Skip to main content

Βιέννη Απρίλιος - Ιούνιος 2014, από 495,00

ΒΙΕΝΝΗ - Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος 2014
 
 
4 ημέρες, Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή
 
 
 
1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη (Ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Βιέννη. Μετά την άφιξή σας και την παραλαβή των αποσκευών σας, θα συναντηθείτε με τον ξεναγό μας και θα αναχωρήσετε για την προγραμματισμένη ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσετε με τον γύρο της Ρίνγκστράσσε, το κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσετε τα μοναδικά κτίρια, όπως την Ένωση Φίλων Μουσικής, την Κρατική Όπερα, το νεογοτθικό  Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, τα χειμερινά ανάκτορα των αψβούργων Χόφμπουργκ που διαθέτουν 18 πτέρυγες, 54 σκάλες και 2.600 δωμάτια, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών και τον εντυπωσιακό νεογοτθικό ναό Φοτιβκίρχε. Η ξενάγησή θα κλείσει με την επίσκεψη των θερινών ανακτόρων Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία  να δείτε τους κήπους, τον πρώτο ζωολογικό κήπο του κόσμου και τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια (προαιρετική η είσοδος στα δωμάτια). Στη συνέχεια θα περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο Κέρντνερστρασσε και θα καταλήξετε στο καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου που θεωρείται το πιο κομψό γοτθικό κτίριο της Αυστρίας. Μεταφορά και εγκατάσταση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*. Για το βράδυ προτείνουμε ένα κονσέρτο κλασσικής μουσικής ή μία παράσταση στην Κρατική Όπερα (απαιτείται προαγορά εισιτηρίου).
 
2η μέρα: Βιέννη (Δάση Βιέννης)
Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά σας προτείνουμε μία εκδρομή στα πανέμορφα Νότια δάση της Βιέννης. Μετά την Ρωμαϊκή πόλη Μπάντεν, που είναι γνωστή για τις θέρμες της, θα περάσουμε από την ρομαντική κοιλάδα Helenental και θα φτάσουμε στο παλαιό κυνηγετικό κατάλυμα του Mayerling, όπου ο Πρίγκιπας Rudolph με την Βαρόνη Vetsera βρήκαν τραγικό θάνατο το 1889. Θα δούμε την μονή του Heiligenkreuz (1133) με τα ερείπια του  Babenberger.Στην συνέχεια θα περάσουμε από το Höldrichsmühleγια να φτάσουμε στο Seergrotte. Μετά από μία βαρκάδα στην υπόγεια λίμνη θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Βιέννη.
 
3η μέρα: Βιέννη (Ελεύθερη μέρα)       
Ημέρα ελεύθερη. Μετά το πρωινό σας προτείνουμε μια βόλτα στην πόλη του βαλς και της κλασσικής μουσικής για μια καλύτερη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας που με τα αξιοθέατά, τα θεάματα και την αγορά της είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει. Για το δείπνο σας, θα σας προτείνουμε να επιλέξετε τις παραδοσιακές βιεννέζικες κρασοταβέρνες του Γκρίντσινγκ ή  του Νοϊστιφτ αμ Βάλντε, που με τις τοπικές σπεσιαλιτέ, την βιεννέζικη μουσική και το περίφημο κρασί τους, θα σας μαγέψουν.
 
4η μέρα: Βιέννη - Αθήνα
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Αθήνα.
 
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ                           
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014
Ξενοδοχεία
Doppio 4*
Falkensteiner
Am Schottenfeld 4*
Lindner
Am Belvedere 4*
Κατ’ άτομο σε δίκλινο:
495 €
540 €
595 €
Μονόκλινο:
645 €
660 €
745 €
Παιδικό έως 11 ετών:
465 €
510 €
565 €
Επιπλέον διανυκτέρευση
κατ’ άτομο σε δίκλινο
55 €
70
90
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια  με OS, A3 *3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4* * Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο *Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης *Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων € 150 *Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα *Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
                              
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων  και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών.