Skip to main content

ΣΚΩΤΙΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ Καλοκαίρι 2016 από 995,00

7 ημέρες
ΑΝΑΧ: 2,16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!ΠΕΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN!

1η μέρα. ΑΘΗΝΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΤΣΕΣΤΕΡ– ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μάντσεστερ. Άφιξη και αναχώρηση για το Τσέστερ, μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Αγγλίας. Στην πεζή μας περιήγηση θα θαυμάσουμε το αμιγώς περιβαλλόμενο από το σωζόμενο μεσαιωνικό τείχος ιστορικό κέντρο της πόλης, τα στυλ Τυδώρ κτίρια, τον καθεδρικό ναό, και τα περίφημα Raws, ιδιότυπα δίκτυα εμπορικών δρόμων φτιαγμένων πάνω απ τις οδούς της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Εδιμβούργο, τη σκωτική πρωτεύουσα, μια πανθομολογούμενως απ τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα. ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ         
              
Πρωινό και ξεκινάμε τη ξενάγηση του Εδιμβούργου. Θα δούμε την παλιά και τη νέα πόλη, τα δυο όμορα τμήματα που συνθέτουν το κέντρο του Εδιμβούργου, στη νέα πόλη με τις κομψές πλατείες και οδούς, με τα υπέροχα – πολλά εκ των οποίων αρχαιοπρεπή - δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, θα αντιληφθούμε γιατί το Εδιμβούργο φέρει το προσωνύμιο Αθήνα του Βορρά. Στο λόφο Calton θα θαυμάσουμε μνημεία αλλά και την εκπληκτική θέα, θα περάσουμε απ το βασιλικό παλάτι Hollyrood και τη νέα σκωτική Βουλή, και θα ανηφορίσουμε τον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης, το RoyalMile,ένα απ τους πιο ωραίους, επιβλητικούς ιστορικούς δρόμους του κόσμου. Θα καταλήξουμε στο περίφημο Κάστρο του Εδιμβούργου, όπου θα ολοκληρωθεί η ξενάγηση μας. Χρόνος ελεύθερος σε μια πόλη που δεν τη βαριέται κανείς. Το βράδυ υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση ενός εκπληκτικού show με σκωτσέζικη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό ,όπου θα’χει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει και το παραδοσιακό σκωτικό έδεσμα, το χαγκις.

3η μέρα.ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΑΙΡ – ΠΙΤΛΟΧΡΥ- AVIEMORE

Πρωινό και αναχώρηση για Χάιλαντς. Διασχίζοντας την περίφημη ForthBridgeμήκους δυόμισι περίπου χιλιόμετρων πάνω απ τον κόλπο Forth, αρχίζουμε την άνοδο προς τα Χάιλαντς. Πρώτη στάση μας το BlairCastle, πατρογονική εστία μιας απ τις πλέον ισχυρές και διακεκριμένες οικογένειες Σκώτων ευγενών, των δουκών Atholl. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στο ωραιότατο κεφαλοχώρι Πιτλοχρυ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε παραδοσιακό αποστακτήριο, να μάθουμε τα σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής    singlemaltουίσκι, καθώς και να το δοκιμάσουμε. Αργά το απόγευμα άφιξη στο θέρετρο Aviemore .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4ημέρα AVIEMORE - IINVERNESS-LOCHNESS,CALEDONIAL CANAL,FORT AUGUSTUS, GLENCOE LOCH LOMOND, ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Πρωινό και αρχίζουμε την πορεία μας στις πιο όμορφες εικόνες των Χάιλαντς, Μετά από σύντομη στάση στο Ινβερνες, τη μεγαλύτερη πόλη του σκωτικού Βορρά,   αρχίζει η αντίστροφη προς Νότο πλέον πορεία μας, ακολουθώντας τη διαδρομή του Καληδώνιου Καναλιού, ενός σημαντικότατου τεχνικού επιτεύγματος των αρχών του 19ου αιώνος. Θα κινηθούμε κατά μήκος της περίφημης λίμνης Νες, με τις θρυλούμενες περί τεράτων παραδόσεις, θα κάνουμε στάση στο FortAugustus, όπου θα δούμε πως λειτουργούν οι αναβαθμίδες του Καναλιού, και θα απολαύουμε το πραγματικά πανέμορφο και υποβλητικό τοπίο, κινούμενοι κατά μήκος της πολυσχιδούς δυτικής ακτής της χώρας, δια μέσου εν συνεχεία του ορεινού αυχένα του Glencoe,και των ημιορεινών χαρακτηριστικών υψιπέδων, μέχρι τις όχθες της πανέμορφης και χιλιοτραγουδισμένης λίμνης Lomond, της μεγαλύτερης βρετανικής λίμνης. Άφιξη το απόγευμα τη Γλασκώβη, πανοραμική περιήγηση της και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα. ΓΛΑΣΚΩΒΗ, ΜΠΕΛΦΑΣΤ, ΜΠΡΟΥ NEWGRANGE ,ΔΟΥΒΛΙΝΟ.

Πρωινό και αναχώρηση για το Cernryan, όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ, και μετά από 2,5 περίπου ώρες θα φτάσουμε στο Μπέλφαστ. Μετά από σύντομη περιήγηση στην πόλη θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για την Δημοκρατία της Ιρλανδίας και την πρωτεύουσα της, το Δουβλίνο, αφού στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το ιστορικό, αρχαιολογικό και γεωλογικό συγκρότημα Μπρού Να Μποιν, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μέσα στο οποίο βρίσκεται και το προϊστορικό μεγαλιθικό μνημείο Newgrange. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Δουβλίνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα. ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της όμορφης πόλης του Δουβλίνου. Στην βόρεια πλευρά του ποταμού Liffey θα δούμε την πλατεία Παρνελ με το μουσείο συγγραφέων, την πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης, το πάρκο της Μνήμης, την πολύ μεγάλη οδό Ο Κόνελ, με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικού ενδιαφέροντος κτίρια, όπως το Ταχυδρομείο, με πληθώρα μνημείων μεταξύ των οποίων η «Λόγχη του Δουβλίνου» ή «Μνημείο του Φωτός». Εν συνεχεία θα κινηθούμε στην όχθη του ποταμού θαυμάζοντας και πάλι κτίρια όπως το Τελωνείο, το Δικαστικό Μέγαρο, και τις πολύ ενδιαφέρουσες διαφόρων χρονικών περιόδων γέφυρες πάνω στον ποταμό Liffey. Στη νότια πλευρά του ποταμού, θα δούμε τον καθολικό καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, τον προτεσταντικό του Ναού του Χριστού, το Κάστρο του Δουβλίνου, συγκρότημα δημοσίων και κυβερνητικών κτιρίων, τις εγκαταστάσεις της περίφημης ζυθοποιίας Guiness, το τεράστιας εκτάσεως πάρκο του Φοίνικος, όπου και η προεδρική κατοικία. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην γεωργιανή συνοικία της πόλης με κομψές πλατείες και κτίρια, μεταξύ των οποίων η οικία του OscarWilde   και θα αφήσουμε το λεωφορείο για να συνεχίσουμε πεζοί στο περίφημο Πανεπιστήμιο Τρίνιτυ. Πολύ κοντά βρίσκεται το Εθνικό Μουσείο , καθώς και η Πινακοθήκη του Δουβλίνου. Επίσης η κεντρική εμπορική οδός Γκράφτον, αλλά και η περίφημη περιοχή   TempleBar, θα έλεγε κανείς το «Σόχο» του Δουβλίνου. Στο TempleBar αξίζει βεβαίως να περάσει κανείς μία όμορφη βραδιά.

7η ημέρα. ΔΟΥΒΛΙΝΟ– ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΕΛ - CORK – COBH – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, το Cork. Στο μέσο περίπου της διαδρομής θα επισκεφθούμε το εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ίσως πιο φωτογραφημένο μνημείο της Ιρλανδίας το Βράχο του Κάσελ. Πρόκειται για τα σωζόμενα ερείπια ενός μεσαιωνικού συγκροτήματος που αποτελούσε στα μεσαιωνικά χρόνια έδρα των Βασιλέων του Munster, και που συνοδεύεται από πολλούς τοπικούς θρύλους. Θα θαυμάσουμε τον κυκλικό Πύργο, τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό, το Παρεκκλήσι, και το μεσαιωνικό νεκροταφείο με τους κελτικούς σταυρούς. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο Cork, μια όμορφη πόλη με πολλά κανάλια και προκυμαίες πάνω στον Ποταμό Λη. Πολύ κοντά στο Cork βρίσκεται η μικρή πόλη Cobh, συνυφασμένη με την ναυπηγική τέχνη και τη ναυσιπλοΐα, πολύ γραφική, που ονομαζόταν ως την ανεξαρτητοποίηση της Ιρλανδίας Quennstown (πόλη της Βασιλίσσης) προς τιμήν της Βασιλίσσης Βικτωρίας. Το Cobh ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό λιμάνι που έπιασε στο παρθενικό του ταξίδι ο Τιτανικός το 1912, πριν τη βύθισή του, ενώ το 1916 στο Cobh μεταφέρθηκαν οι σοροί και οι επιζώντες του Lusitania, του υπερωκεανείου που βυθίσθηκε από γερμανικό υποβρύχιο νοτίως της Ιρλανδίας, και που η βύθισή του απετέλεσε την αφορμή εισόδου των ΗΠΑ στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αργά το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, και πτήση επιστροφής .

Σημειώσεις :
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, με ανάλογη διατροφή(ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΑΒΙΕΜΟΡΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΑΣΚΩΒΗ). Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

 

ΑΝΑΧ: 2,16ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
7 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ 2 ΔΕΙΠΝΑ
(ΑΒΙΕΜΟΡΕ & ΓΛΑΣΚΩΒΗ)

Ξενοδοχείο 4*: Εδιμβούργο,Αβιεμόρε,Γλασκώβη,Δουβλίνο                          

Δίκλινο(τιμή κατά άτομο)                 995€*

Παιδί έως 12 ετών                           665€

Επιβ. Μονόκλινου                           465€

Φόροι αεροδρομίου                         185€

 

*οι τιμές early booking ισχύουν ως 30/06, έπειτα αύξηση 150€

2AUG - 8AUG

ATH-MAN-DUB-ATH

8:40-10:45 / 23:15-05:05#

16AUG - 22AUG