Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΟΑΤΙΑΣ –ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ Καλοκαίρι 2016 από 575,00

ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΙΣΤΡΙΑΣ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ 8 ημέρες
Σιμπένικ, Πρίμοστεν, Τρογκίρ, Σπλιτ, Ζαντάρ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Μπίχατς, Γιάιτσε, Βίσοκο, Σεράγεβο, Μόσταρ, Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Μπούτβα.

Αναχωρήσεις :  04, 11, 18, 25 Ιουνίου ‘16
02, 09, 16, 23, 30 Ιουλίου ’16
06, 13, 20, 27 Αυγούστου ’16

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΠΛΙΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σπλίτ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Σπλιτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΠΛΙΤ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τις Λίμνες Πλίτβιτσε, ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς, που το 1979 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Δεκαέξι λίμνες, πλούσιες σε ορυκτά, βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια. Μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 2 τ. χλμ. Χρόνος ελεύθερος για πεζοπορία και για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Αναχώρηση για Ζάγκρεμπ, άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί περιήγηση της πρωτεύουσας της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της χώρας, και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ολοήμερη εκδρομή στο Μπλεντ το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να κάνετε βαρκάδα με το πλοιάριο  μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθείτε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας, μεταφορά και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Στο περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πρεσερνόβ με τον Καθεδρικό Ναό γοτθικού ρυθμού. Ξεχωρίζουν οι περίτεχνες γέφυρες του ποταμού φιλοτεχνημένες οι περισσότερες από τον αρχιτέκτονα Joze Plecnik, τον «Γκαουντί της Βαλκανικής». Θα δούμε το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, την τριπλή γραφική γέφυρα Tromostovje και τη γέφυρα του Δράκου που είναι το εθνικό σύμβολο της χώρα. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ - ΡΙΕΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόιινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Αναχώρηση για την Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής, στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρ Νουβό κτίρια που ανακαλούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε, την Πλατεία της Ένωσης της Ιταλίας, μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα, την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου οι Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου την 1η Δεκεμβρίου 1797, το Λυρικό Θέατρο Τζουζέπε Βέρντι. Τέλος θα επισκεφθούμε την πανέμορφη πόλη Ριέκα που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου» Κvarner. Θα δούμε τον πύργο της πόλης, την εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΠΟΥΛΑ – ΠΟΡΕΤΣ – ΡΟΒΙΝΙ - ΟΠΟΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις πόλεις Πούλα του Πόρετς που είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Η ιστορία τους ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους, αλλά αναπτύχθηκε τα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας οπότε και έγινε επισκοπική έδρα. Η παλιά πόλη του Πόρετς έχει κρατήσει την Ρωμαϊκή δόμηση, γεγονός που είναι φανερό στη ρυμοτομία των δρόμων και των πλατειών. Το πλέον αξιόλογο και εντυπωσιακό μνημείο που μπορεί να επισκεφθεί ο επισκέπτης είναι η Βασιλική του Αγίου Ευφρασίου που χτίστηκε από τον επίσκοπο Ευφράσιο στα μέσα του 6ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος για μία προαιρετική κρουαζιέρα στ6α νησιά Μπριόνη. Στη συνέχεια θα μας φέρει στο Ροβίνι άλλη μια πόλη με ασύγκριτη ομορφιά στη περιοχή της Ιστριας. Τέλος θα επισκεφθούμε την μεγαλύτερη λουτρόπολη της Κροατίας, την Οπάτια (Αμπάτσια στην Ιταλική). Η πόλη είναι κτισμένη μέσα σε κήπους, όπου αφθονούν οι ροδοδάφνες, και οι μπουκαμβίλιες. Τα στενά δρομάκια, τα παλιά σπίτια με τις καμινάδες δίνουν στην πόλη μια ιδιαίτερη ομορφιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΖΑΝΤΑΡ - ΣΠΛΙΤ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση την παραλιακή Πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.)σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Αναχώρηση για το Σπλιτ,την πόλη, την οποία επέλεξε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός, για να χτίσει το ανάκτορό του. Η πόλη είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής αποικίας Ασπάλαθος. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε το ανάκτορο του Διοκλητιανού, στο οποίο εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα γειτονικά Σάλωνα, για να γλιτώσουν από τις επιδρομές των Αβάρων, αποτελεί σήμερα τον πυρήνα της πόλης και μέσα σε αυτό βρίσκονται πλήθος καταστημάτων, τραπεζών και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Δόμνου (πρώην μαυσωλείο του Διοκλητιανού). Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σπλιτ και πτήση επιστροφής.

Tιμή κατ άτομο σε δίκλινο                                                   575 €
Τιμή σε μονόκλινο                                                                 775 €
Παιδική τιμή 1ο & 2ο παιδί (μέχρι 12 ετών)                       425 €
Φόροι αεροδρόμιων και επίναυλος καυσίμων                 150 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την CroatiaAirlines, Αθήνα – Σπλιτ – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. (Hotel Puntijar Zagreb, Hotel Radisson Blue Plaza Ljubljana, Hotel Bonavista Rijeka).      
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, είσοδος στις Λίμνες Πλίτβιτσε, είσοδος στα Σπήλαια Ποστόινα, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Checkpoint 10 € .
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων10 € .
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις.
Αναχώρηση : OU 305 Αθήνα- Σπλιτ                     21.55     22.40
Επιστροφή :   OU 304 Σπλιτ – Αθήνα                   18.30   21.10  

Σημείωση : Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.