Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΥΒΑΣ 5 αστερων - Parque Central - Summer16 τελική τιμή 2330,00 ευρω ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΖΑ!

Η τιμη περιλαμβανει και τους φορους  αεροδρομιων και την Βιζα Κουβας, δινοντας μια πολυ καλη Τελικη Τιμη με τελειες Παροχες!  1990 το ατομο σε δικλινο + 315 φορους + 25 βιζα 

9 μέρες, Αβάνα – Γουαμά – Σιενφουέγος – Τρινιδαδ – Σαντα Κλάρα – Τεράσας οροσειρά Sierra Rosario, 5 αστερων σε ολη την Κουβα!:

  • στην Καρδια της Παλιας Αβανας διπλα στο Καπιτωλιο, το Parque Central, παγκοσμιως θεωρειται μακραν το Kαλυτερο της Αβανας, No1! 
  • το μοναδικο 5 αστερων, και μεσα στην παλια πολη του Τρινιδαδ, το Iberostar Trinidad, αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικης
  • απο τα νεα (2009) και οχι τα πολλα παλια ξενοδοχεια του Βαραδερο, Iberostar Laguna Azul , με πιο μοντερνες εγκαταστασεις πολυτελειας
  • + βολτα και Δειπνο με τα παλια αμαξια στην Αβανα! 
  • +  δειπνο με αστακο σε Paladar στο Τρινιδαδ!!!

Αναχωρήσεις : 20/7 , 28/7,  4/8 , 10/8, 28/8   πτησεις χωρις διανυκτερευσεις Ευρωπη! μονο 15 θεσεις ανα αναχωρηση!

προγραμμα Εκδρομης - μελετηστε τις λεπτομερειες στις Ξεναγησεις!

 

1η : Αθήνα – Αβάνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος στις 10.30 το πρωί για να αναχωρήσουμε στις 13.05 με την πτήση της Air Canada για Τορόντο. Άφιξη στον Καναδά και άμεση αναχώρηση για την Αβάνα όπου θα φθάσουμε μετά από 3 ½ περίπου ώρες και θα μας υποδεχτεί ο Έλληνας συνοδός μας στην Κούβα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.

2η : Αβάνα - Επίσκεψη της πόλης της Αβάνας 

Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί η πρωινή ξενάγηση στη μοντέρνα και παλιά πόλη της Αβάνας χαρακτηρισμένη από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεκινώντας από την παλιά Αβάνα (Habana Vieja), θα επισκεφθούμε την  πλατεία του Καπιτωλίου, κτήριο αντίστοιχης αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον, την πλατεία του Καθεδρικού ναού (Plaza de la Catedral), ένα από τα ωραιότερα σημεία του ιστορικού κέντρου ,την Πλατεία των όπλων (Plaza de las Armas) την πιο παλιά πλατεία της πόλης, την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asis) όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την Παλιά πλατεία (Plaza Vieja). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον ναΐσκο Templete για να καταλήξουμε στο Μουσείο της Habana Club, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε το γνωστό ρούμι και να μυηθούμε στην ιστορία παραγωγής του. Το ρούμι συνήθως συνοδεύεται από ένα γευστικό, αρωματικό πούρο Αβάνας και έτσι θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε από κοντά την διαδικασία παραγωγής των φημισμένων χειροποίητων πούρων της Κούβας με την επίσκεψή μας σε εργοστάσιο παραγωγής τους, για να δούμε από κοντά τα διάφορα στάδια παρασκευής και τυποποίησης από πραγματικούς τεχνίτες του είδους. Σειρά έχει η μοντέρνα πόλη και το αριστοκρατικό προάστιο του Μιραμάρ, όπου πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηματιών.  Η Πέμπτη λεωφόρος, επιβλητική και σε αντιστοιχία με αυτή της Νέας Υόρκης, διασχίζει κατά μήκος την περιοχή. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εμβληματική πλατεία της επανάστασης με το πάρκο της αδελφοσύνης, γνωστή για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση. Αφού επισκεφθούμε πανοραμικά το προάστιο του Βεδάδο και το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο το διάσημο Μαλεκόν  για τα καταλήξουμε στο φρούριο - κάστρο που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την είσοδο του λιμανιού (Castillo del Μoro). Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανική λέξη Μoro σημαίνει ένα είδος σκούρου βράχου που διακρίνεται ευκρινώς από τη θάλασσα βοηθώντας την ναυσιπλοΐα, δείχνοντας την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα προστάτευε το λιμάνι από τις επιθέσεις των πειρατών ενώ σήμερα από τον χώρο του φρουρίου προσφέρεται η καλύτερη πανοραμική θέα της Αβάνας. Ιστορικά το κάστρο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως στρατηγικό σημείο τόσο κατά τη διάρκεια του Αγγλο-ισπανικού πολέμου όσο και στην σύγχρονη ιστορία της Κούβας κατά την διάρκεια και το πρώτο διάστημα της επανάστασης. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ατμοσφαιρική Αβάνα των 60ς με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ‘50 και θα απολαύσουμε βόλτα στην πόλη και δείπνο.

3η: Αβάνα – Γουαμά – Σιενφουέγος - Τρινιδάδ

 Σήμερα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά, προς την Χερσόνησο Ζαπάτα για να επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο του Γουαμά (Guamá), χαρακτηρισμένο από την Unesco σαν σημαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια τεράστια λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται από εκβολές ποταμών και ενώνεται με την θάλασσα στο σημείο του κόλπου των χοίρων, γνωστό από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων το 1961. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το εκτροφείο κροκοδείλων το οποίο θα επισκεφθούμε και στη συνέχεια με τα ταχύπλοα του συγκροτήματος, θα περιηγηθούμε στα κανάλια του πάρκου για να δούμε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος και τα γλυπτά με εικόνες από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής τους, όπως και την αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού με τα σπίτια χτισμένα σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια-γέφυρες.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  για το Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους, που αποκαλείται και Νέα Ορλεάνη της Κούβας και είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης, θα σταματήσουμε στο θέατρο Τομας Τιερρύ και στο Παλάθιο ντε Βάγιε, αριστούργημα του εκλεκτικισμού που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Αναχώρηση, άφιξη στο Τρινιδάδ και τακτοποίηση στο μοναδικό πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, που θυμίζει παλιό παλατάκι ευγενών κατά την περίοδο της ακμής της.  Το βράδυ θα έχουμε την μοναδική εμπειρία να απολαύσουμε δείπνο με αστακό σε σπίτι ντόπιων (Παλαδάρ) και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους και την κουλτούρα τους.

4η  : Τρινιδάδ – Σάντα Κλάρα – Βαραδέρο

Μετά το πρόγευμα, θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πόλη μουσείο του Τρινιδάδ. Χτισμένη το 1514 από τον Diego Velazquez, η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας, αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα, με πρόσφατα αναστηλωμένα κτίρια .Θα περπατήσετε την Plaza Mayor  κεντρική πλατεία της πόλης και θα επισκεφθείτε την παραδοσιακή ταβέρνα Canchanchara όπου θα δοκιμάσετε το τοπικό ομώνυμο ποτό με συνοδεία κουβανέζικης μουσικής. Το ρομαντικό μουσείο, το σπίτι του παλιού ευγενούς Μπρινιέ και ο ενοριακός ναός Σαντίσιμα Τρινιδάδ είναι τα σημαντικά σημεία της ξενάγησης.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα. Στη διαδρομή θα περάσουμε από την κοιλάδα Nτε Λος Ινχένιος που πήρε το όνομά της από τα πολυάριθμα εργοστάσια ζάχαρης που υπήρχαν τον 19ο αιώνα. Η Σάντα Κλάρα έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορική μνήμη των Κουβανών γιατί εκεί δόθηκε η τελευταία νικηφόρα μάχη της επανάστασης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο με το μαυσωλείο του Τσέ και το θωρακισμένο τραίνο που ανατινάχτηκε από τους επαναστάτες. Αναχώρηση για το Βαραδέρο μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής από την Κουβανέζικη ύπαιθρο και τις πολυάριθμες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την μοναδική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ανέσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου μας με απεριόριστη κατανάλωση στα εστιατόρια και τα μπάρ (all-inclusive).

5η  : Βαραδέρο

Ημέρα ελεύθερη με πρόγραμμα all inclusive στο ξενοδοχείο μας στο Βαραδέρο για χαλάρωση, κολύμπι και ξεκούραση.

Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε την μονοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο.

Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, και φαγητό με θαλασσινά στο Κάγιο Μπλάνκο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής με εξοπλισμό (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα) που παρέχεται δωρεάν και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο δελφινάριο  στην ανοικτή θάλασσα.

Με την άφιξη στο Κάγιο Μπλάνκο θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην παραλία και γεύμα με θαλασσινά στην παραθαλάσσια ταβέρνα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και δείπνο.

6η : Βαραδέρο - Αβάνα

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Αβάνα με μία ενδιαφέρουσα διαδρομή περίπου 2 ωρών στην Βόρεια ακτογραμμή του νησιού, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την περιοχή άντλησης πετρελαίου με τις πετρελαιοπηγές παλαιότερης εποχής, να κάνουμε πανοραμική επίσκεψη στην ιστορική πόλη Ματάνσας που σήμερα θεωρείται η πόλη της διανόησης και τέλος θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας στην Αβάνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος.

7η : Αβάνα – Εκδρομή στις Τεράσας

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κουβανική ύπαιθρο κατευθυνόμενοι στην περιοχή της οροσειράς Sierra Rosario. Θα επισκεφτούμε τους κήπους με τις ορχιδέες στη Σορόα, το εργαστήρι ενός τοπικού ζωγράφου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Terrazas. Η περιοχή βρίσκεται στην οροσειρά Sierra Rosario , μία από τις υψηλότερες οροσειρές της Κούβας, που από το 1968 εντάχθηκε σε ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδάσωσης, με αποτέλεσμα το 1985 να ανακηρυχθεί από την UNESCO ο πρώτος προστατευόμενος βιότοπος της Κούβας. Η μοναδική φύση της περιοχής φιλοξενεί περισσότερα από 83 είδη πουλιών σε αρμονία με την σπάνια βλάστηση του βουνού. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την παλιά φυτεία καφέ των Γάλλων αποίκων (1802), θα θαυμάσουμε είδη λαϊκής τέχνης από τους κατοίκους του οικισμού και τέλος προαιρετικά, θα κολυμπήσουμε στο ποτάμι με τους μικρούς καταρράκτες και την μικρή φυσική πισίνα . Για τους μυημένους και μη, υπάρχει προαιρετικά  δυνατότητα για ιππασία στο αγρόκτημα Hacienda Union, Γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την τελευταία μας νύχτα στην μοναδική αυτή πόλη.

8η  : Αβάνα - Αναχώρηση

Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο της Αβάνας και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω Τορόντο.

9η  :  Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα το πρωί και τέλος ταξιδιού.

 

Ξενοδοχεία

Αβάνα :  ParqueCentral 5*( Iberostar ) κεντρικό στην Παλιά Αβάνα

 Βαραδέρο: LagunaAzul 5* ( Iberostar)

Τρινιδάδ:  IberostarTrinidad 5* το μοναδικό μέσα στην ιστορική πόλη.

Πτήσεις        χωρις διανυκτερευσεις ευρωπη

            AC1901           ΑΘΗΝΑ - ΤΟΡΟΝΤΟ     13.05 – 16.55              

             AC1752            ΤΟΡΟΝΤΟ - ΑΒΑΝΑ     18.50 – 22.20              

             AC1753            ΑΒΑΝΑ - ΤΟΡΟΝΤΟ     08.00 – 11.30

             AC1900            ΤΟΡΟΝΤΟ - ΑΘΗΝΑ    16.40 – 09.20 + 1      

Τιμή: / άτομο σε δίκλινο : 1.990

Επιβάρυνση μονόκλινου : 210 €

Περιλαμβάνονται:

- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με επιστροφή με την AirCanada μέσω Τορόντο.

- 4 διανυκτερεύσεις στη Αβάνα, 2 στο Βαραδέρο , 1 στο Τρινιδάδ στα προαναφερόμενα  ξενοδοχεία σε δίκλινο δωμάτιο

- Πρωινό καθημερινά και 7 φαγητά συνολικά, τα 4 στο Βαραδέρο σε all inclusive, και τα υπόλοιπα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

- Ιδιωτικό κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές στο πρόγραμμα.

- Είσοδοι όπου απαιτούνται

-  Έλληνας συνοδός του γραφείου μας στην Κούβα και Κουβανός επίσημος ξεναγός.

- Ταξιδιωτική ασφάλιση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Κούβας

Δεν περιλαμβάνονται

- Φόροι αεροδρομίων 315 € κατ’ άτομο

- Βίζα Κούβας 25 € κατ’ άτομο

- Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική δραστηριότητα

 

 

Τα ξενοδοχεία της διαμονής σας στην Κούβα

Το πρόγραμμα που σας προσφέρουμε βασίζεται σε όλη την διάρκεια της διαμονής σας στα 5 αστέρων πολυτελή  ξενοδοχεία της διεθνούς Ισπανικής αλυσίδας Iberostar.

Το ξενοδοχείο της Αβάνας ParqueCentralIberostar 5* βρίσκεται δίπλα από το Καπιτώλιο και σε απόσταση αναπνοής από την Παλιά Αβάνα που σας επιτρέπει σε 10 λεπτά με τα πόδια να απολαύσετε την μαγεία του ιστορικού κέντρου, χωρίς να χρειάζεστε μεταφορικό μέσο (δηλαδή ταξί). Ανήκει στην σύγχρονη γενιά ξενοδοχείων της Αβάνας με όλες τις ανέσεις της κατηγορίας του, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση και είναι περιζήτητο από τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τον παλμό της παλιάς Αβάνας.

Το  IberostarTrinidadείναι το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων (boutiquehotel ) στην περιοχή του Τρινιδάδ ,μέσα στην πόλη, που διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία και θυμίζει έντονα τις αριστοκρατικές κατοικίες των πλουσίων αποικιοκρατών. Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής.

Το IberostarLagunaAzul 5*  είναι επίσης ένα από τα πρόσφατα πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία του Βαραδέρο προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε Allinclusiveπαροχές και πλήρεις σύγχρονες εγκαταστάσεις για μια ευχάριστη διαμονή.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

Η σειρά του προγράμματος, ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να μεταβληθεί τίποτα από το περιεχόμενο των επισκέψεων , την διάρκεια παραμονής  και τα ξεν/χεία.