Skip to main content

29/05/2015 ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ!! απο 425,00

4 ημέρες αεροπορικώς

Αναχώρηση 29/05/2015

1η ΜΕΡΑ (29/5): Αναχώρηση από την Αθήνα με απ’ευθείας πτήση της Czech Airlines. Άφιξη στην Πράγα και συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον τοπικό ξεναγό/συνοδό. Aκολουθεί μεταφορά στο ιστορικό κέντρο και ξενάγηση στη μαγευτική Παλιά πόλη της Πράγας. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα, σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη και σύμβολο της πόλης. Επίσης την Πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti) με το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο και το περίφημο αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Tuv, την εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Αρτ-Νουβό Σπίτι των Δημοτών, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Karolinum), το Θέατρο των τάξεων (Νόστιτς), την πλατεία του Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη (Klementinum) και το Μέγαρο φιλαρμονικής. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων. Ελεύθερο απόγευμα.

2η ΜΕΡΑ (30/5): Μετά το πρωινό ξεκινά η ξενάγησή μας στη περιοχή του κάστρου της Πράγας και της Καστρούπολης. Ανάμεσα σε άλλα θα δούμε το επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βενσεσλάβ προστάτη της χώρας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα διάφορα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, και το χρυσό δρομάκι όπου έμεναν οι αλχημιστές. Σήμερα ένα από τα παλάτια είναι η έδρα του προέδρου της χώρας. Θα δούμε επίσης το παλάτι Σβαρτσενμπέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας και τον υπέροχο ναό του Αγίου Νικολάου (το μεγαλύτερο σε ρυθμό μπαρόκ σε όλη τη Τσεχία). Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι επί του οποίου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του ποταμού Μολδάβα στη 2ωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο.

3η ΜΕΡΑ (31/5): Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Συνιστούμε προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοφ (180 χμ). Η γραφικότητα και η ομορφιά της μεσαιωνικής πόλης είναι μοναδική. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία της πόλης, η οποία βρίσκεται δίκαια στη λίστα της UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα δούμε τη μεσαιωνική πλατεία με συγκροτήματα γοτθικών και αναγεννησιακών οικιών, τη γοτθική εκκλησία του Αγ. Βίτου, το ιησουίτικο κολέγιο και το πελώριο σύμπλεγμα κτηρίων του μεσαιωνικού κάστρου. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για ψώνια από καταστήματα με παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα.

4η ΜΕΡΑ (01/06): Πρωινό, παράδοση των δματίων και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην περίφημη τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (130 χμ). Γνωστή για τις ιαματικές της πηγές, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα πανέμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου, το ρομαντικό ποταμό Τέπλα, όπου δίπλα σε αυτόν περπάτησαν ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας. Ακολουθεί ξενάγηση και γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Το βράδυ μετάβαση στο αεροδρόμιο της Πράγας και η πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς όμως παραλήψεις

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ 2-11 ετών

(extra bed)

HOLIDAYINN 4*                      

( 2 στάσεις με μετρό )

425€

535€

325€

SONATA HOTEL 4*                      

(κεντρικό)

475€

635€

335€

RAMADA CITY CENTRE 4*

(κεντρικό)

515€

690€

345€

GRANDIOR 5*                

(κεντρικό)

625€

905€

375€

INTERCONTINENTAL 5*

(κεντρικό)

685€

1030€

385€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Aθήνα - Πράγα - Αθήνα με την Czech Airlines
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο επιλογής
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Πράγας
  • 4ωρη ξενάγηση Παλιάς πόλης της Πράγας με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (μενού 3 πιάτων)
  • 4ωρη ξενάγηση Κάστρου της Πράγας + 2ωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με γεύμα (μπουφές)
  • Ολοήμερη εκδρομή στη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ με ξενάγηση και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (μενού 3 πιάτων)
  • Ελληνόφωνος ξεναγός / συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται:

  • ·Φόροι αεροδρομίων 140€
  • Είσοδοι σε Μουσεία.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΤΗΣΕΙΣ

29/05 ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ 04:40-06:15 OK421
01/06 ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ 22:55-02:30 OK420