Skip to main content

ΠΑΣΧΑ '15 “ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ ” !!! ΑΠΟ 545,00

7ήμερο Αναλυτικό Πρόγραμμα.
03-09/04 & 14-20/04
 

1η ημέρα: Αθήνα – Βενετία - Λιουμπλιάνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας τη Λιουμπλιάνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας AUSTRIATRENDwww.austria-trend.at/hotel-ljubljana/si/ . Στη συνέχεια θα έχουμε δείπνο εντός του ξενοδοχείου και θα κάνουμε βραδινή περιήγηση στην πόλη.

2η ημέρα: Λιουμπλιάνα - Λίμνες Μπλέντ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την απαράμιλλης ομορφιάς λουτρόπολη, το Μπλέντ το οποίο είναι κτισμένο δίπλα στην ομώνυμη λίμνη. Θα απολαύσουμε μια υπέροχη βόλτα γύρω από τη λίμνη η οποία έχει μήκος 2 χλμ. Και πλάτος 1,3 χλμ. Και περιβάλλεται από δασωμένους λόφους. Ένας πραγματικά επίγειος παράδεισος, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το ειδυλλιακό τοπίο αποτελούν η λίμνη Μπλέντ με το ομώνυμο νησάκι στη μέση, το μεσαιωνικό Κάστρο του Γερμανού βασιλιά Ερρίκου του 2ου και οι περήφανες βουνοκορφές των Άλπειων. Το απόγευμα επιστροφή στη Λιουμπλιάνα και χρόνος ελεύθερος στη πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα κατεβούμε στην παλιά πόλη όπου η διασκέδαση στα νυχτερινά μαγαζιά δίπλα στο ποτάμι είναι πραγματικά ξεχωριστή.

3η ημέρα: Λιουμπλιάνα - Βουδαπέστη

Πρωινό και ξεκινάμε την πρωινή μας ξενάγηση στη γοητευτική πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, τον καθεδρικό ναό και το Δημαρχείο με την μπαρόκ κρήνη και περνώντας από την τριπλή γέφυρα στη δεξιά όχθη του ποταμού Λιουμπλιανίτσα, θα ανηφορίσουμε στο φρούριο της Λιουμπλιάνα, κτίσματα του οποίου χρονολογούνται από τον 15Ο αιώνα. Στη συνέχεις επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η οποία απλώνεται στις όχθες του Δούναβη με τη Βούδα δεξιά πάνω σε χαμηλούς λόφους και την Πέστη αριστερά, σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες ενώνουν τούτα τα δύο κομμάτια που δημιουργούν μία ονειρώδη πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Novotel CITY BUDAPEST 4* www.novotel.com/gb/hotel-0511-novotel-budapest-city/index.shtml . Οι υπηρεσίες SPA είναι στην διάθεση των εκδρομέων χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Περιήγηση Πόλης

Πρωινό και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν την Βουδαπέστη. Θα δούμε μερικές από τις οκτώ γέφυρες που συνδέουν την Βούδα με την Πέστη, με προεξέχουσα την γέφυρα των Αλυσίδων, την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την Όπερα, τον ιστορικό ναό του Αγ. Ματτία, τον Πύργο των Ψαράδων, το λόφο του Γκέλερτ με το άγαλμα της Ελευθερίας, το εθνικό μουσείο Καλών Τεχνών, την Όπερα, σχεδόν πιστό αντίγραφο της Όπερας της Βιέννης και το μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης. Χρόνος ελεύθερος.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα δείπνο με μουσική από τσιγγάνικα βιολιά.

5η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά (Ζεντεντρέ – Βίζεγκραντ – Έστεργκομ) – Πράγα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Πράγα με ενδιαφέροντες ενδιάμεσους σταθμούς.

Περνώντας μέσα από χαρακτηριστικά ουγγρικά τοπία, θα βρεθούμε στο Ζεντεντρέ με τα μικρά καλντερίμια, τις πλατειούλες και τα γραφικά σπιτάκια με τις χαριτωμένες προσόψεις σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό. Το Βίζεγκραντ στην όχθη του στενού Donauknie, είναι ένας ακόμη ιστορικός τόπος για το λαό της Ουγγαρίας. Θα χαρούμε το παλάτι, το οποίο έτυχε μεγάλων επεκτάσεων από το Βασιλιά Κορβίνο και θα αναχωρήσουμε για το Έστεργκομ, όπου στέφθηκε ο πρώτος Ούγγρος βασιλιάς. Η πόλη, η οποία αποτελεί τη δυτική πύλη του Donauknie εδώ και 1000 χρόνια συνιστά το πνευματικό κέντρο της Καθολικής Ουγγαρίας. Εντυπωσιακό σύμβολο της εξουσίας του κλήρου και έμβλημα της πόλης, είναι ο ναός της που ανεγέρθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, με σημαντικό διακοσμητικό αντικείμενο το σκευοφυλάκιο του. Συνεχίζουμε για την αρχοντική πρωτεύουσα της Τσεχίας, τη Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Πράγα – Περιήγηση Πόλης

Πρωινό και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Kαι η ξενάγηση μας συνεχίζεται με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Βολτάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα θα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Μετά το γεύμα ελεύθεροι για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α. ,   άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας για την πτήση της επιστροφής.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

Περιλαμβάνονται:

  •        Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ (VOLOTEA) & ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ (TRAVELSERVICES)
  •        Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
  •        Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  •        Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά
  •        Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.
  •        Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  •        Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  •        Ταξιδιωτικά έντυπα.
  •        Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  •        Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  •        Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  •        Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΙΣ 14/04 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

ΟΙΠΤΗΣΕΙΣ

03APR V7 1491 ATH-VEN 14.00 – 15.25

10APR QS

14APR QS

20APR V7 VEN-ATH 1490 17.05 – 20.25