Skip to main content

Βιέννη - Βουδαπέστη απο 595€


5 μέρες Βιέννη - Βουδαπέστη - Νησί Μαργαρίτας - Καμπή Δούναβη - Δάση Βιέννης σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
Πρόγραμμα (5 μέρες)


Ημέρα 1     Αθήνα - Βιέννη - Μεταφορά οδικώς στη Βουδαπέστη (ξενάγηση)    
    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βιέννης παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και αναχώρηση οδικώς για το «μαργαριτάρι του Δούναβη» την Βουδαπέστη. Άφιξη και στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε την Βουδαπέστη, η ονομασία της οποίας καθιερώθηκε μόλις τα τελευταία 128 χρόνια, όταν οι τρεις πόλεις που την απάρτιζαν, Ομπούντα, Μπούντα και Πέστη, ενώθηκαν. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων όπου θα δούμε τον αρχάγγελο Γαβριήλ να υψώνει στα χέρια του το στέμμα, ιερότερο σύμβολο της χώρας , τις κεντρικές φιγούρες του μνημείου αυτού που είναι οι αρχηγοί των επτά φυλών που ίδρυσαν την πόλη και ο αρχηγός τους Αρπάντ , τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ με την μοναδική θέα , την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας , την πύλη της Βιέννης και εξωτερικά το Κοινοβούλιο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με μήκος 268 και ύψος 96 μ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στον Πύργο των Ψαράδων σήμα κατατεθέν της πόλης, που αποτελείται από επτά πύργους πάνω στα μεσαιωνικά τείχη, από όπου προσφέρεται εκπληκτική θέα της τριγύρω περιοχής. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση. √Tips : Προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Καλών Τεχνών, ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο φημισμένο καφέ Ζερμπό με τον πλούσιο διάκοσμο.


Ημέρα 2     Βουδαπέστη - Νησί της Μαργαρίτας - Καμπή Δούναβη    
    Πρόγευμα και στην προγραμματισμένη για σήμερα ολοήμερη εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο Νησί της Μαργαρίτας, που βρίσκεται στο μέσω του Δούναβη και είναι γνωστό ως το νησί των ερωτευμένων. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τον Άγ. Ανδρέα, παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας, όπου θα δούμε το Μουσείο της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς και τη ορθόδοξη εκκλησία του 1752, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Μάγιερ-Χόφερ. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγ. Ανδρέας. Θα συνεχίσουμε για το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό ναό, που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και το Βίσεγκραντ παλιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση. √Tips : Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πολυκαταστήματα WEST END ή να περπατήσετε στον φημισμένο πεζόδρομο Βάτσι, όπου θα βρείτε: κεντήματα, πορσελάνες, κρύσταλλα, δίσκους κλασικής μουσικής, δερμάτινα και αθλητικά είδη.


Ημέρα 3     Βουδαπέστη - Μεταφορά οδικώς στη Βιέννη (ξενάγηση)    
    Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για τη Βιέννη, που γοητεύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Άφιξη, και στην προγραμματισμένη μας ξενάγηση, θα γνωρίσουμε την πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και η ξενάγησή μας κλείνει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την αυστριακή πρωτεύουσα . Διανυκτέρευση. 

   
Ημέρα 4     Βιέννη - Εκδρομή Δάση Βιέννης - Μάγιερλινγκ    
    Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ακολουθήσει εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης, όπου ενδιαφέρον θα βρείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Ακόμη θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη. Διανυκτέρευση. √Tips : Για το βράδυ, προτείνουμε μια βόλτα στην περιοχή του Ρινγκ με τα φωταγωγημένα μέγαρα ή ένα δείπνο στον περιστρεφόμενο πύργο Ντονάουτουρμ απολαμβάνοντας τη νυχτερινή θέα της Βιέννης.


Ημέρα 5     Βιέννη - Αθήνα    
    Πρωινό & χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


Περισσότερες πληροφορίες

Τιμοκατάλογοι


Συνδιασμός ξενοδοχείων
    25/10/2014 εώς 29/10/2014
Δίκλινο     € 595.00
3ο άτομο
1-12 ετών     € 435.00
Μονόκλινο     € 700.00


Περιλαμβάνονται

    Φ.Π.Α
    Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
    Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.
    Ελληνόφωνος συνοδός στον τόπο προορισμού.
    Διαμονή ( 2 διανυκτερεύσεις ) στη Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο Novotel Centrum Budapest 4* sup ή παρόμοιο
    Διαμονή ( 2 διανυκτερεύσεις ) στη Βιέννη στο ξενοδοχείο Arcotel Wimberger Vienna 4* ή παρόμοιο.
    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με πτήσεις της Aegean Airlines.
    Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

Δεν περιλαμβάνονται

    Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€ 150). Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα. Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.