – Αθήνα με την Alitalia.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους Ωκεανογραφικό Μουσείο, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (περίπου 2€ το άτομο τη βραδιά)

Πτήσεις
Αναχώρηση : Αθήνα – Ρώμη           05.55       07.00
                      Ρώμη - Μασσαλία      09.45     11.10
Επιστροφή :   Νίκαια   – Ρώμη         18.30       19.40
                       Ρώμη - Αθήνα            21.50       00.50

Σημείωση : Ξεναγήσεις και εκδρομές, ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.