Skip to main content

Αγγλία - Σκωτία - Χάιλαντς ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 7-9 ημερες απο 1175,00

Λονδίνο Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν Έιβον - Μάντσεστερ - Αγγλικές Λίμνες - Γλασκώβη - Λοχ Λομόντ - Φορτ Αγκούστους - ΛοχΝες - Ινβερνές - Αβιεμορ - Κάστρο Μπλερ - Πιτ Λόχρυ - Εδιμβούργο - Ντάρα - Γιορκ - Λίντς - Κέμπριτζ - Λονδίνο - Βρετανικό μουσείο.
 
Το προγραμμα ειναι 9 μερες, αλλα δινει και την δυνατοτητα να αφαιρεσουμε το Λονδινο κανοντας το 7ημερο, βαση διαθεσιμοτητας αεροπορικων.
 
 
Πρόγραμμα (9 μέρες)
1Ημέρα Αθήνα - Λονδίνο - Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν Έιβον - Μάντσεστερ
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και γνωριμία με τον αρχηγό της εκδρομής, επιβίβαση στο λεωφορείο για να αρχίσουμε τον οδικό μας γύρο από την Αγγλική Ενδοχώρα. Πρώτη μας επίσκεψη η περίφημη Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια. Ελεύθερος χρόνος για αγορές, περιήγηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια επαρχιακή διαδρομή, πλούσιας φυσικής ομορφιάς, περνώντας από την περιοχή Cotswold’s. Άφιξη στην κωμόπολη Stratford upon Avon, την γενέτειρα πόλη του William Shakespeare, ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα παρόχθια του ποταμού Έιβον. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη βορειοδυτική Αγγλία και αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2Ημέρα Μάντσεστερ - Αγγλικές Λίμνες - Γλασκώβη
  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την μαγευτική περιοχή των Αγγλικών Λιμνών. Πρώτη στάση μας το πανέμορφο θέρετρο Bowness on Windermere στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προαιρετικά (έξοδα ατομικά) μια κρουαζιέρα στη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού Πάρκου Lake District την Windermere. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Ενδιάμεση στάση για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αργά το απόγευμα άφιξη στην μεγαλύτερη πόλη της Σκοτίας την Γλασκόβη. Ξενάγηση / περιήγηση της πόλης. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και τον καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3Ημέρα Γλασκώβη - Λοχ Λομόντ - Φορτ Αγκούστους - ΛοχΝες - Ινβερνές - Αβιεμορ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Λομόντ περνώντας μέσα από το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις, για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες για να απολαύουμε ένα μοναδικό τοπίο της λίμνης και εάν είμαστε τυχεροί ίσως αποθανατίσουμε και το θρυλικό τέρας την Νέσι. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς το Ινβερνές. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4Ημέρα Ινβερνές - Κάστρο Μπλερ - Πιτ Λόχρυ - Εδιμβούργο
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Blair Castle, εδώ θα πάρουμε μια γεύση από την αριστοκρατική ζωή των Χάιλαντερ από τις αρχές του 18ου αιώνα, (προαιρετική είσοδος) περιήγηση εντός του κάστρου αλλά και στους κήπους, ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Προαιρετική ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από την χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και για γεύμα. Αναχώρηση και μετά από διαδρομή μιας ώρας άφιξη στην Αθήνα του Βορρά όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα περιήγηση στην Παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.
5Ημέρα Εδιμβούργο
  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε με την Νέα - Γεωργιανού τύπου - πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα βόρεια της μεσαιωνικής πόλης, με στόχο να ανακουφιστεί η Παλιά Πόλη από τον συνωστισμό των κατοίκων και τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα δούμε την Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου.. Το βράδυ (προαιρετική συμμετοχή) θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μία σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT. Ο καλύτερος τρόπος να κλείσει το μαγευτικό μας ταξίδι στη Σκωτία. Διανυκτέρευση.
6Ημέρα Εδιμβούργου - Ντάρα - Γιορκ - Λίντς
  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Φρουριακή Μητρόπολη Ντάραμ. Εκεί θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την πλατεία Market, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Ντάραμ, ρομανικού ρυθμού, και το κάστρο της πόλης όπου φιλοξενείτε το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποιο γεύμα. Αναχώρηση για την πιο όμορφη, μικρή, Μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας το Γιορκ . Θα περάσουμε από τους Κήπους του Μουσείου, για να φτάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη του Γιόρκ, το Γιορκ Μίνστερ, την μεγαλύτερη μεσαιωνική Εκκλησία στην Βόρεια Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο του Λιντς. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7Ημέρα Λίντς - Κέμπριτζ - Λονδίνο
  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη του Λονδίνου. Ενδιάμεση στάση στην δεύτερη Πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας, το Κέμπριτζ. Περιήγηση της πόλης για να θαυμάσουμε τα μοναδικά κολέγια του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος, Αναχώρηση και μετά από διαδρομή 1 ½ ώρας άφιξη στην Βρετανική Πρωτεύουσα το Λονδίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετικά (έξοδα ατομικά) μια περιήγηση διάρκειας 4 ωρών στο νυχτερινό Λονδίνο. Θα περπατήσουμε στο κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης του Λονδίνου το WEST END με τα υπέροχα musical, το SOHO με τα σκοτεινά και ιδιαίτερα σοκάκια, τη CHINA TOWN (Κινεζική συνοικία), τη LEICESTER SQUARE η πλατεία όπου λαμβάνουν χώρα οι πρεμιέρες Χολιγουντιανών υπερπαραγωγών, στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για μια νυχτερινή περιήγηση στο Τάμεση του Λονδίνου. Στάσεις για φωτογραφίες στα ωραιότερα ορόσημα της πόλης, London Eye, Big Ben, Millennium Bridge, Saint Paul’s, More London Place, Tower Bridge, Shard. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
8Ημέρα Λονδίνο - Βρετανικό μουσείο
  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγησή στη Βρετανική πρωτεύουσα από τη περιοχή του Σάουθ Κένσινγτον βλέποντας το μνημείο του Αλβέρτου, το Άλμπερτ Χωλ, τα δαιδαλώδη μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών και της Βικτορίας και Αλβέρτου. Στη συνέχεια περνώντας από το φημισμένο Σέιντ Τζέιμς Παρκ θα φθάσουμε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την περιοχή του Ουέστμινστερ με το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, το Αβαείο του Ουέστμινστερ , τα ογκώδη δημόσια κτίρια της οδού Γουάιτχολ, θα θαυμάσουμε την Έφιππη Φρουρά, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική πινακοθήκη. Συνεχίζουμε τη πανοραμική μας ξενάγηση με το Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, το Πύργο του Λονδίνου και την γέφυρα του Πύργου. Στο τέλος της ξενάγησης μας θα επισκεφθούμε το Βρετανικό Μουσείο όπου και θα ξεναγηθούμε στην πτέρυγα με τα περίφημα και μοναδικά γλυπτά του Παρθενώνα. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας για να χαρείτε την υπέροχη πόλη. Ξεκινήστε από την Ρητζεντ Στρητ, δρόμο στον οποίο έχουν ανοίξει πάνω από 40 καινούργια καταστήματα τα τελευταία χρόνια, την Κάρναμπι Στρητ που είναι ο παράδεισος των Fashionistas. Συνεχίζετε στα αμέτρητα καταστήματα όλα brand names της Μποντ Στρητ. Μην ξεχάσετε φυσικά να επισκεφτείτε το παγκοσμίου φήμης εμπορικό κατάστημα Harrods στο Knightsbridge. Διανυκτέρευση.
9Ημέρα Λονδίνο - Αθήνα
  Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας. Για τους φυσιολάτρες μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα δεκάδες πανέμορφα πάρκα του Λονδίνου όπως το Saint James Park, Kensington Gardens, Green Park και Hyde Park. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες
 
Τιμοκατάλογοι
Ξενοδοχείο: 4* HOTEL(S) IN ENGLAND & SCOTLAND
Τιμοκατάλογοι
Ξενοδοχείο: 4* HOTEL(S) IN ENGLAND & SCOTLAND
 02/07/2016 εώς 10/07/201609/07/2016 εώς 17/07/201616/07/2016 εώς 24/07/201623/07/2016 εώς 31/07/201630/07/2016 εώς 07/08/201606/08/2016 εώς 14/08/201613/08/2016 εώς 21/08/201620/08/2016 εώς 28/08/201627/08/2016 εώς 04/09/2016
Δίκλινο € 1395.00 € 1395.00 1325.00 € 1325.00 € 1325.00 € 1395.00 € 1395.00 € 1395.00 € 1395.00
3ο άτομο 
1-12 ετών
€ 990.00 € 990.00 € 990.00 € 990.00 € 990.00 € 990.00 € 990.00 € 990.00 € 990.00
Μονόκλινο € 1755.00 € 1755.00 € 1685.00 € 1685.00 € 1685.00 € 1765.00 € 1765.00 € 1765.00 € 1765.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ με την BRITISH AIRWAYS
  • Οχτώ διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πλούσιο Αγγλικό/Σκοτσέζικο πρωινό στα ξενοδοχεία σε μπουφέ καθημερινά
  • 4 δείπνα συνολικά (εκτός Εδιμβούργου και Λονδίνου)
  • Μεταφορές, εκδρομές και μετακινήσεις με πολυτελή τουριστικά λεωφορεία βάση προγράμματος
  • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις βάση προγράμματος
  • Ταξιδιωτικά έντυπα - χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας και τοπικοί αντιπρόσωποι.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 155 με την BRITISH, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Πρόγραμμα (7 μέρες)

Ημέρα 1 Αθήνα - Λονδίνο - Οξφόρδη - Στράτφορντ Απόν Έιβον - Μάντσεστερ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και γνωριμία με τον αρχηγό της εκδρομής, επιβίβαση στο λεωφορείο για να αρχίσουμε τον οδικό μας γύρο από την Αγγλική Ενδοχώρα. Πρώτη μας επίσκεψη η περίφημη Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια. Ελεύθερος χρόνος για αγορές, περιήγηση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια επαρχιακή διαδρομή, πλούσιας φυσικής ομορφιάς, περνώντας από την περιοχή Cotswold’s. Άφιξη στην κωμόπολη Stratford upon Avon, την γενέτειρα πόλη του William Shakespeare, ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα παρόχθια του ποταμού Έιβον. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη βορειοδυτική Αγγλία και αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2 Μάντσεστερ - Αγγλικές Λίμνες - Γλασκώβη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την μαγευτική περιοχή των Αγγλικών Λιμνών. Πρώτη στάση μας το πανέμορφο θέρετρο Bowness on Windermere στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προαιρετικά (έξοδα ατομικά) μια κρουαζιέρα στη μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού Πάρκου Lake District την Windermere. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση και μέσα από μία διαδρομή με αλληλοδιαδεχόμενες λίμνες περνάμε τα νοητά σύνορα Αγγλίας – Σκωτίας. Ενδιάμεση στάση για αγορά μάλλινων σκοτσέζικων ειδών ρουχισμού. Αργά το απόγευμα άφιξη στην μεγαλύτερη πόλη της Σκοτίας την Γλασκόβη. Ξενάγηση / περιήγηση της πόλης. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και τον καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 Γλασκώβη - Λοχ Λομόντ - Φορτ Αγκούστους - ΛοχΝες - Ινβερνές - Αβιεμορ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Λομόντ περνώντας μέσα από το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς, περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις, για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες για να απολαύουμε ένα μοναδικό τοπίο της λίμνης και εάν είμαστε τυχεροί ίσως αποθανατίσουμε και το θρυλικό τέρας την Νέσι. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς το Ινβερνές. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Άβιεμορ. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4 Ινβερνές - Κάστρο Μπλερ - Πιτ Λόχρυ - Εδιμβούργο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Blair Castle, εδώ θα πάρουμε μια γεύση από την αριστοκρατική ζωή των Χάιλαντερ από τις αρχές του 18ου αιώνα, (προαιρετική είσοδος) περιήγηση εντός του κάστρου αλλά και στους κήπους, ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Προαιρετική ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από την χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού και για γεύμα. Αναχώρηση και μετά από διαδρομή μιας ώρας άφιξη στην Αθήνα του Βορρά όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα περιήγηση στην Παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5 Εδιμβούργο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε με την Νέα - Γεωργιανού τύπου - πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα βόρεια της μεσαιωνικής πόλης, με στόχο να ανακουφιστεί η Παλιά Πόλη από τον συνωστισμό των κατοίκων και τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα δούμε την Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου.. Το βράδυ (προαιρετική συμμετοχή) θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μία σκοτσέζικη βραδιά με γκάιντες, παραδοσιακούς χορούς και ενδυμασίες, τα περίφημα KILT. Ο καλύτερος τρόπος να κλείσει το μαγευτικό μας ταξίδι στη Σκωτία. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6 Εδιμβούργου - Ντάρα - Γιορκ - Λίντς
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Φρουριακή Μητρόπολη Ντάραμ. Εκεί θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την πλατεία Market, επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Ντάραμ, ρομανικού ρυθμού, και το κάστρο της πόλης όπου φιλοξενείτε το ομώνυμο πανεπιστήμιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποιο γεύμα. Αναχώρηση για την πιο όμορφη, μικρή, Μεσαιωνική πόλη της βόρειας Αγγλίας το Γιορκ . Θα περάσουμε από τους Κήπους του Μουσείου, για να φτάσουμε στην έξοχη Μητρόπολη του Γιόρκ, το Γιορκ Μίνστερ, την μεγαλύτερη μεσαιωνική Εκκλησία στην Βόρεια Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο του Λιντς. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7 Λίντς - Κέμπριτζ - Λονδίνο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πόλη του Λονδίνου. Ενδιάμεση στάση στην δεύτερη Πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας, το Κέμπριτζ. Περιήγηση της πόλης για να θαυμάσουμε τα μοναδικά κολέγια του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος, Αναχώρηση και μετά από διαδρομή 1 ½ ώρας άφιξη στην Βρετανική Πρωτεύουσα το Λονδίνο. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
 

Τιμοκατάλογοι
Ξενοδοχείο: 4* HOTEL(S) IN ENGLAND & SCOTLAND

 02/07/2016 εώς 08/07/201609/07/2016 εώς 15/07/201616/07/2016 εώς 22/07/201623/07/2016 εώς 29/07/201630/07/2016 εώς 05/08/201606/08/2016 εώς 12/08/201613/08/2016 εώς 19/08/201620/08/2016 εώς 26/08/201627/08/2016 εώς 02/09/2016
Δίκλινο € 1245.00 € 1245.00 € 1175.00 € 1175.00 € 1175.00 € 1245.00 € 1245.00 € 1245.00 € 1245.00
3ο άτομο 
1-12 ετών
€ 840.00 € 840.00 € 840.00 € 840.00 € 840.00 € 840.00 € 840.00 € 840.00 € 840.00
Μονόκλινο € 1655.00 € 1655.00 € 1585.00 € 1585.00 € 1585.00 € 1665.00 € 1665.00 € 1665.00 € 1665.00