Skip to main content

ΓΙΟΡΤΕΣ 2016/17 Βελιγράδι από 365,00

Νόβι Σαντ
4 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  Σά 24/12/2016,  Σά 24/12/2016, ΠΑ 30/12/2016, ΠΕ 05/01/2017

 

Γενικά

Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει "λευκή πόλη". Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα με γραφικές μποέμ συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Είναι μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία από την εποχή των Κελτών, χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών του Σάββα (Sava) και του Δούναβη (Danube), πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ένα μικρό διαμαντάκι στην γειτονιά των Βαλκανίων, ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Πτήσεις AIR SERBIA 24, 30/12 & 5/1

Αθήνα Βελιγράδι 15.35 - 16.15
Βελιγράδι Αθήνα 13.15 - 15.45

Πτήσεις AEGEAN 23, 30/12 & 5/1/2017

Θεσσαλονίκη Αθήνα   11.25 - 12.20
Αθήνα Βελιγράδι     16.20 - 17.15
Βελιγράδι Αθήνα     09.35 - 12.30
Αθήνα Θεσσαλονίκη   13.25 - 14.15

5/1 Αθήνα Βελιγράδι 08.00 - 08.55
8/1 Βελιγράδι Αθήνα 17.55 - 20.50

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο - Αχθοφορικά - ποτά κατά την διάρκεια γευμάτων/δείπνων

Απαραίτητα

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Θεσσαλονίκη/Αθήνα - Βελιγράδι

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, που έχει χαρακτηριστεί ως το «Βερολίνο των Βαλκανίων» λόγω της εναλλακτικής και νεανικής αύρας που αποπνέει. Μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, απλωμένη στις όχθες του Δούναβη, όπου συνυπάρχουν η ευρωπαϊκή φινέτσα και το πάθος της Ανατολής. Οι μαγικές διαδρομές που υπόσχεται είναι σίγουρο ότι θα σας γοητεύσουν. Μεταφορά στα κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία μας Courtyard Marriott 4*sup & Prag /88 Rooms 4* και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία μαζί του. Δείπνο.

Ημέρα 2: Βελιγράδι

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στη πόλη. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών", το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο το βράδυ στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της.

Ημέρα 3: Βελιγράδι (Νόβι Σαντ)

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία, την περιοχή της Βοϊβοντίνας. Θα περάσουμε από την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας για να επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Θα συνεχίσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με πανέμορφο κέντρο, με κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική όπως το παλιό πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο, την Θεολογική σχολή και άλλα. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε κρασιά, μέλι και ρακί. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σάντ. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την "Αθήνα της Σερβίας". Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την παλιά Ελληνική συνοικία της πόλης. Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο.

Ημέρα 4: Βελιγράδι - Aθήνα/ Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Σά 24/12/2016
Διαμονή: 4* PRAG, 88 Rooms. Δίκλινο: 375€, Μονόκλινο: 475€, Φόροι: 165€

  • Σά 24/12/2016
Διαμονή: 4* sup. Courtyard Marriott. Δίκλινο: 415€, Μονόκλινο: 555€, Φόροι: 165€

  • Πα 30/12/2016
Διαμονή: 4* PRAG, 88 Rooms. Δίκλινο: 385€, Μονόκλινο: 485€, Φόροι: 165€

  • Πέ 05/01/2017
Διαμονή: 4* PRAG, 88 Rooms. Δίκλινο: 365€, Μονόκλινο: 465€, Φόροι: 165€

  • Πέ 05/01/2017
Διαμονή: 4* sup. Courtyard Marriott. Δίκλινο: 395€, Μονόκλινο: 535€, Φόροι: 165€

Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia, Aegean Airlines
  • Διαμονή: 4*, 4* sup Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός /ξεναγός του γραφείου
  • Άλλο: Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι