Skip to main content

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΠΑΡΙΣΙ 7 & 8 ΗΜΕΡΕΣ Καλοκαίρι 2015 από 695,00

Λονδίνο * Βρετανικό Μουσείο * Γουίνσδορ * Παρίσι
Μουσείο Λούβρου * Βερσαλλίες * Eurodisney

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ – EUROTUNNEL (ΚΑΛΕ – ΦΟΛΚΕΝΣΤΟΝΕ) – ΛΟΝΔΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το κοσμοπολίτικο Παρίσι. Άφιξη στην Πόλη του Φωτός, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τo Kαλέ, όπου θα πάρουμε το υπερσύγχρονο τρένο Eurotunnel, με προορισμό τις ακτές της Αγγλίας. Μια εμπειρία μοναδική το πέρασμα της Μάγχης. Αργά το απόγευμα, άφιξη στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασίλειου: το Λονδίνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΟΝΔΙΝΟ (πανοραμική ξενάγηση) – ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη βρετανική πρωτεύουσα. Στην πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: την Πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική Πινακοθήκη, την οδό Γουάιτχολ, όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία, το Αβαείο Γουέστμινστερ, το νεογοτθικό Κοινοβούλιο με το διάσημο ρολόι Μπιγκ Μπεν, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, όπου λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες τελετές του αγγλικού έθνους, τον Πύργο του Λονδίνου, την πασίγνωστη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα κ.λπ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, όπου θα επισκεφθούμε την πτέρυγα των ελληνικών αρχαιοτήτων (ελεύθερη είσοδος). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ σάς προτείνουμε έναν πανοραμικό γύρο της πόλης, για να δείτε την πόλη φωταγωγημένη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΟΝΔΙΝΟ – ΓΟΥΙΝΣΔΟΡ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ)

Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Γουίνσδορ, όπου βρίσκεται μία από τις επίσημες κατοικίες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση πάνω σ’ έναν λόφο και περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη. Προαιρετική επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος, για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της μεσαιωνικής πόλης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα, σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση και επίσκεψη στο Γκρήνουιτς Παρκ με το Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΟΝΔΙΝΟ –  EUROTUNNEL( ΦΟΛΚΕΣΤΟΝ – ΚΑΛΕ) – ΠΑΡΙΣΙ

Αγγλικό πρωινό στο ξενοδοχείo. Αναχώρηση το Φόλκεστον, όπου θα πάρουμε το τρένο Eurotunnel και 35΄ αργότερα θα φτάσουμε στο Καλέ. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Παρίσι. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στη γαλλική πρωτεύουσα. Στην πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την Πλατεία Ομονοίας, τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, το Μουσείο του Λούβρου, τη Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, τη γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών, την εντυπωσιακή γέφυρα του Αλεξάνδρου Γ΄ και τέλος το περίφημο κτήριο των Απομάχων, στο παρεκκλήσι του οποίου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

6ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – EURODISNEY

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μαγικό κόσμο της Eurodisney, ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με πολλές δραστηριότητες, που ανήκει στην εταιρεία Walt Disney και λειτούργησε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992. Επισκεφθείτε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, ταξιδέψτε στη χώρα του Πήτερ Παν, των Πειρατών την Καραϊβικής και του Πινόκιο, ζήστε την περιπέτεια της Άγριας Δύσης στο Βουνό των Κεραυνών, ακολουθήστε τα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς ή κάντε μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον Μισισιπή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ (ξενάγηση) – ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ (επίσκεψη) – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου, ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αριστουργήματα από την ελληνική αρχαιότητα (Αφροδίτη της Μήλου, Νίκη της Σαμοθράκης), καθώς και τμήματα της πινακοθήκης του Λούβρου με αναφορές στην Αναγέννηση (Τζοκόντα), τον νεοκλασικισμό (Νταβίντ) και τον ρομαντισμό (Ντελακρουά). Στη συνέχεια αναχώρηση για το προάστιο των Βερσαλλιών, πρωτεύουσα της Γαλλίας από το 1682 ως το 1789. Τα ανάκτορα των Βερσαλλιών αποτελούν σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Προαιρετική επίσκεψη στο πολυτελές βασιλικό παλάτι, στο οποίο υπογράφτηκαν πολλές από τις συνθήκες που σφράγισαν τον σύγχρονο κόσμο, και στους υπέροχους κήπους του με τα σιντριβάνια και τα αγάλματα, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής  στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής Αθήνα  – Παρίσι – Αθήνα.
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια και ξενοδοχεία εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* LILA στο Παρίσι & ROYAL NATIONAL στο Λονδίνο & 4* PULLMAN DEFENCE στο Παρίσι & KENSIGHTON CLOSE στο Λονδίνο .
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία/κάστρα, ιστορικούς/αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (το άτομο τη βραδιά : στο Παρίσι περίπου 2€)
Σημειώσεις:
  • Το 8ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ελεύθερη μέρα στο Παρίσι.
  • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση.
  • Στο Μουσείο του Λούβρου, στις Βερσαλλίες και στο Μουσείο Ορσέ, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι 26 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΗΜ.
Λονδίνο – Παρίσι 7 14/08 695 655 945 150 3* Το 8ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ελεύθερη μέρα στο Παρίσι
795 745 1125 4*
Λονδίνο – Παρίσι 8 06/08 740 700 1030 150 3*
840 790 1235 4*