Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ Καλοκαίρι 2015 από 470,00

Παραδουνάβια χωριά – Βουδαπέστη – Βιέννη – Μπρατισλάβα – Πράγα – (Κρουαζιέρα Μολδάβα) – Κάρλοβυ βαρυ

7ΗΜΕΡΕΣ

SMART PRICE!!!

 

1n ημέρα: ΑΘΗΝΑ- ΠΡΑΓΑ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (490 ΧΛΜ).

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Στη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε τα παραδουνάβια χωριά. Πρώτη μας στάση στο Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Τέλος αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄Παγκόσμιου πόλεμου. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά μια επίσκεψη σε Oυγγαρέζικη ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν υπέροχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3n ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (243ΧΛΜ).

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4n ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΠΡΑΓΑ (390ΧΛΜ).

Πρωινό και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση του Staremestro της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένος, τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στην εθνική πινακοθήκη, στο θέατρο και στο εθνικό μουσείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη, να απολαύσετε τον καφέ σας, στις όχθες του Δούναβη ή να χαρείτε την γοητεία των τεράστιων εμπορικών κέντρων της με διεθνούς φήμης μπουτίκ. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5n ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6n ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ) - (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση Καστρούπολης και Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Στο τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – θα ακολουθήσει προαιρετική δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με φωταγωγημένα όλα της τα ιστορικά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7n ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ (127ΧΛΜ) – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, τη φημισμένη λουτρόπολη, που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τεπλά. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ. Είναι από τα γνωστότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην κεντρική Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας και πτήση επιστροφής.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδει- κτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραληφθεί καμιά εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα - Αθήνα
• Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας
• Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού
• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
• Πρωινό & δώρο (02) δείπνα.
• Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας
• Φ.Π.Α.
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

Φόροι αεροδρομίων (145)
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
• Δημοτικοί φόροι οι οποίοι καταβάλλονται στα ξενοδοχεία.

 

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

SMART PRICE
(Για κρατήσεις
έως
30 ημέρες
πριν την αναχώρηση )

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΟΙ

7

ΙΟΥΛΙΟΣ 23,30/07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 04,11/08

DANUBIUS ARENAS 4* OR B.W HUNGARIA 4* ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ/ DORINT HOTEL DON GIOVANNI 4* OR NH PRAGUE 4* ΠΑΡΑΓΑ / ΑΝΑΝΑS 4* ΒΙΕΝΝΗ

_

650

600

220

Πρωινό & (04) γεύματα

AUSTRIAN ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ATH-VIE 07:30-08:45 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 21:15-00:30

145

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 07,14/08

DON GIOVANNI 4* ΠΡΑΓΑ/ ANANAS 4* / B.W HUNGARIA 4* ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ OR SIMILAR

470

510

340

150

Πρωινό. Δώρο (02) δείπνα

C.S.A ANAΧΩΡΗΣΗ   04:40-06:15 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ   22:55-02:30*

145