Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2016 ΣΚΩΤΙΑ! ΑΠΟ 845,00

 ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΓΛΑΣΚΟΒΗ - ΧΑΙΛΑΝΤΣ

ΑΝΑΧ. : 28 Απριλίου 2016,  6 μέρες

SMART PRICE : Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση

 

1η μέρα Αθήνα - Εδιμβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών και πτήση (με ενδιάμεσο σταθμό το  αεροδρόμιο του Λονδίνου) με την BRITISH AIRWAYS για την πρωτεύουσα της Σκωτίας το Εδιμβούργο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα με τη συνοδεία του ξεναγού -συνοδού μας θα ξεκινήσουμε για μια νυχτερινή βόλτα  στην Παλαιά Πόλη.

2η μέρα Εδιμβούργο ξενάγηση πόλης και κάστρου Εδιμβούργου.

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου. Θα ξεκινήσουμε από την Νέα - Γεωργιανού τύπου - πόλη .  Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτήρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες, μεγάλους δρόμους με ημικυκλική διάταξη που δεν έχουν χάσει τίποτα από την μεγαλοπρέπειά της εποχής τους. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης , το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της Πόλης του Εδιμβούργου. Επόμενη στάση μας το όμορφο Παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουμε ανάμεσα στα ψηλά σπίτια της Παλιάς Πόλης, εκεί μπορείτε να βρείτε κατασκευαστές γκάιντας, πωλητές ουίσκι, εξαιρετικά μουσεία και πινακοθήκες, ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Εθνική πινακοθήκη, το Βασιλικό και Εθνικό μουσείο της Σκωτίας η Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, ο  καθεδρικός  Ναός του Αγίου Τζάιλς κ.α. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε (προαιρετική είσοδος) το παγκοσμίου φήμης  Κάστρο του Εδιμβούργου, εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα  ελεύθερο .

3η μέρα Εδιμβούργο – Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς –  Χάιλαντς .

Πρωινό και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ & Τρόσακς, στάση για φωτογραφίες  στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, όπου διαδραματίστηκε η σφαγή της φατρίας Mac Donald to 1692,  στάση στο ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ  στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις (υψηλότερη βουνοκορφή της Σκωτίας). Συνεχίζουμε την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας, το κανάλι της Καλυδωνίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες. Το απόγευμα φτάνουμε στην πρωτεύουσα των  Χάιλαντς το Ινβερνές. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας  μέσα από την άγρια ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Κέρνγκρομς για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρυ με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Εδιμβούργο. Με τη βοήθεια του αρχηγού μας θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Ανδρέα.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα Εδιμβούργο - Γλασκόβη

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τη Γλασκόβη. Θα επισκεφθούμε την Kelvingrove Art Gallery and Museum (δωρεάν είσοδος) στο Πάρκο που βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Εκεί θα δούμε έργα των Tiziano, Botticelli, Rembrandt, van Gogh, Matisse  καθώς και έργα του Mackintosh. Μετά θα περιηγηθούμε στην πόλη, όπου θα δούμε την Πλατεία George με τα βικτωριανού ρυθμού κτήρια, τον Καθεδρικό Ναό και την πλατεία του Βασιλικού Χρηματιστηρίου όπου βρίσκεται η Modern Art Gallery. Το μεσημέρι σας προσφέρουμε γιορτινό Πασχαλινό γεύμα σε Ελληνικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Εδιμβούργο . ,

5η μέρα Εδιμβούργο ελεύθερη μέρα – Κάστρα Μπλερ Άθολ , Γκλάμις και αποστακτήριο ουίσκι. 

Μετά το πρόγευμα, ελεύθερη μέρα. Για όσους ενδιαφέρονται σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στη κεντρική Σκωτία. Πρώτη μας επίσκεψη ένα από τα πιο επιβλητικά κάστρα της Σκωτίας το περίφημο Glamis castle. Επόμενη στάση στην διαδρομή μας ένα παραδοσιακό αποστακτήριο παρασκευής ουίσκι. Ξενάγηση στο χώρο παρασκευής και δοκιμή single malt whiskey. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Μπλερ Άθολ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.     

6η μέρα Εδιμβούργο – Αθήνα.

Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος, μέχρι να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα .

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧ. : 28 Απριλίου   6 μέρες

  

                                           SMART  PRICE                                    SMART  PRICE

                                                           3*                                               4*

Τιμή Κατά άτομο                                     

Δίκλινο                                   845                      895                         995              1045                                           

3ο άτ έως 12 ετών                   745                      795                        895              945                                          

Μονόκλινο                            1145                     1195                      1345            1395                                                                                                     

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 200  € περίπου

SMART PRICE : Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ - ΑΘΗΝΑ με την BRITISH

• Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* ή 4*

• Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά / Πασχαλινό γεύμα σε Ελληνικό εστιατόριο.

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα

• Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα  , ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π