Skip to main content

Γύρος Ευρώπης Οδικώς, 13 ημέρες, από 998,00! - Καλοκαίρι 2014 (2)

ΓΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

13 μέρες οδικό πρόγραμμα

Πλοίο (1 διαν) – Ανκόνα – Μιλάνο –  Γενεύη (1 διαν) – Παρίσι (3 διαν) –  Βερσαλλίες και Λούβρο  – Λονδίνο (3 διαν) – (Οξφόρδη – Στράτφορντ) – Βρυξέλλες (1 διαν) – Λουξεμβούργο – Στρασβούργο (1 διαν) – Κόμο (1 διαν)   - Ανκόνα – Πλοίο (1 διαν)

Βασική ιδέα του ταξιδιού αυτού είναι η οδική επίσκεψη των δυο πιο δημοφιλών πόλεων της Ευρώπης, του γοητευτικού Παρισιού και του κοσμοπολίτικου Λονδίνου, για αυτούς που δεν επιθυμούν την αεροπορική μετακίνηση από πόλη σε πόλη. Η σπουδαιότητα των δυο αυτών πόλεων μας οδήγησε στην πιο άνετη παραμονή τρεις νύχτες σε κάθε μια από αυτές. Εννοείται ότι και στις άλλες πόλεις καταβάλλαμε προσπάθειες να τις δούμε πανοραμικά (σύντομα) γιατί το ταξίδι είναι μεγάλο και δεν θα ήταν οικονομικά προσιτό αν μεγάλωνε περισσότερο. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι είναι μια ευχάριστη ποικίλη και αξέχαστη εμπειρία στις πιο ενδιαφέρουσες από πολιτιστικής, ιστορικής και φυσικής πλευράς, χώρες της Ηπείρου μας.

1. ΑΘΗΝΑ – (ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ) - ANKONA
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ανκόνα. Ασχοληθείτε με την ‘αναγνώριση εδάφους’ στο πλωτό σας ξενοδοχείο. Εντοπίστε τα εστιατόρια, τα μπαράκια, τα καταστήματα, τα μεγάλα σαλόνια, το καζίνο, την πισίνα. Διαβάστε ένα καλό βιβλίο, γυμναστείτε ή παίξτε το αγαπημένο σας παιγνίδι στο μεγάλο σαλόνι. Το μεσημέρι δοκιμάστε την ‘βαπορίσια’ κουζίνα που φημίζεται για την γευστικότητά της. Για το βράδυ, πιείτε το ποτό σας σε ένα από τα μπαρ του πλοίου ή χορέψτε στη ντίσκο.

2. ΑΝΚΟΝΑ –  (ΜΙΛΑΝΟ) -  ΓΕΝΕΥΗ  
Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή της Γενεύης. Σταθμός στο κέντρο της Ιταλικής μόδας το Μιλάνο, για ελαφρύ φαγητό και πανοραμικό γύρο. Στην πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, το περίφημο Ντουόμο, που ξεχωρίζει από το δάσος των μαρμάρινων οβελίσκων του και θα συνεχίσουμε με την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου,  θεάτρου με την καλύτερη ακουστική στον κόσμο. Άφιξη αργά το βράδυ στην κοσμοπολίτικη πόλη και έδρα των πολλών διεθνών οργανισμών, την Γενεύη, πάνω στην ομώνυμη λίμνη, με τα γραφικά πλοιάρια της γραμμής και τους αμέτρητους κύκνους που στροβιλίζουν στα ήρεμα νερά της.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή και διανυκτέρευση. Τόσο η παλιά πόλη όσο και οι προκυμαίες τους αξίζουν μια βραδινή περιπλάνηση.

3. ΓΕΝΕΥΗ – ΠΑΡΙΣΙ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ‘Πόλη του Φωτός’, το Παρίσι. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπου θα δούμε την αριστοκρατική Πλας Βαντόμ, την απέραντη Πλας Κονκόρντ, την λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων, το Δημαρχείο, την Νοτρ Νταμ, την εντυπωσιακή Όπερα, το Πάνθεον, το στιβαρό αλλά κομψό Πύργο του Άϊφελ κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ διαλέξτε μεταξύ Ηλυσίων πεδίων (Σανσελιζέ) και της γραφικής Μονμάρτης με τους υπαίθριους καλλιτέχνες και τα πολλά μπιστρό και εστιατόρια. Από τα σκαλιά της ‘Σάκρ Κερ’ της Μονμάρτης θα έχετε μια μοναδική θέα του Παρισιού.  

4. ΠΑΡΙΣΙ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ & ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για επίσκεψη στις Βερσαλλίες, τα ανάκτορα - πρότυπο για όλη την Ευρώπη. Θα σας δοθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία του παλατιού των Λουδοβίκων και του Ναπολέοντα και μπορείτε με τη σχετική είσοδο να δείτε μια σειρά από πλούσια επιπλωμένα δωμάτια και σαλόνια. Εναλλακτικά μπορείτε να χαθείτε στους περίτεχνα σχεδιασμένους ομώνυμους κήπους. Γυρνώντας στην πόλη, στο Λούβρο θα σας περιμένουν μαζί με άλλα εκθέματα, οι τρεις ‘Βασίλισσες’, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η αινιγματική Τζοκόντα του Ντα Βίντσι. Αν δεν επισκεφτείτε και άλλες αίθουσες του μουσείου, θα έχετε χρόνο για μια γνωριμία με τη γοητευτική αγορά του Παρισιού. Αξίζει να επισκεφθείτε τα πολυκαταστήματα ‘Γκαλερί Λαφαγιέτ’ και ‘Πρετάν’ αξιοποιώντας και τις εκπτωτικές κάρτες που σας έχουμε δώσει. Για το βράδυ για μια διαφορετική άποψη του Παρισιού, σας προτείνουμε μια προαιρετική μικρή κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. Θα κυλήσετε απαλά κάτω από τις τραγουδισμένες γέφυρες και θα δείτε γωνιές ιστορικές, αρχοντικά, μνημεία που δεν βλέπονται, παρά μόνο με πλοιάριο. Ανεβείτε και στο Παλαί ντε Σαγιώ για μια μοναδική φωτογραφία του Πύργου του Αϊφελ ή περπατήστε μέχρι το μεγαλοπρεπές αλλά και κομψό ατσάλινο δημιούργημα.

5. ΠΑΡΙΣΙ  (ελεύθερη μέρα)
Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα. Μπορείτε να διαλέξετε προαιρετικά μεταξύ της εκδρομής στην Νορμανδία και της Ντίσνευλαντ.  Στην πρώτη θα διασχίσετε την γαλλική ενδοχώρα μέχρι τον Ατλαντικό και την περιοχή απόβασης των συμμάχων. Θα περάσουμε επίσης από τις παραθεριστικές γιορταστικές πόλεις Ντοβίλ και Τρουβίλ. Εναλλακτικά είναι οι εγκαταστάσεις για παιδιά 5 – 85 χρονών της μυθικής Ντίσνευλαντ. Θα δείτε τους ήρωες  του Ντίσνευ σε παρέλαση και μεμονωμένα, τις χώρες της περιπέτειας των πειρατών και της φαντασίας, των διαστημόπλοιων και του διαστήματος καθώς και τους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης μαζί με πλήθος αναμνηστικών καταστημάτων και εστιατορίων. Για το βράδυ, για να θυμάστε την παριζιάνικη νυχτερινή ζωή διαλέξτε το παραδοσιακό βαριετέ με τραγούδια και μπαλέτο Καν – Καν στο ‘Παραντί Λατέν’ ή το εντυπωσιακό σόου του θρυλικού ‘Λίντο’ με σαμπάνια και φαγητό αν θέλετε.

6. ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΝΔΙΝΟ  
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την παγκοσμιούπολη του Λονδίνου. Στο Καλαί θα επιβιβασθούμε στο φέρι και μετά από 90΄ λεπτά ταξίδι, διαπλέοντας το στενό της Μάγχης, θα φθάσουμε  στο Ντόβερ και από εκεί στο κέντρο του Λονδίνου. Θα περιηγηθούμε στην πόλη των Μουσείων, του θεάματος, της τέχνης και των αγορών. Από το Ηyde Park, θα πάμε στο Νοtting Hill, το Κensington, το Royal Albert Hall, τα Μουσεία Φυσικής  Ιστορίας, των Επιστημών, της Βικτώριας και του Αλβέρτου, το θρυλικό πολυκατάστημα Χάρροντς. Θα περάσουμε από το εντυπωσιακό παλάτι του Μπάκινγκχαμ και τα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου. Από την πλατεία του Κοινοβουλίου θα θαυμάσουμε το Αβαείο του Ουέστμινστερ και το ρολόι - έμβλημα του Λονδίνου Βig Ben. Στο ανατολικό Λονδίνο, θα επισκεφθούμε το City, με τον καθεδρικό του Αποστόλου Παύλου, τον δεύτερο μεγαλύτερο καθολικό καθεδρικό στον κόσμο, την Τράπεζα της Αγγλίας και το Χρηματιστήριο Αξίων του Λονδίνου. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το μνημείο της μεγάλης φωτιάς του Λονδίνου, φιλοτεχνημένο  από τον Κρίστοφερ Ρεν, την γέφυρα του Λονδίνου, από όπου θα δούμε πανοραμικά τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης, το Shard of Glass του  Renzo Piano, θα θαυμάσουμε την Tower Bridge, τον  Πύργο του Λονδίνου, και τον τεράστιο τροχό London Eye. Θα καταλήξουμε για κρασί, μπύρα και φαγητό σε κάποια παμπ (έξοδα ατομικά). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7. ΛΟΝΔΙΝΟ
Μετά το πρόγευμα ήμερα ελεύθερη. Προαιρετικά μπορείτε να γνωρίσετε μια ελκυστική περιοχή της αγγλικής ενδοχώρας με τρεις σπουδαίους σταθμούς το βασιλικό Γουίνσδορ , την Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης και το γραφικότατο Στράτφορντ  του θεατροφιλόσοφου Σαίξπηρ στις όχθες του ποταμού Άιβον. Για όσους επιθυμούν μπορούν να δουν με την σχετική είσοδο, τα ανάκτορα στο Γουίνσδορ, ένα – δυο παλιά πανεπιστήμια στην Οξφόρδη και το σπίτι και το θέατρο του Σαίξπηρ στο Στράτφορντ. Επιστροφή στο Λονδίνο. Η αγγλική κουζίνα δεν διεκδικεί σπουδαίες δάφνες, εκτός από το Ροζμπίφ, για αυτό το βράδυ σας περιμένουν κάθε εθνικότητας Ιταλικά, Γαλλικά, Ινδικά, Κινέζικα, Ιαπωνέζικα και άλλα εστιατόρια στην πόλη.


8. ΛΟΝΔΙΝΟ (ελεύθερη μέρα για αγορές και Μουσεία)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Το πρόβλημα δεν είναι τί να κάνετε, αλλά τί να προκάνετε (!) σήμερα στην πόλη των αγορών, των μουσείων και των θεάτρων. Για τις αγορές σας θα δείτε τα πάντα σε όλες τις τιμές στο δρόμο των 2500μ. Όξφορντ Στρητ, ή στο τσουχτερό ‘Χάροντς’ στο Ναιτμπριτζ. Στην εθνική πινακοθήκη, στην Παλιά και Νέα Τειτ Γκάλερι θα βρείτε αναγεννησιακούς και μοντέρνους καλλιτέχνες και στο ‘Βικτωρίας και Άλβερτου’ έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα από όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει καλύτερος αποχαιρετισμός της Αγγλικής πρωτεύουσας από την απόλαυση ενός μιούζικαλ που παίζεται χρόνια, όπως το ‘Phantom of the Οpera’, ‘Les Miserables’ ή το ‘Τop Hat’…

9. ΛΟΝΔΙΝΟ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Βρυξέλλες. Αναχωρούμε από το Ντόβερ, επιβίβαση στο φέρυ για Καλαί,  απ’ όπου κατευθυνόμαστε στις Βρυξέλλες. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε την Γκραν Πλας με τα χρυσοστόλιστα σπίτια των συντεχνιών, τα Ανάκτορα, το Δικαστικό Μέγαρο, το σκαμπρόζικο άγαλμα του μικρού, και σύμβολο της πόλης, ‘Μάνεκεν Πις’ και τα μοντέρνα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν το βράδυ δοκιμάσετε μαζί με άλλα θαλασσινά, την ψαρόσουπα σε ένα από τα ρεστοράν της γραφικής πλατείας Σαν Κατρίν, οι γεύσεις θα σας μείνουν αξέχαστες.

10. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ( ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ) – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε με προορισμό την Αλσατία και την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το  Στρασβούργο. Καθοδόν θα δούμε το κρατίδιο του Δουκάτου του Λουξεμβούργου με την περιτειχισμένη πόλη του, που για την ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική της έχει κηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα δούμε τα ανάκτορα των Δούκων, την μητρόπολη του Αγίου Μιχαήλ και τον καστρόπυργο Βιαντέν. Θα συνεχίσουμε για το Στρασβούργο ένα άλλο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βγείτε για μια αξέχαστη βόλτα στην παλιά πόλη την ‘Μικρή Γαλλία’ και περιπλανηθείτε στις όχθες του παραπόταμου Ιλλ του Ρήνου με τα γραφικά κτίρια και τις κομψές γέφυρες.

11. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΜΟ
Μετά το πρόγευμα, θα δούμε πανοραμικά το Στρασβούργο, την πόλη που  άλλαξε πολλές φορές κυρίαρχο μεταξύ των Γάλλων και των Γερμανών για να αποτελεί σήμερα το σημείο συνεργασίας για τις δύο χώρες. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό που μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα  ήταν το υψηλότερο κτίριο του κόσμου (150μ), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα πανεπιστήμια Σούμαν, Παστέρ και Ανθρωπιστικών Σπουδών. Στην συνέχεια θα περάσουμε στην Ελβετία και μέσω της γραφικής Λουκέρνης πάνω στην ομώνυμη λίμνη που θα τη δούμε  σε μια πανοραμική επίσκεψη, θα φθάσουμε στην περιοχή των Ιταλικών λιμνών και στο Κόμο, πάνω στην γραφική ομώνυμη λίμνη του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βγείτε για μια βόλτα στην όμορφη πόλη με την εντυπωσιακή μητρόπολη Ντουόμο,την προκυμαία, τους πύργους Γκατόνι και Σαν Βιταλε. Άν σας έχει λείψει η γνήσια Ιταλική πάστα δοκιμάστε μια ‘τρικολόρε’  μαζί με αντιπάστι (ορεκτικά) και κρασί Κιαντί.

12. ΚΟΜΟ – (ΑΝΚΟΝΑ - ΠΛΟΙΟ) – ΠΑΤΡΑ
Μετά το πρόγευμα θα διατρέξουμε την Λομβαρδία για να πάρουμε το φέρι της επιστροφής μας στην Ελλάδα. Μπορείτε να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου στα άνετα εστιατόρια, μαγαζιά, ντίσκο, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή αναπολώντας τις όμορφες εικόνες στο αρχείο της φωτογραφικής σας μηχανής.

13. ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα. Τέλος του μεγάλου αλλά μεστού σε αξιοθέατα και αξέχαστες εντυπώσεις ταξιδιού σχεδόν απ’ άκρου εις άκρον της Ευρώπης.

 

Τιμές κατ' άτομο:

Μέρες

Αναχωρήσεις

 

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

(2- 11 ετών)

13

18-30/07/14

03-15/08/14

BEST PRICE*

998

1.398

948

KANONIKHTIMH

€ 1.178

€ 1.498

€ 1.018

 *BEST PRICE για κρατήσεις μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

Σημειώσεις: 1) Tο παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά των υπηρεσιών/ εκδρομών μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού, 2) Aπαραίτητη ταυτότητα με λατινικά στοιχεία ή διαβατήριο σε ισχύ, 3) Οι εκδρομές πραγματοποιούνται με μίνιμουμ συμμετοχή 25 ατόμων, 4) Οι τιμές των μονοκλίνων αφορούν μόνο στα ξενοδοχεία, στα πλοία η διαμονή είναι σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.

 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες  Πάτρα-Aνκόνα-Πάτρα
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* / 3* σε δίκλινα δωμάτια με λουτρό/ντους, τηλεόραση, τηλέφωνο
  • Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πιο πάνω πρόγραμμα
  • Έμπειρος Συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης,  καλής εκτέλεσης προγράμματος και επαναπατρισμού
  • Πολυσέλιδο φυλλάδιο με πληροφορίες για όλες τις περιοχές του ταξιδιού
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Γεύματα, πρόγευμα στα πλοία, φιλοδωρήματα,  Δημοτικοί φόροι πόλεων και είσοδοι € 28 κατ’άτομο , οι  οποίοι είναι υποχρεωτικοί  και πληρώνονται με την κράτησή σας στο ταξίδι.
Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά ως περιλαμβανόμενο.

 

Προαιρετικές υπηρεσίες (δήλωση με την κράτησή σας)
1)    Μίνι κρουαζιέρα στο Σηκουάνα (με μεταφορές από και προς τις αποβάθρες) € 28 κατ’άτομο
2)    Εκδρομή στην Οξφόρδη - Στράτφορντ – Γουίνσδορ € 38 κατ’άτομο (χωρίς εισόδους)

Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα