Skip to main content

BENELUX – ΠΑΡΙΣΙ 7 & 8 ΗΜΕΡΕΣ Καλοκαίρι 2015 από 635,00

Παρίσι * Βρυξέλλες * Λουξεμβούργο * Γάνδη * Μπρύζ

Χάγη * Ρότερνταμ * Αμστερνταμ * Παρίσι

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Παρίσι. Μετά από πτήση 3 ωρών περίπου, άφιξη στην Πόλη του Φωτός. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλας με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Μουσείο της Πόλης και τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτήρια, αλλά και το αγαλματίδιο Μανεκέν Πις –το σύμβολο της πόλης – ,το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ε.Ε., την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και το Ατόμιουμ – σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο, θα διασχίσουμε τις Αρδέννες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα.. Στη περιήγηση μας  θα δούμε  το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – (ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ) 

Πρωινό. Αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας, την πολύ φωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Αρεντς, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, ένα μοναδικό στολίδι της πόλης.
Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη Γάνδη η οποία διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα.  Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη , το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΧΑΓΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ολλανδία. Πρώτος σταθμός μας το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη Χάγη, τη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, έδρα της κυβέρνησης και της βασιλικής οικογένειας αλλά και διαφόρων θεσμών των Η.Ε., όπου θα δούμε το παλάτι, το ολλανδικό Κοινοβούλιο και το ∆ιεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Άφιξη το απόγευμα στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ξενάγηση με αφετηρία την περίφημη Πλατεία Νταμ (13ος αι.) στην οποία δεσπόζει το βασιλικό παλάτι (πρώην δημαρχείο) και δίπλα του η γοτθική Νέα Εκκλησία του 15ου αιώνα. Εάν έχετε χρόνο, σας προτείνουμε μια βόλτα στα κανάλια αυτής της Βενετίας του Βορρά, που κόβουν την πόλη σε πάνω από 90 νησιά και συνδέονται με πάνω από 1.500 γέφυρες. Για το ελεύθερο απόγευμα, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο), ή στο Μουσείο Βαν Γκογκ, ή μια βόλτα στην Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ, τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Παρίσι. Μεταφορά , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ (ξενάγηση πόλης) – ΑΘΗΝΑ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη γαλλική πρωτεύουσα. Στην πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης του Φωτός: το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την Πλατεία Ομονοίας, την εκκλησίας της Αγίας Μαγδαληνής, το εντυπωσιακό κτήριο της Όπερας, το Μουσείο του Λούβρου, τη Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, τη γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών και τέλος το περίφημο κτήριο των Απομάχων, στο παρεκκλήσι του οποίου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής Αθήνα – Παρίσι – Αθήνα
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία LILA 3* στο Παρίσι, CORTYUARD MARRIOTT 4* στις Βρυξέλλες  & NOVOTE  4* στο Άμστερνταμ.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων .
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων ( το άτομο τη βραδιά: Παρίσι  περίπου 2€, και Βρυξέλλες περίπου 3€)
  • Είσοδοι σε μουσεία/κάστρα, ιστορικούς/αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Το 8ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ελεύθερη μέρα στο Παρίσι.
  • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση.
  •  Στο Μουσείο του Λούβρου, στις Βερσαλλίες και στο Μουσείο Ορσέ, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι 26 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΗΜ.
BENELUX – ΠΑΡΙΣΙ 7 14/08 635 565 795 150 3* & 4* Ημιδιατροφή, Το 8ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ελεύθερη μέρα στο Παρίσι
BENELUX – ΠΑΡΙΣΙ 8 06/08 685 595 875 150 3* & 4*