Skip to main content

Βελιγράδι Φεβρουάριος-Μάρτιος 2017 από 235,00

4 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη

Η εκδρομή πραγματοποιείται και με μόνο 2 άτομα

1η ημέρα: Αθήνα – Βελιγράδι
Αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: Βελιγράδι
Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας απο την νέα γέφυρα Άντα, για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ.
Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών", το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μιά απο τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη, όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Απόγευμα ελεύθερο. Μια καλή πρόταση για το βράδυ αποτελεί το δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της.

3η ημέρα: Βελιγράδι (προαιρετική εκδρομή στο Νόβι Σαντ 70€)
Ημέρα ελεύθερη στη ζωντανή αυτή πόλη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την κοντινή επαρχία, σας προτείνουμε εκδρομή στη Βόρεια Σερβία και στη 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Νόβι Σάντ. Στάσεις καθοδόν στην κουκλίστικη κωμόπολη, το ιστορικό κέντρο της οποίας ξεχωρίζει για την πλούσια αρχιτεκτονική των κτιρίων και στο μοναστήρι Χόποβο, ένα απο τα πολλά της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι θα έχουμε δοκιμή κρασιών και μελιού. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Βελιγράδι. Το βράδυ σας προτείνομε να επισκεφτείτε τη περιοχή Ζέμουν με τις ψαροταβέρνες και στην συνέχεια, να απολαύσετε το ποτό σας σε κάποιο μπαράκι στον ποταμό Δούναβη. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη τύχη τους, τότε Grand καζίνο, το γνωστότερο στη πόλη.

4η ημέρα: Βελιγράδι – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για την επιστροφή μας στην Ελλάδα
Σημείωση: Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη.

Αναχώρηση Ξενοδοχείο 2κλινο 1κλινο παιδί Φόροι
AEGEAN
Κάθε Τρίτη &Πέμπτη
Έως 31/03
The Queen’s Astoria Design Hotel 4*
http://www.astoria.rs/
€235 € 275 € 165 €150
Mr President Design Hotel 4*
http://www.hotelmrpresident.com/
€ 255 € 295 € 185
κόστος Βαλίτσας ανά άτομο  40€

 

Πτήσεις με Aegean Airlines για όλες τις αναχωρήσεις από ΑΘΗΝΑ
Αθήνα - Βελιγράδι A3 850 08.00 08.55
Βελιγράδι - Αθήνα A3 851 17.55 20,50

 

Περιλαμβάνονται:

  • αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με AEGEAN
  • χειραποσκευή έως 8 κιλά + λαπτοπ
  • μεταφορές, ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας
  • πρωινό καθημερινά
  • τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός
  • υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:

  • φόροι αεροδρομίων
  • βαλίτσα έως 23 κιλά κόστος 40€ ανά άτομο
  • είσοδοι στα μουσεία
  • γεύματα & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημαντικές Σημειώσεις – Παρατηρήσεις

  • Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη επιπλέον πτυσσόμενου κρεβατιού το οποίο τοποθετείται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση παιδιών ηλικίας ως 12 ετών. Συνεπώς το δωμάτιο δεν είναι το ίδιο ευρύχωρο με το δίκλινο.
  • Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου ( με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1/1/2007) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της μη επιβίβασής σας στο αεροπλάνο βαρύνει εσάς και μόνο. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις στρατιωτικών και άλλων σωμάτων ασφαλείας που χρειάζονται ειδικές άδειες από τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα ισχύει για τις περιπτώσεις αλλοδαπών όπου πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται οι ίδιοι την πρεσβεία τους για τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να ταξιδέψουν στη Βρετανία.
  • Προσοχή στις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο βάρος τα 23 κιλά. Σε περίπτωση που 2 επιβάτες συνταξιδεύουν με 1 αποσκευή δεν πρέπει αυτή να υπερβαίνει τα 30 κιλά. Επιτρέπεται μόνο 1 χειραποσκευή ανά επιβάτη να φέρει εντός του αεροσκάφους. Σακούλες και γυναικείες τσάντες θεωρούνται χειραποσκευές. Στις χειραποσκευές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ψώνια από τα καταστήματα που βρίσκονται μετά τον έλεγχο των αποσκευών και προσώπων όπως και οι φορητοί υπολογιστές.
  • Η τιμή συμμετοχής έχει καθοριστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές στα μέσα μεταφοράς την περίοδο έκδοσης του εκάστοτε τιμοκαταλόγου. Οποιαδήποτε επίσημη αύξηση επιβαρύνει τους εκδρομείς και την αναφερόμενη επί του τιμοκαταλόγου τιμή συμμετοχής.
  • Τα παιδιά 2-12 ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
  • Οι φόροι αεροδρομίων ισχύουν τη στιγμή της έκδοσης του τιμοκαταλόγου. Σε περίπτωση που υπάρχει αύξηση των φόρων ή του επίναυλου καυσίμων η επιβάρυνση καταβάλλεται από τον ταξιδιώτη.