Skip to main content

Πράγα Πάσχα 2017 από 595,00

5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 13 & 14 / ΑΠΡΙΛΙΟΥ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην ‘‘χρυσή πόλη’’ και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - (ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ Προαιρετικά)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα είναι ελεύθερη, πρότασή μας είναι μία ολοήμερη εκδρομή στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα στο «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

3η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – (ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ)
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αναχώρηση για την Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Βολτάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα θα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Μετά το γεύμα ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α. , άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

5η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  
ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΕΠ/ΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΟΥ ΠΑΙΔΙ 2-12 ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ. 
13 & 14 / ΑΠΡΙΛΙΟΥ A3 864 ATH 08:55-PRG 10:35                          A3 865 PRG 15:45-ATH 19:15    DIPLOMAT 4* or PANORAMA 4* 595 € 180 € 495 € 150 €
MAJESTIC PLAZA PREMIER 4* or Similar 675 € 250 € 575 €
MARRIOTT 5* or GRANDIOR 5* 725 € 300 € 595 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα.
  • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Πράγας.
  • 4 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό.
  • 2 γεύματα σε τοπικό εστιατόριο.
  • 1 γεύμα στην κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα.
  • Ξενάγηση της παλιάς πόλης της Πράγας.
  • Ξενάγηση του Κάστρου της Πράγας.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.
  • Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέων παροχές.
  • Ενημερωτικά έντυπα.
  • Φ.Π.Α

Σημείωση:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.