Skip to main content

Βουδαπέστη Φθινόπωρο 2015 από 395,00

5 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Βουδαπέστη (4)

 Mια πρωτεύουσα, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, που για πολλά χρόνια παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Η μακρόχρονη ιστορία της, τα κομψά της κτίρια και η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, δίκαια της έχουν αποδώσει τον τίτλο "Μαργαριτάρι του Δούναβη". Επιπλέον, η Βουδαπέστη παρουσιάζει ενδιαφέρον και από γαστρονομικής απόψεως, αφού φημίζεται για τις πιο νόστιμες σούπες στην Ευρώπη.

Ημέρα 1:  Αθήνα - Βουδαπέστη Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Το απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με το Μαργαριτάρι του Δούναβη. Περιηγηθείτε στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα και απολαύστε έναν καφέ ή ένα γλυκό στην περίτεχνα διακοσμημένη αίθουσα του cafe Ζερμπό.

Ημέρα 2:  Βουδαπέστη  Θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση από την Πέστη όπου θα δούμε το Κοινοβούλιο, την πλατεία των Ηρώων που κοσμείται από τα αγάλματα των βασιλέων της Ουγγαρίας, το κτίριο της Όπερας, τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου και την λεωφόρο Αντράσι. Διασχίζοντας την ομορφότερη από τις οκτώ γέφυρες, αυτή των Αλυσίδων, θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην πλευρά της Βούδας με τον λόφο του Γκέλερντ και το άγαλμα να δεσπόζει στην κορυφή του, τον Πύργο των Ψαράδων και την εκκλησία του Ματτίας. To βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε υπό τους ήχους των τσιγγάνικων βιολιών και να γευτείτε το εκλεκτής ποιότητας κρασί «αίμα του ταύρου».

Ημέρα 3:  Βουδαπέστη (προαιρετική εκδρομή Παραδουνάβια χωριά) Ελεύθερη μέρα. Σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην καμπή του ποταμού Δούναβη. Θα δούμε τον Άγιο Ανδρέα ( Σεντέντρε στα ουγγρικά), το χωριό των καλλιτεχνών, στην συνέχεια θα ανηφορήσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα, και θα καταλήξουμε στο Έστεργκομ που υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Ο Μητροπολιτικός Ναός που θα επισκεφθούμε και το θησαυροφυλάκιο του, μαρτυρούν την σπουδαιότητα της περιοχής. Επιστροφή στην Βουδαπέστη και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 4:  Βουδαπέστη Ημέρα ελεύθερη. Εκμεταλλευτείτε την για να χαλαρώσετε σε κάποιο από τα ιαματικά λουτρά της πόλης, για τα οποία άλλωστε φημίζεται η Βουδαπέστη. Στους πρόποδες του λόφου Γκέλερτ το ξενοδοχείο και τα λουτρά με το ίδιο όνομα είναι δύο αληθινά αριστουργήματα της άρ νουβό αρχιτεκτονικής με χρωματιστά βιτρό, σκαλιστές κολώνες, ροκοκό τοιχογραφίες, πολύχρωμα μωσαϊκά και καμπυλόγραμμα μεταλλικά κάγκελα.

Ημέρα 5:  Βουδαπέστη - Αθήνα Πρωινό ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στην αγορά. Η πόλη φημίζεται για τις πορσελάνες, τα κρύσταλλα, τα κεντήματα και τα κρασιά της. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Από 01/09/2015 έως 22/10/2015 κάθε Τρ, Πέ
    Διαμονή: 4* Ξενοδοχείο (Atrium Fashion, Mercure Museum ή παρόμοια). Δίκλινο: 395€, Μονόκλινο: 530€, Φόροι: 140€
Παρατηρήσεις
1. Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα.
2. Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
3. Η προαιρετική εκδρομή στα Παραδουνάβια γίνεται με Αγγλόφωνο ξεναγό. Κόστος κατ' άτομο 50€.
4. Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων από/προς Θεσσαλονίκη 60 €
 
Πτήσεις
Πέμπτη : Αθήνα Βουδαπέστη 15.10 16.00
Δευτέρα: Βουδαπέστη Αθήνα 16.45 19.35

Απαραίτητα
  • Διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): με Aegean
  • Διαμονή: Atrium Fashion 4*, Mercure Museum 4* ή παρόμοια
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Προαιρετική εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά: 65€ το άτομο.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός/ξεναγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες