Skip to main content

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ 01-04 Μαΐου ΄15 4 μέρες …..από 325.00

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ

01-04 Μαΐου ΄15

4 μέρες …..από 325 € 

ΔΩΡΟ ημιδιατροφή

                            Ανακαλύψτε μαζί μας μια πόλη μαγική γεμάτη εκπλήξεις μόλις μιάμιση   ώρα από την Αθήνα !                                             

Ημέρα 1:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι Αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2:  Βελιγράδι Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στη πόλη του Βελιγραδίου.
Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια.Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας απο την νέα γέφυρα Άντα για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ.Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών" το μαυσωλείο του Τίτο. Στο μουσείο αυτό μπορείτε να δείτε και πολλά από τα δώρα που πρόσφεραν στο Τίτο από περιοχές από όλο τον κόσμο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μια από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3:  Βελιγράδι - Μοναστήρι Χόποβο - Σρέσκι Κάρλοβτσι - Νόβι Σαντ Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία, την περιοχή της Βοϊβοντίνας. Θα περάσουμε από την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας για να επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα απο τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Θα συνεχίσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με πανέμορφο κέντρο, με κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική όπως το παλιό πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο, την Θεολογική σχολή και άλλα. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε κρασιά και μέλι. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σάντ. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την "Αθήνα της Σερβίας". Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την παλιά Ελληνική συνοικία της πόλης. Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στο Βελιγράδι. Για το βράδυ σας προτείνουμε να πάτε στην Σκαντάρλια, την Σερβική Μονμάρτη και απολαύσετε ένα δείπνο μετά μουσικής , μιας και η περιοχή αυτή της πόλης φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα.

Ημέρα 4:  Βελιγράδι – Αθήνα/Θεσσαλονίκη Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ  325,00+110,00 ΦΟΡΟΙ

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia
  • Διαμονή: 4* Ξενοδοχείο κεντρικό
  • Διατροφή: Πρωινό & δείπνο καθημερινά. Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι.
  • Μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΩΡΟ ημιδιατροφή

Πτήσεις

Από/προς Αθήνα
01/05 & 29/05 Αθήνα – Βελιγράδι JU 513 16.35 -17.15
04/05 & 01/06 Βελιγράδι – Αθήνα JU 512 13.20 - 15.50 & JU 522

Από/προς Θεσ/νίκη
01/05 & 29/05 Θες/νίκη – Βελιγράδι JU 523 16.10 – 16.15
04/05 & 01/06 Βελιγράδι – Θες/νίκη JU 522 13.20- 15.25