Skip to main content

ΒΙΕΝΝΗ Μάγιερλινγκ Intercontinental

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ      ΒΙΕΝΝΗ Μάγιερλινγκ Δάση

5 μέρες 23 - 27 Δεκ

  • Απευθείας πτήσεις AUSTRIAN AIRLINES
  • Διαμονή στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο  INTERCONTINENTAL 5*
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • Τοπικός ελληνόφωνος αντιπρόσωπος
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / ΦΠΑ / ταξιδιωτικά έντυπα

 625€ σε δίκλινο / 855€ σε μονόκλινο                φόροι 150€

Ημέρα 1:  Αθήνα - Βιέννη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Βιέννη, που γοητεύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας είναι στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την αυστριακή πρωτεύουσα, που την περίοδο των Χριστουγέννων μοιάζει παραμυθένια. Τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, στήνονται μεγάλες υπαίθριες αγορές, που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα κονσέρτο εορταστικής μουσικής στο παλάτι Auersperg του 1710. Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πιο λαμπεροί χοροί και δεξιώσεις της εποχής, με πρωταγωνιστές τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ και τη σύζυγό του Σίσσυ, και ακόμη ο Μότσαρτ έπαιξε πιάνο σε ηλικία 6 ετών για την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία.

Ημέρα 2:  Βιέννη Στην προγραμματισμένη μας ξενάγηση θα ξεκινήσουμε από την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ. Ακολουθούν τα ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Συνεχίζουμε με βόλτα στον διάσημο πεζόδρομο Κέρντνερστρασε για να καταλήξουμε στον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, και την Ελληνική Συνοικία. Το βραδάκι, προτείνουμε βόλτα στην περιοχή του Ρινγκ με τα φωταγωγημένα μέγαρα ή δείπνο στον περιστρεφόμενο πύργο Ντονάουτουρμ απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα της νυχτερινής Βιέννης.

Ημέρα 3:  Βιέννη (Σάλτσμπουργκ προαιρετική)  Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια ωραία ολοήμερη εκδρομή μέχρι το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ. Το Σάλτσμπουργκ στα δυτικά της χώρας και σε υψόμετρο 425 μ. είναι το «Παραμύθι της Αυστρίας» χτισμένο δίπλα στο ποτάμι με τους χαριτωμένους τρούλους και τα καμπαναριά , το επιβλητικό κάστρο και για φόντο τα χιονισμένα βουνά. Θα περιηγηθούμε στο ανάκτορο Ρεζιντέντς και στους κήπους Μιραμπέλ, τον καθεδρικό της πόλης, το Δημαρχείο, τον πύργο Γκλόκενσπιλ, το αβαείο του Αγίου Πέτρου. Χρόνος στην διάθεση σας για βόλτα ή για γεύμα. Επιστροφή στην Βιέννη αργά το απόγευμα.

Ημέρα 4:  Βιέννη (Δάση Μάγιερλινγκ) Μια εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, όπου ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Ακόμη θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα κάνουμε σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα.

Ημέρα 5:  Βιέννη - Αθήνα Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Austrian Airlines
  • Διαμονή: INTERCONTINENTAL 5*, NH BELVEDERE 4* sup.
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Travel Bonus €50,00 ανά άτομο για το επόμενο ταξίδι σας.