Skip to main content

Μεγάλος Γύρος Ρουμανίας Απρίλιος έως Σεπτέμβριος από 595,00

Αλατωρυχεία Turda «Ζωγραφιστά Μοναστήρια» - Τρανσυλβανία
Καρπάθια - Βουκουρέστι - Ιάσιο - «Ζωγραφιστά Μοναστήρια» Μπουκοβίνας & Μολδαβίας - Κλουζ Ναπόκα - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ - Ποϊάνα Μπρασόβ - Πέλες …και Αλατωρυχεία Τurda
7 ημέρες Αεροπορικώς
Αναχωρήσεις: 14/04, 26/04, 31/05, 15, 29/07, 12, 02, 16/09
Early Booking!!!

Ένα ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, εμπλουτισμένο με επισκέψεις στην «καρδιά» της Τρανσυλβανίας & στο Αλατωρυχείο Τurda, ένα από τα 2 ωραιότερα στην Ευρώπη με υπερσύγχρονες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις & εύκολη πρόσβαση με ασανσέρ στις υπόγειες αίθουσές του

1η μέρα: Αθήνα - Βουκουρέστι
Πρωινή πτήση μας για το Βουκουρέστι. Άφιξη, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο μας και αναχώρηση για τη περιήγηση στην πόλη με τις πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιο, το Εθνικό Θέατρο του Λουκά Καρατζιάλε, τον Λόφο της Μητρόπολης και άλλα αξιοθέατα. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η μέρα: Βουκουρέστι - Ιάσιο
Πρωινό και αναχώρηση με πορεία προς το Ιάσιο. Άφιξη και περιήγηση στην πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας που ως γνωστόν, συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και Επανάσταση του 1799 & 1821. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης, με το άγαλμα του Αλέξ Κούζα, τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Στο λόφο Κοπόου θα δούμε το μοναστήρι Τσετάτζουϊα με τις Ελληνικές επιγραφές και θα θαυμάσουμε από ψηλά τη θέα της παλιάς και σύγχρονης πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα: Ιάσιο - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας - Γκούρα Χομορουλούι
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σουτσεάβα, περιοχή των μοναστηριών της Ρουμανικής Μολδαβίας. Η μέρα είναι αφιερωμένη στα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής: Βορονέτ, Σουτσεβίτα & Μολντοβίτα. Χαρακτηριστικές οι περίφημες τοιχογραφίες τους, με θέματα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η Άλωση της Κων/πόλεως κ.λπ. Συνεχίζουμε για τη Γκούρα Χουμορουλούι, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η μέρα: Τρανσυλβανία - Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι - Κλουζ Ναπόκα
Σήμερα ταξιδεύουμε δυτικά στην Τρανσυλβανία, περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό στο «Κάστρο του Δράκουλα», τοπικό εστιατόριο/ξενοδοχείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, την Κλουζ Ναπόκα, κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη, με μηδέν εγκληματικότητα και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Περιήγηση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.
5η μέρα: Τurda Salina, «Υπόγειο Παλάτι Αλατιού» - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ (274 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το αλατωρυχείο Turda Salina, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα για τον επισκέπτη στη Ρουμανία. Οι εγκαταστάσεις του αλατωρυχείου είναι πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένες. Τα πάντα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Υπάρχει υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Συνεχίζουμε για τη Μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα. Επόμενος σταθμός μας η επίσης Μεσαιωνική Μπρασόβ, πόλη του 18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.
6η μέρα: Μπρασόβ - Πέλες - Πύργος Μπραν (Πύργος Δράκουλα) - Μπρασόβ
Πρόγευμα και αφού κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στο Παλάτι Πέλες, αναχώρηση με το πούλμαν για τα Καρπάθια, όπου θα επισκεφθούμε το Φρούριο Μπραν (Πύργο του Δράκουλα). Επιστροφή στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα: Μπρασόβ – Βουκουρέστι - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας.

Κόστος
κατ’ άτομο

Early Booking

2κλινο

1κλινο

Παιδί

 

595€

645€

+130€

495€

Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με προορισμό το Βουκουρέστι
  •  Εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  •  6 νύχτες στη Ρουμανία (1 στο Βουκουρέστι, 1 Ιάσιο, 1 Γκούρα Χουμορουλούι, 1 Κλουζ Ναπόκα, 2 Μπρασόβ)
  •  Ημιδιατροφή καθημερινά
  •  Τοπικός ξεναγός στο Βουκουρέστι
  •  Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  •  Φόροι αεροδρομίων 140€
  •  Είσοδοι σε μουσεία, πύργους
  •  Checkpoint 25€ ανά άτομο
  •  Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Πτήσεις με την Aegean Airlines

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Βουκουρέστι

08.30

10.05

Α3 960

Βουκουρέστι

Αθήνα

20.45

22.15

Α3 963

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

  • Βουκουρέστι: NH Bucharest 4*
  • Ιάσιο: International Hotel 4*
  • Γκούρα Χουμορουλούι: Hotel Best Western Bucovina Club de Munte 4* (η διανυκτέρευση ενδέχεται να γίνει και στη Σουτσάβα)
  • Κλουζ Ναπόκα: Grand Hotel Napoca 4*
  • Μπρασόβ: Hotel Ramada Brasov 4*

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού
1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
2. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες , σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
4. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
5. Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
6. Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων
7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.