Skip to main content

Σερβία - Στους ρυθμούς των Βαλκανίων Καλοκαίρι 2015 από 495,00

Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι(2), Κράλιεβο(1), Φότσα (1)

5ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση  6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Γενικά

Για τους λάτρεις των Βαλκανικών ρυθμών αλλά και της περιπέτειας ένα διαφορετικό ταξίδι που συνδυάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ πνευστών της Ευρώπης με την μοναδική εμπειρία ράφτινγκ στον ποταμό Τάρα, στο δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου μετά το Γραν Κάνυον. Αφεθείτε στην μαγεία της μουσικής, χορέψτε και γνωρίστε την αληθινή Σερβία και τον τρόπο που ζει και διασκεδάζει.

Ημέρα 1:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι Αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για πρωινό και τακτοποίηση στα δωμάτια. Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην πόλη του Βελιγραδίου μαζί με τον ξεναγό μας. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από την οδό Κνεζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα που τώρα στεγάζουν μοντέρνα μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη και θα καταλήξουμε στην μποέμικη περιοχή της Σκαντάρλια για να δειπνήσουμε με ζωντανή μουσική.

Ημέρα 2:  Βελιγράδι - Τοπόλα – Γκούτσα- Κράλιεβο Αμέσως μετά το πρωινό αναχώρηση για το Κράλιεβο κτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιμπάρ. Η διαδρομή μας θα είναι μέσω της Τοπόλα για να δούμε την περιοχή όπου ξεκίνησε η επανάσταση εναντίων των Τούρκων από τον γνωστό Καραγεώργη Σερβίας. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο και γεύμα. Ξεκούραση και αργά το απόγευμα αναχώρηση για την Γκούτσα όπου θα απολαύσουμε κάτι διαφορετικό, ένα non-stop μουσικό πανηγύρι με ρυθμούς …Balkan. Το National Geographic έχει συμπεριλάβει το φεστιβάλ χάλκινων πνευστών της Γκούτσα στις δέκα πλέον σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις του κόσμου. Διασκεδάστε στους ρυθμούς των Βαλκανίων, δοκιμάστε τις Σέρβικες μπύρες, και τα φαγητά …χορέψτε. Αναχώρηση πολύ αργά για επιστροφή στο Κράλιεβο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3:  Κράλιεβο - Φότσα Το μεσημέρι αναχώρηση για την Φότσα που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δρίνα στα σύνορα Σερβίας, Μαυροβουνίου και Ερζεγοβίνης. Θα περάσουμε από τη ξύλινη πόλη Ντρβενγκραντ που οραματίστηκε και δημιούργησε ο γνωστός σκηνοθέτης Εμιρ Κουστουρίτσα για να γυρίσει εκεί την ταινία του « Η ζωή είναι ένα Θαύμα» και στην συνέχεια θα φτάσουμε στα σύνορα Σερβίας με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Φτάνοντας στη Φότσα θα μας παραλάβουν οι ειδικοί του ράφτινγκ. Μεταφορά σε ειδικά διαμορφωμένα ξύλινα σπιτάκια του βουνού όπου και θα μπούμε στο πνεύμα του πανέμορφου φυσικού τοπίου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4:  Φότσα (Ποταμός Τάρα) Το πρωί θα ξεκινήσουμε για την περιοχή Τάρα στα σύνορα Μαυροβουνίου και Ερζεγοβίνης όπου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι στον κόσμο μετά το Grand Canyon της Αμερικής. Εδώ θα έχουμε την μοναδική εμπειρία ράφτινγκ που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις ώρες διασχίζοντας το ποτάμι και νοιώθοντας τη δροσιά του κρυστάλλινου δροσερού νερού με φόντο μια ειδυλλιακή φύση. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε ένα χορταστικό γεύμα και το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στο Βελιγράδι.

Ημέρα 5:  Βελιγράδι - Αθήνα/Θεσσαλονίκη Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

Περιλαμβάνεται κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα!

ΤΙΜΕΣ

Δίκλινο
495€

Μονόκλινο
565€

Φόροι
110€

Διαμονή
Ξενοδοχεία 4*

 

Παρατηρήσεις: Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση. Οι τιμές σε όλα τα Ομαδικά Ταξίδια είναι βασισμένες σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Ωστόσο, στη σπάνια περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, τα ταξίδια μας πραγματοποιούνται με μικρή επιβάρυνση.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia
  • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της 1ης μέρας που θα είναι δείπνο με ζωντανή μουσική)
  • Μεταφορές
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
  • Άλλο: Κρουαζιέρα στον Σάβα & Δούναβη
  • Ψυχαγωγία: Διαμονή σε ειδικά σπιτάκια στην Φότσα με πλήρη διατροφή.
  • Εισιτήρια θεαμάτων και σπορ: Εμπειρία Rafting
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Παραλαβή δωματίων κατά την άφιξη και πρωινό


    Απαραίτητα
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

    Πτήσεις:
    06/08 JU 517 Αθήνα – Βελιγράδι 05.00- 05.40
    JU 527 Θες/νίκη – Βελιγράδι 04.55 - 05.25
    10/08 JU 512 Βελιγράδι – Αθήνα 13.25 - 15.55
    JU 522 Βελιγράδι – Θες/νίκη 13.20- 15.25