Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ Καλοκαίρι 2016 από 499,00

8ήμερη αεροπορική εκδρομή

Αναχώρηση 18/06, 23 & 30/07 , 06, 13, 20 & 27/08, 24/09/2016

1Η  ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΣΠΛΙΤ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση των Κροατικών αερογραμμών για το Σπλίτ. Άφιξη και μεταφορά στην περιοχή του Σίμπενικ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ ΣΙΜΠΕΝΙΚ– ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΚΟΖΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή του Εθνικού πάρκου των λιμνών Plitvice. Προστατευόμενο από την UNESKO αυτό το σύμπλεγμα των 16 λιμνών όπου η μία τροφοδοτεί την άλλη με νερό δημιουργώντας μαγευτικούς καταρράκτες μέσα σε ένα μαγευτικό φαράγγι. Τα νερά έχουν ένα εκθαμβωτικό τιρκουάζ χρώμα που οφείλεται στο ασβεστολιθικό πέτρωμα του βυθού, ενώ διαφορετικά είδη ψαριών και υδρόβιων φυτών συμπληρώνουν την εικόνα. Ακολουθεί περιήγηση του πάρκου & των λιμνών. Νωρίς το απόγευμα περνάμε στην Σλοβενία και την περιοχή Kozina, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και της πόλη της Τεργέστης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΖΙΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΡΙΕΚΑ – ΟΠΑΤΙΑ – ΚΟΖΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Τεργέστη. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία στα σύνορα με τη Σλοβενία και χάρη στη θέση της ήταν ανέκαθεν κόμβος εμπορικών και πολιτισμικών ανταλλαγών. Η πόλη είναι γεμάτη με πολλά δείγματα art nouveau και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και την Πιάτσα Ουνιτά ντ' Ιτάλια (πλατεία Ενότητας της Ιταλίας), την κεντρική πλατεία της Τεργέστης. Η πλατεία έχει συνολική έκταση 12.280 τ.μ. και είναι η μεγαλύτερη παραθαλάσσια πλατεία της Ευρώπης. Στην περιήγηση μας θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτσο των Αυστριακών υπολοχαγών, το Παλάτσο Στράττι, το Παλάτσο Μοντέλο, το Μέγαρο του δημαρχείο της πόλης, το Παλάτσο Βανόλι που στεγάζει ένα απο τα πιό γνωστά ξενοδοχεία της πόλης, την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κ.α . Ελεύθερος χρόνος. Κατόπιν αναχώρηση για την Οπατία, το αριστοκρατικό θέρετρο της Αυστροουγγαρίας που μέσα από μία ρομαντική βόλτα που θα μας γυρίσει πίσω στον 19ο αιώνα και την εποχή των Αυτοκρατόρων Φραγκίσκου Ιωσήφ και Σίσσυ. Η βίλα Angiolina με τις γιγάντιες μανώλιες, ο ναός του Αγ. Ιακώβου καθώς και τα αρχοντικά ξενοδοχεία με τα καζίνο εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Τελευταία μας επίσκεψη η Ριέκα, βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου Κvarner. Θα δούμε τον πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΖΙΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΚΟΖΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη μικρή πόλη Postoina όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο σπήλαιο, δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο.Το σύστημα σπηλαίων της Postoina είναι ξακουστό για τα όμορφα περάσματά του. Τα ζωντανά χρώματα και τα παράξενα σχήματα των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών κάνουν τους διαδρόμους των σπηλαίων να μοιάζουν με κοσμήματα. Μερικοί λαμπυρίζουν σαν να είναι διάστικτοι με διαμάντια, ενώ άλλοι εκπέμπουν βαθιές αποχρώσεις ώχρας και του καφέ της σκουριάς. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο τους. Aκολουθεί επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Στην αρχοντική Λουμπλιάνα, θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, την πλατεία Πρέσερν, τη γέφυρα του Δράκου και φυσικά την ανοιχτή αγορά του Πλέσνικ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΖΙΝΑ– ΖΑΝΤΑΡ – ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και αναχώρηση για το Νέουμ, με ενδιάμεση στάση στο κέντρο των ακτών της Κροατίας και την πόλη Ζαντάρ, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση. Αργά το απόγευμα άφιξη στο παραθαλάσσιο Νέουμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΥΜ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό σε ολόκληρη την Αδριατική μετά τη Βενετία. Το ιστορικό τμήμα της (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη με τείχος μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Θα ξεναγηθούμε ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, την κεντρική οδό stradum, το παλάτι του κυβερνήτη της Δημοκρατίας της Ραγκούσα, το κτίριο του τελωνείου, το Δημαρχείο, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται η κεντρική πλατεία με το άγαλμα του μεσαιωνικού Ιππότη Ορλάντο, το ναό του Αγ. Βλάσιου προστάτη της πόλης και τον πύργο του ρολογιού. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για προαιρετική κρουαζιέρα γύρω από το καταπράσινο νησί Locrum ή και επίσκεψη σε αυτό, περπάτημα στα τείχη της πόλης ή ανάβαση με το τελεφερίκ στο λόφο πάνω από την πόλη, για μία πανοραμική θέα ολόκληρης της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΥΜ – ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ – ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και η σημερινή μας διαδρομή θα μας οδηγήσει στο νησί Κόρτσουλα (Κόρκυρα Μέλαινα των αρχαίων, δηλαδή Μαύρη Κέρκυρα) , γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται) και γνωστό για τα λατομεία μαρμάρων. Στην περιήγηση μας θα δούμε την κεντρική πλατεία, το κυριότερο μνημείο της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το ομορφότερο κτίριο του νησιού, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου, κ.α.Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε το ιστορικό κέντρο του νησιού, το οποίο όχι τυχαία χαρακτηρίζεται και ως «μίνι-Ντουμπρόβνικ». Το απόγευμα επιστροφή στο Νέουμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΥΜ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΠΛΙΤ –ΤΡΟΓΚΙΡ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής από τις παραλίες της Makarska παράλληλα με τις Δειναρικές Άλπεις, για την συμπρωτεύουσα Split. Στη διαδρομή θα απολαύσουμε το ομορφότερο ίσως κομμάτι των Δαλματικών ακτών με θέα τα νησιά Ελαφίτη, Korcula, Hvar και Brac. Άφιξη στο Split και περιήγηση στα ρωμαϊκά ανάκτορα που έφτιαξε ο Αυτοκράτορας Διοκλητιανός και δίκαια ονομάζεται σήμερα «η πόλη μέσα στο Παλάτι». Συνεχίζουμε για το γειτονικό και πανέμορφο μεσαιωνικό Τρογκίρ. Ξενάγηση στην γραφική πόλη που είναι χτισμένη επάνω σε ένα νησάκι. Χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με τις Κροατικές αερογραμμές για την Αθήνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 499€*
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 180€
*ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 40€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Aεροπορικά εισιτήρια Aθήνα –Σπλιτ Αθήνα με την CROATIAAIRLINES
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ημιδιατροφή, πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνα ξεναγό
  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια ταξιδιού
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου 150€
  • Checkpoint-είσοδοι πόλεων 15€ καταβλητέα τοπικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στο περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήριο πλοίου για το νησί Κόρτσουλα
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 14€ σύνολο καταβλητέα τοπικά
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κ.λ.π

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ
OU 305 ΑΘΗΝΑ- ΣΠΛΙΤ 2155 2240
OU 304 ΣΠΛΙΤ-ΑΘΗΝΑ 1830-2110

Σημείωση : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποιηθεί χωρίς όμως παραλείψεις