Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΑΠΟ 430,00

                

                                                                                 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!

ΣΙΜΠΙΟΥ-ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ-ΣΙΝΑΙΑ-ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ-ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΒ-

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

5 ημέρες αεροπορικώς

Αναχώρηση: 22/12/2016

1η μέρα: Aθήνα - Βουκουρέστι - Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και με απευθείας πτήση πετάμε για Βουκουρέστι το μικρό «Παρίσι των Βαλκανίων». Άφιξη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, συνάντηση με τον Ελληνόφωνα ξεναγό μας και άμεσα αναχώρηση για την περιοχή της των Καρπαθίων και την Σινάϊα. Eπίσκεψη στο παλάτι Πέλες ένα αναγεννησιακό στολίδι που αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου και στο μοναστήρι στη Σινάια.Μεταφορά και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο,διανυκτέρευση

2η μέρα :  Μπρασόβ- πύργος Δράκουλα- Σιγκισοάρα - Σιμπιού

Πρωινό και  αναχώρηση για τα Καρπάθια και το Φρούριο Μπράν, γνωστό και ως «Πύργος του Δράκουλα» λόγω της ομώνυμης ιστορίας τρόμου  και τα υπαίθρια μαγαζάκια δίπλα του για αγορά σουβενίρ σχετικά με τον περίφημο μύθο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Στην πόλη είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί, κάνοντάς την, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης.Στη συνέχεια η διαδρομή μας  είναι αφιερωμένη στην Τρανσυλβανία και τη μοναδική μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρά τείχη .Αμέσως μετά θα μεταβούμε στην περιοχή της Τρανσυλβανίας το όμορφο Σιμπιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο,διανυκτέρεση.

3η μέρα : Σιμπιού  – Βουκουρέστι

Πρόγευμα περιήγηση στην πανέμορφη πόλη που ιδρύθηκε τον 12 αιώνα. Θα δούμε το Μουσείο Μπούκενταλ, την Ευαγγελική εκκλησία, το Πέρασμα της σκάλας, την κεντρική πλατεία, τη Γέφυρα των ψευτών κ.α.Στη συνέχεια αναχώρηση για το Βουκουρέστι,το «Παρίσι της Ανατολής».Αφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο,       διανυκτέρευση.

4η μέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 

Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Poυμαvίας. Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζoυν. Μεσημεριανό. Απόγευμα ελεύθερο. Ελεύθερος χρόνος για να αποχαιρετήσετε την πανέμορφη πόλη ή να περιπλανηθείτε  στην παλιά πόλη (εμπορική γειτονιά με παλιά κτήρια του 17ου αιώνα) Το βράδυ προαιρετικά δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο :430 €

Επιβάρυνση μονοκλίνου : 90€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

  •   Αεροπορικό Εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ
  •   Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  •   1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο    CONTINENTAL   4* στο ΣΙΜΠΙΟΥ ή  παρόμοιο
  •   1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο PALACE 4* με ημιδιατροφή στη ΣΙΝΑΙΑ ή παρόμοιο
  •   2 διανυκτερεύσεις στο  κεντρικό πανέμορφο ξενοδοχείο CAPITOL με ημιδιατροφή στο  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
  •   Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •   Ελληνόφωνος ξεναγός
  •   Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων (150 €)
  • Είσοδοι σε Μουσεία, Ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κ.λ.π
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΠΤΗΣΕΙΣ:

A3 960 ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  08.40 – 10.15

A3 961 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΑΘΗΝΑ  10.55 – 12.30