Skip to main content

ΠΡΑΓΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΡΕΣΔΗ 7 μέρες 24&31/12 απο 575,00

*Μπρατισλάβα * Δρέσδη * Βερολίνο * Μουσείο Περγάμου * Πράγα * Κάρλοβυ Βάρυ *

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –ΔΡΕΣΔΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πανέμορφη Δρέσδη που είναι η πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, μία πόλη – υπαίθριο μουσείο, με τα εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της "Φλωρεντίας του βορρά" και που, τότε, ήταν πολύ περισσότερα. Στην περιήγηση μας θα θαυμάσουμε το Τσβίγκερ, τμήμα των ανακτόρων του βασιλιά της Σαξονίας, με την πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντέντσλος, το Δημαρχείο, και την περίφημη εκκλησία Φράουενκιρχε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΔΡΕΣΔΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, σημαντικό οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ -ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πρωινή ξενάγηση πόλης. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Μουσείο της Περγάμου, όπου φυλάσσονται ελληνιστικά μνημεία με το μοναδικό βωμό του Δία, την πύλη της θεάς Ιστάρ από τη Βαβυλώνα και την πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από τη πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ  εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ πόϊντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν. Στη βόρεια πλευρά τού εδρεύει από το 2000 το σημερινό κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανικής Ομοσπονδίας με το ιστορικό Ράϊχστακ. Στη νότια πλευρά του πάρκου είναι θαμμένο το ναζιστικό κεφάλαιο της ιστορίας του Βερολίνου  κοντά στην υπερσύγχρονη Πλατεία Ποτσντάμερ και τη Φιλαρμονική, περιοχή που αξίζει να επισκεφθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ   ΠΟΤΣΔΑΜ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση για μία εκδρομή στο κοντινό Πότσδαμ, γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, και ειδικότερα για το περίφημο ανάκτορο Σανσουσί, που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα κάνουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Πράγα. Καθ οδών θα επισκεφθούμε την όμορφη λουτρόπολη το Κάρλοβυ Βάρυ, διάσημο για τις ιαματικές πηγές του, με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες . Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» απ΄ τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, τεχνών και πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος 1ος , ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ και ο Μάρξ. Περιήγηση πόλης και χρόνος ελεύθερος. Αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Τσεχίας την παραμυθένια Πράγα. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης την Καστρούπολη Χρατσάνι, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βίτου. Θα κατηφορίσουμε στη γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται και το σπίτι που του Φράνγκ Κάφκα και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης για να δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΡΑΓΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, με τη παλιά πόλη Στάρε Μέστο που ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν τη μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, θα δούμε ακόμα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί το Μουσεία Ιστορίας και Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά τα βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μπρατισλάβα – Αθήνα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στο Βερολίνο
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία το άτομο τη βραδιά (περίπου 4€ )

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ