Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ (ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ) καλοκαιρι 2016 απο 499

Διάρκεια:  5 ημέρες         Αναχωρήσεις: 7,14,21,28/7 & 4,11,18,25/8

ΒΙΕΝΝΗ    (ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ)

Βιέννη:Δεύτερη θέση στη λίστα των δέκα καλύτερων πόλεων να ζει κανείς στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη! Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη. Η αυτοκρατορική της παράδοση συνδυάζεται άψογα με τη μοντέρνα δημιουργία. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και καθιστούν τη Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

Βουδαπέστη: Δίκαια την ονόμαζαν  παλιά ‘‘Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης’’.Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η  εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη,  ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Βιέννη

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος με απευθείας πτήση για Βιέννη. Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση πόλης, την αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη RingStrasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Μπελβεντέρε το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και τοMusikverein. Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα κι έπειτα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα τακτοποιηθούμε και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Προτείνουμε μια βόλτα φωταγωγημένη πόλη, να περπατήσετε στο κέντρο στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου βρίσκονται τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.

2η ημέρα: Βιέννη – ελεύθερη ημέρα

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ενδιαφέρον επίσης για τους μικρούς μας φίλους είναι το παιδικό μουσείο Zoom, το HausderMusik, κ.α. που μπορείτε να επιλέξετε, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας.

3η ημέρα: Βιέννη – Δάση της Βιέννης – Μάγιερλιγκ – Μπάντεν

Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, στα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Εκεί θα γνωρίσετε τον Πύργο του Λιχτενστάιν, την υπόγεια λίμνη Ζεεγκρότε, το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Μάγιερλινγκ, όπου έλαβε χώρα το, ερωτικό ή πολιτικό, δράμα του Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο για να θαυμάσουμε τη γραφική αυτή πόλη, όπως επίσης και το πολυσύχναστο Καζίνο, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Επιστροφή στη Βιέννη και χρόνος ελεύθερος για απογευματινή βόλτα στην πόλη για ψώνια στον πεζόδρομο της Kärtner Strasse ή για πιο ακριβά γούστα τη Mariahilfer Strasse. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο βιεννέζικο Σνίτσελ. Για το βράδυ προτείνουμε ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής ή διασκέδαση στα ποικίλα βραδινά μαγαζιά της πόλης.

4η ημέρα: Βιέννη

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Στην σημερινή ημέρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Πύργο του Δούναβη με θέα σε όλη την Βιέννη, το Λούνα Παρκ Πράτερ, την υπέροχη Ισπανική Σχολή Ιππασίας και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε Ζάχερ Τόρτε συνοδευόμενη από μία Βιεννέζικη ζεστή σοκολάτα.

5η ημέρα: Βιέννη – Βουδαπέστη- Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο σταθμό του τρένου και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Μετά την άφιξη θα περιηγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης.

Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaciutcaκαι να απολαύσετε έναν υπέροχο καφέ στο φημισμένο Ζαχαροπλαστείο Gerbaudστη πλατεία Vörösmarty. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

5 ημέρες

Mercure Westbahnhof 4*

*499 €

639 €

399 €

De France 5* sup.

*639 €

799 €

539 €

*Early Bonus για κρατήσεις έως 25 ημέρες πριν την αναχώρηση. Κατόπιν υπάρχει προσαύξηση € 40 το άτομο

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία  επιλογής 4 *  με πρωινό σε μπουφέ
  • Ξενάγηση της πόλης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn, με Έλληνα ξεναγό
  • Εκδρομή στα Βιεννέζικα Δάση
  • Δώρο περιήγηση στην πόλη της Βουδαπέστης με Έλληνα ξεναγό
  • Εισιτήρια τρένου από Βιέννη προς Βουδαπέστη
  • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (150 €)
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων
    • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

Πτήσεις AEGEANAIRLINES :

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

A3 880

08.20

09.40

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΑΘΗΝΑ

A3 879

17.30

20.25

* Εσωτερικές πτήσεις από όλες τις πόλεις της Ελλάδος με πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 110 € το άτομο.