Skip to main content

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ Καλοκαίρι 2015 από 695,00

Κάννες - Νίκαια - Σαν Τροπέ - Εζ - Πορτ Γκριμό- Βίλλα “Κύριλλος” Βιλ Φρανς - Γκουρντόν
Μονακό - Μόντε Κάρλο – Σαν Πωλ ντε Βανς

Ιούλιος - Αύγουστος 2015

6,7,8 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΝΝΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Νίκαια. Άφιξη και αναχώρηση για τις κοσμοπολίτικες Κάννες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΚΑΝΝΕΣ – ΓΚΟΥΡΝΤΟΝ – ΤΟΥΡΕΤ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ

Πρωινό και ακολουθεί εκδρομή στα χωριά της Προβηγκίας. Τα σαγηνευτικά τοπία, έχουν αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς καλλιτέχνες και διασημότητες, όπως ο Πικάσο, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Κρίστιαν Ντιόρ κ.α. Πρώτο μας σημείο αναφοράς θα είναι η περίφημη Γκουρντόν σκαρφαλωμένη στο βράχο με θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό της Βιολέτας και των καλλιτεχνών, την Τουρέτ. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αριστοκρατικό χωριό Σαν Πωλ ντε Βανς. Περιπλανηθείτε στα στενά του σοκάκια με τα υπέροχα παλαιοπωλεία, αποδώστε φόρο τιμής στο Μαρκ Σαγκάλ. Μη λησμονήσετε να ανεβείτε στο γοτθικό καθεδρικό ναό του χωριού όπου φυλάσσεται η Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας, πίνακας που αποδίδεται στον Τιντορέτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗ) – (ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγησή μας στην πόλη της Νίκαιας. Θα ξεκινήσουμε από την παραλιακή της λεωφόρο που ονομάζεται PromenadeDesAnglais και φιλοξενεί υπέροχα κτίρια σε στυλ belle époque. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο λιμάνι που χαρακτηρίζετε από πολύχρωμα γενοβέζικα αρχοντικά παλάτια . Θα ολοκληρώσουμε το γύρο μας στη παλιά πόλη όπου δεσπόζει η αγορά των λουλουδιών με τα παζάρια της, ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Ολοκληρώνουμε τη περιήγηση μας στη διάσημη πλατεία Μασενά , σημείο αφετηρίας της οδού Ζαν Μεντεσάν που είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης . Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια ή τον καφέ μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά μια επίσκεψη στο Μόντε Κάρλο. Γνωρίστε μαζί μας το πιο διάσημο Καζίνο του κόσμου και δοκιμάστε την τύχη σας στις υπέρλαμπρες αίθουσες που ολοκληρώθηκαν υπό την αρχιτεκτονική επίβλεψη του Καρόλου Γκαρνιέ. Αν πάλι δε συμπαθείτε τα τυχερά παιχνίδια απολαύστε το ποτό ή το δείπνο σας ακούγοντας ζωντανή μουσική στο μπαρ του Cafe de Paris. Δοκιμάστε Kir Royal στο Le Bar Americain στις σάλες του Hotel de Paris παρέα με τους διάσημους θαμώνες του πριγκιπάτου, και χορέψτε στους ρυθμούς του Buddha Bar. Επιστροφή μετά τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΕΖ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ FRAGONARD - ΜΟΝΑΚΟ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ. Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στο βράχο, όπου κυριαρχεί το ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέϊς και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και αγορές . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΝΝΕΣ – (ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΕΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και η ημέρα σας είναι ελεύθερη να εξερευνήσετε τις ομορφιές της πόλης. Αν πάλι επιθυμείτε να εντρυφήσετε στην περιοχή της Προβηγκίας, ακολουθήστε την προαιρετική εκδρομή μας στην Μασσαλία και στη Εξ αν Προβάνς. Πρώτος μας σταθμός το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, η Μασσαλία. Εκεί θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου, όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ' Ιφ, όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ελεύθερος χρόνος για μπουγιαμπέσα στο Miramar, το καλύτερο εστιατόριο του λιμανιού ή στο Le Cirque, και ψώνια στο πολυκατάστημα Galleries Lafayette. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη των νερών, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η Εξ, ίσως η πιο όμορφη πόλη στη Γαλλία. Θα περιπλανηθούμε στοιστορικό της κέντρο, όπου κυριαρχεί ένας από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, αφιερωμένος στο Σωτήρα, η πλατεία του Δημαρχείου με το πασίγνωστο ρολόι, η Κουρ Μιραμπό, ο πιο ανθοστόλιστος δρόμος της πόλης και τα πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα που δημιουργήθηκαν στο κέντρο από το 13ο έως και το 16ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στις υπαίθριες αγορές και τις εκλεπτυσμένες μπουτίκ της πόλης. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μπιστρό Les Deux Garcons αγαπημένο στέκι του Πολ Σεζάν και άλλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στα λαοφιλή θέρετρα της Κυανής Ακτής. Πρώτος μας σταθμός είναι το διάσημο ψαροχώρι του Σαν Τροπέ, καταφύγιο του Φρεντερίκο Μιστράλ, όπου θα πάρουμε μια γεύση του ρυθμού της ζωής των διάσημων κατοίκων και επισκεπτών της. Κινηθείτε στα πολύβουα σοκάκια της πόλης με τις πανάκριβες μπουτίκ και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως το Cafe de Paris, και βγάλτε φωτογραφίες στον παλιό πύργο του λιμανιού. Επόμενος μας σταθμός το Πόρτ Γκριμό που θεωρείται, όχι άδικα ως η μικρή Βενετία της Κυανής Ακτής. Ένας οικισμός με 2500 κτίσματα πάνω στα κανάλια που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1962 περιμένει να σας δείξει τις ομορφιές του. Βαρκάδες , βόλτες και καλό γεύμα σας είναι κάποια από αυτά που σας προτείνουμε στον ελεύθερο σας χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

7η μέρα: ΚΑΝΝΕΣ – BEAULIEUSURMER – ΒΙΛΛΑ “ΚΥΡΙΛΟΣ” & ΒΙΛ ΦΡΑΝΣ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε τη βίλλα “Κύριλλος” που αποτελεί αντίγραφο μιας Αθηναϊκής Βίλλας των κλασικών χρόνων. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την αινιγματική Βιλφράνς. Η ελεύθερη από δασμούς πόλη στεγάζεται σε έναν υπέροχο όρμο. Θα περπατήσουμε στην τάφρο του κάστρου της και στη σκεπαστή οδό αλλά και στο λιμανάκι. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στις Κάννες και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Το πρόγραμμα των διακοπών περιλαμβάνει μόνο αεροπορικό και ξενοδοχείο και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.

Περιλαμβάνονται:

  •   Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΙΚΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ
  •   Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
  •   Πρωινό καθημερινά
  •   Σύγχρονο πούλμαν για τις μεταφορές, μετακινήσεις, επισκέψεις, ως ανωτέρω πρόγραμμα
  •   Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  •   Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  •   Φ.Π.Α



Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία λοιπά αξιοθέατα, και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση: Το 6ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την εκδρομή στα χωριά της Προβηγκίας (2η μέρα) & 1 ελεύθερη μέρα & το 7ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει 1 ελεύθερη μέρα

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΟΙ

6

06,13/07 10,24, 31/08 & 07/09

BEST WESTERN CANNESRIVIERA 4* OR SIMILAR

755

635

235

Πρωινό

SWISS                             ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 06,13/07 & 10,24,31/08 & 07/09              ATH-ZRH 04:35-06:30                           ZRH-NCE 08:55-10:05     ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 11,18/07 & 15,29/08 &05,12/09                             NCE-ZRH 18:55-20:10               ZRH-ATH 21:05-00:45

190

7

19,26/07 & 02,09,16/08

829

680

336

AIR FRANCE                   ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 19,26/07 & 02,09,16/08                               ΑΤΗ-NCE 11:20-13:05ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 25/07 & 01,08,15,22/08             NCE-ATH 17:05-20:30

150

8

04,11,18 ,27/07 03,15,22, 29/08 & 05/09

839

690

346

SWISS                             ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 04,11,18,27/07 & 03,15,22,29/08 & 05/09           ATH-ZRH 04:35-06:30             ZRH-NCE 08:55-10:05     ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 11,18,25/07 & 03,10,22,29/08 & 05,12/09         NCE-ZRH 18:55-20:10               ZRH-ATH 21:05-00:45

190

Σημείωση: Πακέτο διακοπών -60€ από τις αναγραφόμενες τιμές