Skip to main content

ΠΑΣΧΑ & ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στη ΣΟΦΙΑ!! ΑΠΟ 270,00

10-13 Απριλίου & 1-4 Μαΐου 2015

4ΗΜΕΡΟ

1η μέρα: Αθήνα - Σόφια, ξενάγηση & όρος Βίτοσα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, τη Σόφια, όπου αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Άφιξη, υποδοχή απο τον Ελληνόφωνο ξεναγό και απευθείας γνωριμία με τη Βασίλισσα των Βαλκανίων, τη Σόφια. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε το Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevski που στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους και λέγεται ότι είναι το μνημείο που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Δίπλα απο την εκκλησία του Αγίου Αλέξανδρου Νέφσκυ, βρίσκεται η Βυζαντινή Εκκλησία της Αγ. Σοφίας με τον σταυρό στον κεντρικό της θόλο, ενώ στα δεξιά της κεντρικής εισόδου της, βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτηπου φωτίζεται από μια αέναη φλόγα στη μνήμη όσων έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Βουλγαρία.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης το Κοινοβούλιο, η Όπερα και το Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βαζωφ, ένα από τα παλιότερα θέατρα στη χώρα, με τη πρόσοψη του να θυμίζει αρχαιοελληνικό κτίριο με τις έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες που απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. Εν συνεχεία με το τελεφερίκ (κόστος ατομικό), θα επισκεφτούμε το επιβλητικό όρος Βίτοσα, όπου απλώνεται στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης και θα δούμε τη καταπληκτική θέα της πόλης απο ψηλά. Εν συνεχεία, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ, δειπνήστε σε ένα απο τα πολυάριθμα εστιατόρια της πόλης.

2η μέρα: Σόφια

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Επισκεφτείτε τα προάστια της πόλης και συγκεκριμένα τη περιοχή Μπογιάνα με το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας στο οποίο στεγάζονται 650.000 εκθέματα που παρουσιάζουν την πρόοδο της κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής ζωής στην Βουλγαρία. Λίγο πιο κάτω υπάρχει η ομώνυμη εκκλησία της Μπογιάνα με τις περίφημες τοιχογραφίες αποτελώντας ένα κορυφαίο θρησκευτικό μνημείο της μεσαιωνικής βουλγαρικής αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνεται από το 1979 στη λίστα των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το βράδυ δυνατότητα να παρακολουθήστε την Αναστάσιμη Λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.

3η μέρα: Σόφια

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη πόλη της Σόφιας. Σήμερα μπορείτε να καλύψετε και ορισμένες από τις καταναλωτικές σας ανάγκες στην υπαίθρια αγορά έξω από τον καθεδρικό Αλεξάντερ Νέφσκι. Θα βρείτε χιλιάδες μπάμπουσκες και εκατοντάδες εικόνες, πολύ ενδιαφέροντα «κομμάτια» από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την υπαίθρια αγορά κινηθείτε και πάλι ανατολικά και, αφού περάσετε τον καθεδρικό, μπορείτε να σταματήσετε στο πάρκο για να χαζέψετε τους περαστικούς και να ακούσετε τους πλανόδιους μουσικούς. Για το βράδυ απολαύστε το δείπνο σας σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης με φολκλορικό πρόγραμμα και ντόπιο κόκκινο κρασί.

4η μέρα: Σόφια - Αθήνα

Πρόγευμα και αποχαιρετήστε την όμορφη Βουλγάρικη πρωτεύουσα, πριν τη μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σόφιας για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

10 - 13 Απριλίου & 1-4 Μαΐου 2015

Ξενοδοχεία

Ramada 4*

Grand Sofia 5*dlx

Κατ’ άτομο σε δίκλινο:

270 €

365 €

Μονόκλινο:

320 €

525 €

Παιδικό έως 11 ετών:

240 €

335 €

 

ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:       

  •  Αεροπορικά εισιτήρια *
  • 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*, 5*
  • *Μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμιο *
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης & επίσκεψη στο όρος Βίτοσα
  • δωρεάν χρήση fitnesscenter
  • δωρεάν WI-FI
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων € 135
  • κόστος αποσκευής για πτήσεις Α3 (40 € το άτομο) *
  • Είσοδοι μουσείων, έξοδα τελεφερίκ στο όρος Βίτοσα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, δημοτικός φόρος πόλης
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :   Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Για πτήσεις Aegean  επιβάρυνση από υπόλοιπο δίκτυο πόλεων 85 €