Skip to main content

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016 ΚΡΑΚΟΒΙΑ –ΒΙΕΝΝΗ ΑΠΟ 545,00

 6ημ.
Κάστρα Όλομπουτς,  Κρακοβία,  Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, Άουσβιτς,  Μπίρκενάου, Μπρατισλάβα, Βιεννέζικα Δάση Μάγιερλινγκ.
Aναχώρηση :   23, 29   Δεκεμβρίου  2016   

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  – ΜΠΡΝΟ - ΚΑΣΤΡΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπρατισλάβα , πρωτεύουσα της Σλοβακίας.  Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για  την Κρακοβία. Πρώτος σταθμός το Μπρνό  που είναι η  δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τσεχίας.  Πέρα από το ιστορικό κέντρο του, αξιοπρόσεχτη είναι η ιδιαίτερη γραμμή των κτιρίων σε σύγχρονους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς: αναμφισβήτητα, το αριστούργημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι η βίλα Τούγκενχαντ, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Μίες Βαν Ντερ Ρόχε. Χτίστηκε περίπου πριν εβδομήντα χρόνια αλλά ακόμα και σήμερα αποτελεί έκφραση του στυλ που αντιπροσωπεύει. Το κτίριο αποτελεί κλασσικό δείγμα αρχιτεκτονικής και παρουσιάζεται ως κύριο θέμα σε πολλά βιβλία και ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Ολομουτς, η  πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μοράβα και μαζί με το Μπρνό αποτελεί το ιστορικό, πολιτικό, θρησκευτικό και μορφωτικό κέντρο της Μοράβιας.  Θα θαυμάσουμε  τη  Στήλη της Αγίας Τριάδας ένα από τα ανακηρυχθέντα  Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Oυνέσκο  καθώς και το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας και το Πανεπιστήμιο Παλάτσκι το οποίο ιδρύθηκε το 1573  από το τάγμα των Ιησουιτών Μοναχών. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία. Τακτοποίηση και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία  με την πόλη. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα  ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση  θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια, όλα βάσει των παλιών σχεδίων πριν τις καταστροφές του Β´ παγκοσμίου πολέμου και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορίσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Βασιλιάδων της Πολωνίας όπου βρίσκονται ο Καθεδρικός ναός, το Ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στη πόλη. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε ένα από τα πολλά και σημαντικά μουσεία της πόλης. Περιπλανηθείτε στα υπέροχα μεσαιωνικά καλντερίμια της πόλης μέχρι την κεντρική  πλατεία που δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε που μέσα και γύρω από αυτό υπάρχουν πολλά μαγαζιά,  εκθέσεις αλλά και υπαίθριες αγορές. Απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα όμορφα και ιδιαίτερα καφέ της πόλης ή ανηφορίστε στο λόφο Βαβέλ με το υπέροχο πάρκο που το περιβάλλει. Διανυκτέρευση.

3η μέρα  ΚΡΑΚΟΒΙΑ–ΑΟΥΣΒΙΤΣ– ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιοχή Βιελίτσκα 15 χλμ. νότια της Κρακοβίας όπου και θα επισκεφθούμε το περίφημο αλατωρυχείο. Ο θεσπέσιος συνδυασμός ορυχείων και θαλάμων που είναι λαξεμένοι πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα αντικείμενα από τους πολυελαίους μέχρι τα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, είναι φτιαγμένα από αλάτι. Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι αυτό το αλατωρυχείο έχει περιληφθεί από την Unesco στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αναχώρηση για τα κρεματόρια των Ναζί, το Άουσβιτς και το Μπίκερναου, όπου και θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου. Κατά  τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Επιστροφή στην Κρακοβία το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:  ΚΡΑΚΟΒΙΑ  – ΠΙΕΣΤΑΝΥ  – ΒΙΕΝΝΗ        

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βιέννη. Καθ οδών θα επισκεφτούμε τη  μεγαλύτερη λουτρόπολη της Σλοβακίας το Πιεστάνυ.  Εκεί βρίσκονται οι πιο θερμές πηγές/ ιαματικά λουτρά της Ευρώπης. Λειτουργούν ειδικά κέντρα στη θεραπεία ρευματικών και αρθριτικών παθήσεων και την αποκατάσταση των οστών και των αρθρώσεων μετά από ατυχήματα. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Βιέννη και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

5η μέρα:   BIENNH 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση  θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν,  και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ.

6η μέρα:  ΒΙΕΝΝΗ  – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, με τη παλιά πόλη Στάρε Μέστο που ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν τη μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, θα δούμε ακόμα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί το Μουσεία Ιστορίας και Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος ως  την ώρα  που θα  μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο                    545  €                         

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο              680  €                    

Παιδική τιμή                                                            495  €                   

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων      150   € 

Σημείωση: Οι παιδικές τιμές είναι για παιδιά μέχρι 12 ετών με  διαμονή στο ίδιο  δωμάτιο  με 2 ενήλικες.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μπρατισλάβα – Αθήνα με ναυλωμένη πτήση.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονήσεεπιλεγμέναξενοδοχεία 4*sup. (Ηotel Park inn by Radisson Krakow – Hotel Renaissance Vienna )   
  • Πρωινόμπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, είσοδος στα Αλατωρυχεία,  ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Go Box (10€)

ΩΡΕΣ   ΠΤΗΣΕΩΝ   (GO 2 SKY)   

Αναχώρηση: ΑΘΗΝΑ  - MΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  05.00 – 06.00

Επιστροφή  :  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  –ΑΘΗΝΑ  23.30 – 02.25

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Το πρόγραμμα ενδέχεται  να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.