Skip to main content

Σόφια, Φιλιππούπολη, Μοναστήρι Ρίλας Φθινόπωρο 2015 από 465,00

4 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Σόφια (3)

 Η Σόφια, πρωτεύουσα της γειτονικής μας Βουλγαρίας, είναι μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ευρώπης που έχει συνδυάσει αρμονικά τις κουλτούρες των διαφορετικών λαών που πέρασαν από εδώ. Θράκες, Ρωμαίοι, Τούρκοι και Σλάβοι έχουν αφήσει τα ίχνη τους εμφανή μέχρι και σήμερα. Η Σόφια όμως δεν είναι μόνο μουσεία και γκαλερί αλλά και μια ζωντανή, καταπράσινη πόλη που χαίρεσαι να την περπατάς. Σε συνδυασμό με την Φιλιππούπολη, πόλη με μακραίωνη ιστορική διαδρομή, το ταξίδι αναδεικνύεται σε έναν από τους πληρέστερους προορισμούς στα κοντινά μας Βαλκάνια.

Ημέρα 1:  Αθήνα - Σόφια Αναχώρηση για την Σόφια που δίκαια οι ντόπιοι την ονομάζουν «γκρατ-γρατινά», δηλαδή πόλη-κήπος, μιας κι είναι πνιγμένη στο πράσινο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την κομψή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Απολαύστε έναν περίπατο στην λεωφόρο Βιτόσα (Vitosha) με τα στυλάτα καταστήματα και τα ατμοσφαιρικά καφέ. Σε αρκετά κάθετα δρομάκια της Vitosha θα συναντήσετε πιο εναλλακτικά καφέ και εστιατόρια. Στα αξιοθέατα της οδού συγκαταλέγεται το εμβληματικό δικαστικό μέγαρο με τα σιδερένια λιοντάρια στην πρόσοψή του, στο βόρειο άκρο της λεωφόρου.

Ημέρα 2:  Σόφια (Μοναστήρι Ρίλας) Πρωινή αναχώρηση για το Μοναστήρι της Ρίλας που θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και το οποίο η UNESCO, ανακήρυξε προστατευόμενο μνημείο. Θα θαυμάσουμε τα ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία όπως το Μεσαιωνικό Πύργο του Χρέλιο, τα Ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού. Το μεσημέρι θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Σόφια και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 3:  Σόφια (Φιλιππούπολη) Αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στη Φιλιππούπολη. Η πόλη απλώνεται πάνω σε επτά χαμηλούς λόφους και είναι μια από τις αρχαιότερες της Ευρώπης. Χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Μαρίτσα (του δικού μας Έβρου) εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα πέτρινα αρχοντικά του 18ου αι, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τις επιβλητικές εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε το γραφικό ιστορικό κέντρο, την παλιά πόλη, το απέραντο θαυμάσιο Πάρκο, το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, το Εθνογραφικό Μουσείο και φυσικά το Ρωμαϊκό θέατρο χτισμένο τον 2ο μ.Χ αιώνα κατά την περίοδο των αυτοκρατόρων Τραιανού και Αδριανού. Πριν την επιστροφή μας στην Σόφια θα απολαύσουμε ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 4:  Σόφια - Αθήνα Πρωινό ελεύθερο, το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Από 01/05/2015 έως 31/10/2015 κάθε Πέ
    Διαμονή: 5* Ξενοδοχείο Hilton. Δίκλινο: 465€, Μονόκλινο: 545€, Φόροι: 135€
Πτήσεις
Εισιτήρια Aegean
Αθήνα Σόφια A3 856 08.25 09.45
Σόφια Αθήνα A3 859 17.55 19.20
Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη.

Απαραίτητα
  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): με την Aegean
  • Διαμονή: 5*(Hilton) στην Σόφια
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά και 2 γεύματα
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνος Τοπικός Αρχηγός – Ξεναγός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες