Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ 14 ,15 ,16 ,31/12/13 & 6 , 7/1/14

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ

8 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

απο 450 ευρω

1η ημέρα : Αθήνα – Νις (850χλμ):
Αναχώρηση στις 08:00 π.μ. από Αθήνα . Με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσω Τεμπών - Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά) , για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και μετά από   μια διαδρομή έξω από τα Σκόπια θα φτάσουμε στην   Νις. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής . Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Νις – Βουδαπέστη (600χλμ.) :
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βουδαπέστη . Αφήνοντας πίσω το Βελιγράδι και το Νόβισαντ φθάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Ζέγκετ . Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη Βουδαπέστη «το Μαργαριτάρι του Δούναβη» . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Βουδαπέστη (ξενάγηση)
Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την Πέστη . Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην απέναντι όχθη τη Βούδα. Εδώ θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων , τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία , όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλερτ . Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci ή να κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη . Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, βραδιά σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα - Βιέννη
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Με την άφιξη, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Βιέννη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βιέννη (ξενάγηση)
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, την Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η ημέρα: Βιέννη - Πράγα
Πρόγευμα. Λίγος χρόνος ελεύθερος στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για την Πράγα. Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή περίπου 6 ωρών θα φτάσουμε στην επιβλητική Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πράγα (ξενάγηση πόλης)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την μέρα μας με την ξενάγηση της παλαιάς πόλης της Πράγας. Με αφετηρία τα γραφικά σοκάκια της "Μάλα Στράνα" και το ναό του Αγ Νικολάου, κατευθυνόμαστε μέσω της Γέφυρας του Καρόλου στην πλατεία της Παλαιάς πόλης για να θαυμάσουμε το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 14ου αιώνα, το μέγαρο των δημοτών και τον πύργο της πυρίτιδας. Γεύμα σε εστιατόριο και συνεχίζουμε με την ξενάγηση στην Καστρούπολη της Πράγας (Χρατσάνυ) όπου και θαυμάζουμε τον υπέροχο γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου, τον δρόμο των Αλχημιστών με την οικία που φιλοξένησε τον Φραντς Κάφκα, μα και τα μέγαρα των ευγενών.. Διανυκτέρευση

8η ημέρα: Πράγα – Καρλοβυ Βάρυ - Αθήνα
Μετά το πρωινό ακολουθεί εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ. Όμορφη λουτρόπολη κατά μήκος του ποταμού Τέπλα, που τον 14ο αιώνα ονομάστηκε “Βασιλική” από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον Δ΄. Εκτός από θεραπευτικό κέντρο ιαματικών πηγών, καθιερώθηκε στο χρόνο και σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών. Εδώ έγραψαν ο Γκαίτε και ο Σίλλερ, συνέθεσαν ο Μπετόβεν και ο Μπαχ, έβαλε νέους ορίζοντες ο Μαρξ και ξεκουράστηκε η Μαρία Θηρεσία. Θα περιπλανηθούμε στη γραφική πόλη και θα κάνουμε τις αγορές μας στα πολυάριθμα καταστήματα με πορσελάνες. Ακολούθως επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις: 14 ,15 ,16 ,31/12 & 6 , 7/1

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ: 450 €

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 2-12 ΕΤΩΝ : 360 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 610 €

Στις αναχωρήσεις 31/12 & 07/01 το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αεροπορικό εισιτήριο ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ με ναυλωμένη πτήση.
  • Μία διανυκτέρευση στο Νίς σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο MERCUREBUDA 4* με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βιέννη στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΑS 4* με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CLARIONCONGRESS 4* με πρωινό.
  • Δύο (2) γεύματα στη Πράγα σε τοπικά εστιατόρια.
  • Εκδρομές – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (50 €)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
  • Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο (καταβάλλεται απευθείας σε αυτό).
  • Αχθοφορικά / φιλοδωρήματα.