Skip to main content

Πολιτιστικό Πανόραμα Ιρλανδίας Δακτύλιος Κέρρυ, 8 ημέρες Kαλοκαιρι 2016 απο 1190,00

Διανυκτερεύσεις:Δουβλίνο (2), Κιλάρνεϋ (2), Γκώλγουεϊ (1), Σλάιγκο (1), Μπέλφαστ (1)

Γενικά

Η χώρα των θρύλων, το σμαραγδένιο νησί του βορρά, είναι το καλοφυλαγμένο μυστικό της Ευρώπης. Πατρίδα των Κελτών, αποτελεί την χώρα του αδέσμευτου πνεύματος, του νόστου αλλά και της ανθρώπινης θέλησης που αποδεικνύεται πιο ισχυρή από την τραχιά φύση. Οι Ιρλανδοί είναι ένας λαός ανεξάρτητος, καλόκαρδος και συνάμα δυναμικός που κατάφερε να ξεχωρίσει, όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά και εκτός συνόρων.

Παρατηρήσεις

Πτήσεις
Θεσσαλονίκη Αθήνα 17.10 18.00
Αθήνα Δουβλίνο 20.15 22.25
Δουβλίνο Αθήνα 23.15 05.05
Αθήνα Θεσσαλονίκη 06.40 07.35

Δεν περιλαμβάνονται:
Αχθοφορικά/κόστος εισόδων σε μουσεία/αξιοθέατα
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό.
Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€

Ημερήσιο Πρόγραμμα
 
Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Δουβλίνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δουβλίνο με απευθείας πτήση της Aegean Airlines. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
Ημέρα 2: Δουβλίνο
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με την πόλη του Δουβλίνου, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Πόλη κοσμοπολίτικη και σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές από μουσεία, γκαλερί και θέατρα. Η ξενάγηση μας στην πόλη θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της, από μεσαιωνική και γεωργιανή ως τα πιο σύγχρονα κτίρια, το περίφημο κτίριο του Τελωνείου, το Ταχυδρομείο και το δρόμο Ο' Κόνελ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου και βέβαια δεν θα παραλείψουμε το κολέγιο Τρίνιτυ, το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, με τη διάσημη βιβλιοθήκη του για να θαυμάσουμε το βιβλίο των Κελτών. Απόγευμα ελεύθερο και προτείνουμε μια βόλτα με τον συνοδό σας στη φημισμένη περιοχή Temple Bar που σφύζει από ζωή, για να γευθείτε τη μπύρα Γκίνες σε μια από τις γραφικές παμπ της πόλης.
 
Ημέρα 3: Δουβλίνο - Βράχος Κάσελ – Κόρκ – Κιλλάρνει
Πρωινή αναχώρηση για την Νοτιοδυτική Ιρλανδία με πρώτο σταθμό το θαυμάσιο μεσαιωνικό κάστρο που ονομάζεται Βράχος του Κάσελ, λόγω της τοπογραφίας της περιοχής. Η λιτή κελτική του αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τον περιβάλλον χώρο θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια μας περιμένει το Κορκ, 3η μεγαλύτερη πόλη του νησιού με την περίφημη Λεωφόρο του Αγίου Πατρικίου καθώς και τους δύο θαυμάσιους Γοτθικούς Καθεδρικούς του Ναούς. Μετά τη περιήγησή μας συνεχίζουμε για τη περιοχή του Δακτυλίου του Κέρρυ την οποία θα γνωρίσουμε αύριο.
 
Ημέρα 4: Δακτυλίδι του Κέρρυ (166 χλμ)
Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας είναι αφιερωμένη στο πιο διάσημο τοπίο της Ιρλανδίας. Ο περίφημος δακτύλιος του Κέρρυ προσελκύει, όχι άδικα, χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Η θεαματική ομορφιά είναι αναμφισβήτητη, αφού η περιοχή παρέχει μια καταπληκτική εικόνα της αρχαίας κληρονομιάς της Ιρλανδίας. Θα περάσουμε από γραφικά χωριά, όπως το Κιλόργκλιν, το Καχιρσαιβίν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο' Κόνελ, και το Σνημ και θα συνεχίσουμε μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ και μέχρι το Λέιντις Βιού, απ' όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα του εθνικού δρυμού του Κιλλάρνευ.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.
 
Ημέρα 5: Κέρρυ - κάστρο Μπανράτυ - Βράχοι Μόχερ - Γκώλγουει
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Γκώλγουει, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, στην περιοχή του Μπέρρεν. Η πρώτη μας στάση θα είναι το μεσαιωνικό κάστρο Μπανράτυ, με κατεύθυνση προς το δυτικό άκρο της χώρας δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η κορυφαία στιγμή της ημέρας είναι φυσικά οι Περίφημοι Βράχοι Μόχερ, οι συγκλονιστικοί βραχώδεις σχηματισμοί, που έχουν μήκος 8 περίπου χλμ. και 230 μέτρα ύψος πάνω από τον Ατλαντικό. Ένα θέαμα που κόβει την ανάσα, ένα επιβλητικό τοπίο που εκστασιάζει τον κάθε επισκέπτη στην άκρη του Ατλαντικού ωκεανού. Άφιξη στο Γκώλγουει, την πρωτεύουσα της ομώνυμης κομητείας, αρχοντική πόλη με Βικτωριανά μνημεία και ιστορικές συνοικίες με τις περίφημες ιρλανδέζικες παμπ.
 
Ημέρα 6: Γκώλγουει – Κονεμάρα/ Αβαείο Κίλμορ – Σλάιγκο
Μετά το πρόγευμά θα κατευθυνθούμε βόρεια, διασχίζοντας τα γοητευτικά τοπία της βραχώδους περιοχής Κονεμάρα, με προορισμό την κομητεία Ντόνεγκαλ. Θα διασχίσουμε την κομητεία Γέιτς, με την πλούσια καλλιτεχνική και λογοτεχνική της παράδοση αλλά και τα προϊστορικά αξιοθέατα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε καθοδόν το νεκροταφείο Καροουμόρ, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σλάϊγκο. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήριο της Ιρλανδίας, όπου λέγεται ότι υπήρξαν πάνω από 100 τάφοι εκ των οποίων οι 60 σώζονται ακόμα και σήμερα. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Σλάιγκο.
 
Ημέρα 7: Ντέρυ - Τζάιαντς Κόζγουει - Μπέλφαστ
Σήμερα θα διασχίσουμε τα σύνορα και, αφήνοντας την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, θα περάσουμε στην Βόρεια Ιρλανδία. Πρώτος μας σταθμός, το μεσαιωνικό Ντέρρυ ή Λόντονντέρυ, όπως το αποκαλούν οι Ιρλανδοί, με κορυφαίο αξιοθέατο τις θαυμάσιες τοιχογραφίες–γκράφιτι που κρατούν ζωντανές τις μνήμες από τις θρησκευτικές ταραχές που στιγμάτισαν για δεκαετίες ολόκληρο το νησί. Συνεχίζουμε για την Ακτή των Γιγάντων (Giants Causeway), μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ξενάγηση στον χώρο, που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που διαμορφώθηκε πριν από 60 εκατ. χρόνια και που σήμερα αποτελείται από 40.000 πολυγωνικές κολώνες από βασάλτη. Άφιξη στο Μπέλφαστ το απόγευμα και βραδινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο με τις διάσημες παμπ.
 
Ημέρα 8: Μπέλφαστ – Δουβλίνο (168 χλμ)
Πρωινή ξενάγηση στην ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα δούμε τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Πύργος του Ρολογιού –μια άλλη εκδοχή του πύργου της… Πίζας!– η όπερα, το δημαρχείο, το εκπληκτικό κτίριο της κεντρικής τράπεζας της Β. Ιρλανδίας και, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, την παμπ Κράουν Μπαρ, που χρονολογείται από το 1885. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα γεμάτοι εντυπώσεις από τη περήφανη χώρα του πνεύματος αλλά και του ποτού (Ιρλανδέζικο ουίσκι, μπύρα Guiness) αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, παίρνουμε την πτήση επιστροφής για την Ελλάδα κσι φθάνουμε τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.
 
Αναχωρήσεις & Τιμές
  • Σά 23/07/2016
Διαμονή: 4* ξενοδ. .Δίκλινο: 1190€, Μονόκλινο: 1590€, Φόροι: 170€

  • Σά 13/08/2016
  • Σά 27/08/2016
  • Σά 10/09/2016
Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*.Δίκλινο: 1190€, Μονόκλινο: 1650€, Φόροι: 170€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμέςBonus Priceαυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*,3*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες