Skip to main content

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΑΠΟ 785,00

Αεροπορική8 ημέρες

Αναχωρήσεις :

28 Οκτωβρίου – 04 Νοεμβρίου 2016

 

 

 

 

1η μέρα:  Πτήση για Πράγα – Ξενάγηση παλιάς πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη “Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων”, την Πράγα. Θα ακολουθήσει η πεζή ξενάγηση στην παλαιά πόλη της Πράγας ( Stare Mesto ), η οποία θα μας μαγέψει με την ομορφιά την ατμόσφαιρα που αποπνέει και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική της. Θα θαυμάσουμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι του 1400 με τους αποστόλους που εμφανίζονται στα μπλε παραθυράκια στο πάνω μέρος , τον ύψους 65 μ. Πύργο της Πυρίτιδας , την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον Μολδάβα με τα 30 αγάλματα. Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο , θα μεταφερθούμε και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο της επιλογής σας . Το υπόλοιπο της μέρας είναι στη διάθεσή σας για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Πράγας και να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο από τα πανέμορφα καφέ της πόλης. Διανυκτέρευση. Αξίζει να επισκεφθείτε το Ομπέτσνι Ντουμ, με το χαρακτηριστικό του τρούλο, που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών στην Πράγα, Σμετάνα Χολ .

2η μέρα: Ξενάγηση καστρούπολης - Κρουαζιέρα στο Μολδάβα

Μπουφέ πρωινό και στην σημερινή μας ξενάγηση της Καστρούπολης , θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, το ναό του Αγίου Βίτου και το Παλάτι , το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει Κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα διάρκειας δύο ωρών με μπουφέ γεύμα όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις ομορφιές της Πράγας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση . Για το βράδυ σας προτείνουμε ναπαρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, που θα δείτε μόνο στην Πράγα. Εναλλακτικά , μπορείτε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή μπιραρίες της πόλης.

3η μέρα: Πράγα-Κάρλοβυ Βάρυ

Μετά το πρόγευμα , αναχωρούμε οδικώς για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (110 χλμ.), πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τα ιαματικά λουτρά και τις πηγές της. Στην ξενάγησή μας , θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια αναγεννησιακού στυλ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και το υπέροχο ξενοδοχείο Πουπ του 17ου αιώνα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Για τους λάτρεις των αγορών , στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε υπέροχα κρύσταλλα , θαυμάσιες πορσελάνες , λινά στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο, θα επιστρέψουμε στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πράγα - Τσέσκυ Κρουμλοβ – Βιέννη

Πρόγευμα και την σημερινή ημέρα θα απολαύσουμε μια εκδρομή στο πανέμορφο Τσέσκι Κρουμλόβ στα νότια της Πράγας όπου θα θαυμάσουμε την καστροπολιτεία του Τσέσκι Κρουμλόβ (170 χλμ.), ονομασία που προέρχεται από το λατινικό Κρουμνάου ή την αρχαία γερμανική Κρουμπενόουε. Κτισμένο γύρω στο 1250 σε μια μαγική τοποθεσία στην καμπή του ποταμού Βλτάβα το κάστρο κατοικείτο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1950 περιήλθε στο τσέχικο κράτος καιανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο . Αργότερα συμπεριελήφθη στη λίστα της UNESCO.Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Βίτου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της καστρούπολης για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα . Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Θα βρείτε καταστήματα με ωραιότατα χειροτεχνήματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα ή κρυστάλλινα αντικείμενα. Για τους λάτρεις των αγορών , στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε υπέροχα κρύσταλλα , θαυμάσιες πορσελάνες , λινά στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.Θα συνεχίσουμε την σημερινή μας ημέρα με τελικό προορισμό την Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την αυστριακή πρωτεύουσα . Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βιέννη - Ξενάγηση πόλης και Ανάκτορα Σένμπρουν-Εκδρομή

Στα Δάση Βιέννης & Μάγιερλινγκ

Μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στην προγραμματισμένη μας ξενάγηση, θα γνωρίσουμε την πόλη που γοητεύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Θα ξεκινήσουμε από την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ , τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και η ξενάγησή μας κλείνει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρίανα περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Θα ακολουθήσει εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, όπου ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Ακόμη θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη. Διανυκτέρευση.Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο

( έξοδα ατομικά ) στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ, που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα.

6η μέρα: Βιέννη – Μπρατισλάβα -Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης

Μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα , πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα συνεχίσουμε με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που την αποκαλούν "μαργαριτάρι του Δούναβη" . Άφιξη και θα ακολουθήσει η ξενάγηση της πόλης που σίγουρα θα σας γοητεύσει. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων όπου θα δούμε τον αρχάγγελο Γαβριήλ να υψώνει στα χέρια του το στέμμα, ιερότερο σύμβολο της χώρας , τις κεντρικές φιγούρες του μνημείου αυτού που είναι οι αρχηγοί των επτά φυλών που ίδρυσαν την πόλη και ο αρχηγός τους Αρπάντ , τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ με την μοναδική θέα , την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας ,την πύλη της Βιέννης και εξωτερικά το Κοινοβούλιο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με μήκος 268 και ύψος 96 μ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στον Πύργο των Ψαράδων σήμα κατατεθέν της πόλης, που αποτελείται από επτά πύργους πάνω στα μεσαιωνικά τείχη, από όπου προσφέρεται εκπληκτική θέα της τριγύρω περιοχής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας για μια πρώτη περιπατητική γνωριμία με τη πόλη στο γειτονικό πεζόδρομο VΑCΙ με την έντονη εμπορική ατμόσφαιρα της αγοράς της καθώς και ένα καφέ με γλυκούς πειρασμούς στη πολυτελή σάλα του cafe ΖΕΡΜΠΩ. Διανυκτέρευση.

 7η μέρα: Εκδρομή πλάι στο Δούναβη Σέντεντρε-Έστεργκομ-Βίσεγκραντ

Μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μέρα μας βρίσκει σε μια όμορφη εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη. Επίσκεψη στο μπαρόκ χωριό του Αγίου Ανδρέα όπου θα δούμε το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Μάργκριτ Κόβατς και τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του χωριού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού των καλλιτεχνών και των καλών τεχνών όπως αποκαλούν τον Άγιο Ανδρέα. Συνεχίζουμε κατά μήκος του Δούναβη για την παλαιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, το ≪ρωμαϊκό≫ Έστεργκομ, για να επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Ακολουθεί η διαδρομή για το αναγεννησιακό Βίσεγκραντ όπου θα έχουμε γεύμα στο παραδοσιακό αναγεννησιακό εστιατόριο RENAISSANCE (www.renvisegrad.hu ) μια έκπληξη στις όχθες του Δούναβη καθώς οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι με παραδοσιακά κοστούμια. Επιστροφή στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βουδαπέστη - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και χαρείτε τη σημερινή μέρα σας στη Βουδαπέστη και τον Δούναβη με επισκέψεις και λοιπές δραστηριότητες στα τόσο ενδιαφέροντα σημεία ή μουσεία της. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

Tιμοκατάλογος-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.docx

Σημειώσεις :

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Η εκδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα .
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

Περιλαμβάνονται :

  •   Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ & ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή στα επιλεγμένα μας ξενοδοχεία 4* ή παρόμοια
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσειςστην Πράγα στo επιλεγμένο ξενοδοχείο Courtyard Marriott City  

      Prague 4* ήστοAndel’s By Vienna House Prague 4* ήπαρόμοια 

Web site Courtyard Marriott City    : http://www.marriott.de/hotels/travel/prgcy-courtyard-prague-city/

Web site Andel’s By Vienna house Prague : http://www.viennahouse.com/en/andels-prague/the-hotel/overview.html

Δύο (2) διανυκτερεύσειςστην Βιέννη στo επιλεγμένο ξενοδοχείο Renaissance Vienna 4* sup

Web site : http://www.marriott.com/hotels/travel/viehw-renaissance-wien-hotel/

Δύο (2) διανυκτερεύσειςστη Βουδαπέστη στo επιλεγμένο ξενοδοχείο Novotel Centrum Budapest 4* ή παρόμοιο

Web site :  http://www.novotel.com/gb/hotel-3560-novotel-budapest-centrum/index.shtml

  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά .
  • Έξι ( 6 ) γεύματα συνολικά ως ακολούθως :

**Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Πράγα κατά την διάρκεια της πεζής ξενάγησης .

**Γεύμα κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας στον ποταμό Μολδάβα στην Πράγα .

**Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά την διάρκεια της εκδρομής στο Κάρλοβυ Βάρυ .

**Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά την διάρκεια της εκδρομής στο Τσέσκυ Κρουμλόβ.

**Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά την διάρκεια της ξενάγησης στην Βουδαπέστη .

**Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο την ημέρα της εκδρομής στην καμπή του Δούναβη – εστιατόριο Renaissance αναγεννησιακού ρυθμού .

  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών .
  • Ελληνόφωνοςξεναγός / συνοδός στον τόπο προορισμού.
  • Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία , και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.