Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ 15 , 16 ,17 /12 & 31/12/13 ,6 , 7/1/14

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ

7 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

απο 390 ευρω

 

1η ημέρα : Αθήνα – Νις (850χλμ):
Αναχώρηση στις 08:00 π.μ. από Αθήνα . Με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσω Τεμπών - Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά) , για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και μετά από   μια διαδρομή έξω από τα Σκόπια θα φτάσουμε στην   Νις. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής . Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Νις – Βουδαπέστη (600χλμ.) :
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βουδαπέστη . Αφήνοντας πίσω το Βελιγράδι και το Νόβισαντ φθάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Ζέγκετ . Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη Βουδαπέστη «το Μαργαριτάρι του Δούναβη» . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Βουδαπέστη (ξενάγηση)
Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την Πέστη . Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην απέναντι όχθη τη Βούδα. Εδώ θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων , τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία , όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλερτ . Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci ή να κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη . Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, βραδιά σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Βουδαπέστη – Πράγα (500χλμ.)
Μετά το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της Τσεχίας . Άφιξη στην Πράγα που έχει κηρυχτεί προστατευόμενη πόλη της Unesco όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα : Πράγα (ξενάγηση)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην Παλαιά πόλη της Πράγας που περιμένει να μας μαγέψει με την ομορφιά της, την ατμόσφαιρα της και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της. Θα δούμε την πλατεία της παλαιάς πόλης με την Παναγία «Thun»,το Αστρονομικό ρολόι, το Δημαρχείο, τον ναό του Αγίου Νικολάου, την οδό Παρισίων ,που είναι ο πιο ακριβός δρόμος της Πράγας, το μέγαρο μουσικής, την Εβραϊκή συναγωγή, την Γέφυρα του Καρόλου με τα πολλά της αγάλματα ,το Εθνικό μουσείο, την πλατεία του Vaclavske που ξεκίνησε η βελούδινη επανάσταση ,την οδό NaPrikope που είναι εμπορικός πεζόδρομος, τον Πύργο της Πυρίτιδας ,το Μέγαρο των Δημοτών. Γεύμα σε εστιατόριο της Πράγας. Το απόγευμα ελεύθερο στην όμορφη πόλη, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πράγα (Καστρούπολη)
Μετά το πρωινό μας συγκέντρωση στη ρεσεψιόν για αναχώρηση για το Κάστρο της Πράγας στη στο οποίο είναι αφιερωμένη η σημερινή μας ξενάγηση. Βρίσκεται στη συνοικία Χρατσάνι και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων Βασιλέων. Σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης και του κράτους. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Βίττου , το πνευματικό σύμβολο των Τσέχων και το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο του Κάστρου. Επίσης θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Γεωργίου και τη βιβλιοθήκη του Στάχοβ. Ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσετε την Καστρούπολη ή να πιείτε έναν καφέ ή μπορείτε ακόμα να διαβείτε στο χρυσό δρομάκι ή δρόμο των Αλχημιστών με ιστορικά σπίτια που εκθέτουν μεσαιωνικές πανοπλίες και πωλούν τουριστικά σουβενίρ. Επίσης στην πύλη του κάστρου κάθε ώρα συγκεντρώνεται κόσμος για να δει την αλλαγή της φρουράς. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο ή ελεύθεροι στην πόλη. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πράγα – Καρλοβυ Βάρυ - Αθήνα
Αναχώρηση και ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβυ Βάρυ, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Η ξενάγηση μας γίνεται με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Μετά τη ξενάγηση ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τη βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού, ή για ψώνια (πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας) και καφέ. Μετάβαση το βράδυ στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις: 15 , 16 ,17 /12 & 31/12 ,6 , 7/1

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ: 390 €

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 2-12 ΕΤΩΝ : 290 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 510 €

Στις αναχωρήσεις 31/12 & 07/01 το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αεροπορικό εισιτήριο ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ με ναυλωμένη πτήση.
  • Μία διανυκτέρευση στο Νίς σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο MERCUREBUDA 4* με ημιδιατροφή.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CLARIONCONGRESS 4* με πρωινό.
  • Τρία (3) γεύματα στη Πράγα σε τοπικά εστιατόρια.
  • Εκδρομές – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (50 €)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
  • Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο (καταβάλλεται απευθείας σε αυτό).
  • Αχθοφορικά / φιλοδωρήματα.