Skip to main content

Από την Αθήνα στην Μπανγκόκ Καλοκαίρι 2016 από 6390,00

Αναχωρήσεις: 14.06, 23.08, 20.09, 11.10    
28 Ηµέρες

Ένα ταξίδι για συλλέκτες εµπειριών. Ένα υπερ-ταξίδι από την Αθήνα στη Μπανγκόκ!

Τουρκµενιστάν (Ασκαµπάτ) - Καζακστάν (Αλµάτυ) - Κιργιστάν (Μπισκέκ, λίµνη Ισίκ Κουλ) - Κίνα (Κασγκάρ, Ουρούµκι, Τουρπάν, Ντουνχουάνγκ, Λαντζόου, Ξιάν), εσχατιές Νότιας Κίνας (Κουνµίγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, αποµακρυσµένες φυλές και αρχαίες υδάτινες πόλεις, αυτόνοµη περιοχή Μegla country στα σύνορα Κίνας-Λάος) - Λάος (φυλές και αποµονωµένες περιοχές στο βόρειο Λάος, διάπλους του Μεκόνγκ µέχρι το Χρυσό Τρίγωνο) - Ταϊλάνδη (Τσιάνγκ Ράι, Μπανγκόκ)
∆ιαλέξαµε τις λιγότερο ταξιδεµένες περιοχές µεταξύ Αθήνας και Μπανγκόκ. Περιοχές που ακόµα και στους ταξιδιώτες που έχουν δει τα πάντα, λείπουν από τη συλλογή τους. Ένα άλλο κριτήριο επιλογής των τόπων επίσκεψης είναι να συνδυαστούν διαφορετικές εµπειρίες (ιστορία, φύση, φυλές, έρηµος, ο ∆ρόµος του Μεταξιού, αποµακρυσµένα από τον πολιτισµό σηµεία, που κινούνται αντίθετα µε τον χρόνο, αυθεντικές παραδοσιακές αγορές). Όλα αυτά µαζί, στο ίδιο ταξίδι. Αν αντέχετε απανωτές συγκινήσεις ακολουθείστε το.
Το ταξίδι αυτό είναι πολύ δύσκολο στον σχεδιασµό του. Έχει 5 διασυνοριακά χερσαία περάσµατα! Προτείνεται για τον Ιούνιο του 2016. ∆ηλώστε έγκαιρα συµµετοχή για να µπορέσουµε να φροντίσουµε τις ειδικές λεπτοµέρειές του.
Υπάρχει δυνατότητα επιλογής τµηµάτων που ο ταξιδιώτης θα θελήσει να ακολουθήσει από αυτό το υπερ-ταξίδι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ

1η    ΗΜΕΡΑ:    AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    -    ΑΣΚΑΜΠΑΤ [ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ]

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Τουρκµενιστάν, την Ασκαµπάτ, την "πόλη της αγάπης" (από την αραβική λέξη "ashk"/"ishq": αγαπώ και την περσική κατάληξη abad που σηµαίνει κατοικία, πόλη). Το άσηµο χωριουδάκι του 1818 εξελίχθηκε από τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάµεις σε µείζονα πόλη, στο πλαίσιο του λεγοµένου "Μεγάλου Παιχνιδιού", του ανταγωνισµού δηλαδή της Τσαρικής Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας για τον έλεγχο της Κεντρικής Ασίας κατά τον 19ο αιώνα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΣΑ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας για λίγες ώρες ξεκούρασης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για την αρχαία Νίσα, που βρίσκεται 18 χιλιόµετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Πριν από 2.000 χρόνια η Νίσα ήταν η πρωτεύουσα του Παρθικού Βασίλειου. Η Βακτρία των Περσών, κατακτήθηκε από τον Αλέξανδρο, ενσωµατώθηκε στην αυτοκρατορία των Σελευκιδών και εν συνεχεία παρέµεινε ανεξάρτητο Ελληνιστικό κράτος µέχρι το 130 π.Χ. Ταυτοχρόνως δηµιουργήθηκε η αυτοκρατορία των Πάρθων στη βάση των σατραπειών Βακτριανής, Σωσιανής και Μαργιανής. Η παρθιακή αυτοκρατορία αναπτύχθηκε ταχύτατα και έφθασε στη Μικρά Ασία, κατανικώντας πολλαπλώς τους Ρωµαίους. Φθάνοντας θα επισκεφθούµε το τζαµί Τουρκµενµπασί, την Ακρόπολη και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας. Επιστροφή στην Ασκαµπάτ και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το Πάρκο της Ανεξαρτησίας, την πλατεία Τουρκµέν και το µνηµείο του Λένιν. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΜΑΡΥ - ΑΣΚΑΜΠΑΤ

Νωρίς σήµερα το πρωί θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο απ΄ όπου θα πετάξουµε για το Μαρύ, έναν σηµαντικό σταθµό πάνω στον περίφηµο ∆ρόµο του Μεταξιού, µε στόχο να επισκεφθούµε την αρχαία πόλη Μερβ που απέχει 40 χιλιόµετρα από τη σύγχρονη πόλη. Ο αρχαιολογικός χώρος συγκαταλέγεται στον κατάλογο µνηµείων παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και επιδεικνύει ευρήµατα που φτάνουν µέχρι την 3η χιλιετία π.Χ. Μετά την ξενάγησή µας θα επιστρέψουµε στο Ασκαµπάτ µε απογευµατινή πτήση. ∆ιανυκτέρευση.

Λίγα λόγια για την αρχαία πόλη Μερβ
Η    πόλη Μερβ (Μerv) γνώρισε µία µακρά περίοδο ακµής από την εποχή των Σελευκιδών και µετά. Πέραν της γεωγραφικής της θέσης, υπήρξε και µείζον µεταποιητικό κέντρο - βρέθηκαν κόκκοι βαµβακιού από τον 5ο αιώνα και εργαστήριο χάλυβος από τον 10ο αιώνα. Φαίνεται ότι η όαση της Μερβ ανήκε στο λεγόµενο "Αρχαιολογικό Σύµπλεγµα της Βακτριανής - Μαργιανής" την εποχή του χαλκού. Παρά το γεγονός ότι περιήλθε στην εξουσία των πολλών κατακτητών της περιοχής, ήταν µία κοσµοπολίτικη πόλη, όπως φαίνεται από τις πολλές θρησκείες που συνυπήρξαν εκεί: Νεστοριανοί Χριστιανοί, Βουδιστές, Μανιχαϊστές και Ζωροάστρες.
Η Μερβ ήταν από τις πρώτες πόλεις που κατακτήθηκαν από τους Άραβες και απετέλεσε ορµητήριό τους για την κατάκτηση της Κεντρικής Ασίας.
Η εξέλιξή της διακόπηκε βίαια τον Φεβρουάριο του 1221, όταν ο γιός του Τζένκινς Χαν, ο Tolui, έσφαξε όλο τον ήδη παραδοθέντα πληθυσµό - λέγεται ότι σφαγιάστηκαν περί το ένα εκατοµµύριο άνθρωποι.
Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως τους επισκέψιµους χώρους του Erk-Kala, µία από τις πρωταρχικές φάσεις, το Gaur-Kala της Ελληνοβακτριανής εποχής και το µαυσωλείο του Sultan Sanjar, του τελευταίου ηγεµόνα πριν την κατάκτηση της πόλης από τις τουρκοµανικές φυλές.
 
4η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΚΑΜΠΑΤ - ΑΛΜΑ ΑΤΑ [ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ]

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Άλµα Άτα (Άλµατυ). Η Άλµα Άτα είναι η µεγαλύτερη σε πληθυσµό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας µέχρι το 1997 και σηµαντικό οικονοµικό και εµπορικό κέντρο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας για λίγες ώρες ξεκούρασης. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουµε την ξενάγησή µας στα αξιοθέατα της πόλης µε το έντονο µουσουλµανικό χρώµα, αλλά και µε τις Ρωσικές επιδράσεις από την εποχή που το Καζακστάν ήταν τµήµα της Σοβιετικής Ένωσης. Θα επισκεφθούµε το πάρκο Πανφίλοφ, που ονοµάστηκε έτσι προς τιµήν του 28ου τάγµατος του Μιχαήλ Πανφίλοφ, το οποίο έπαιξε σηµαντικό ρόλο στον Β΄ παγκόσµιο πόλεµο, τον καθεδρικό ναό Ζένκοφ, ένα εντυπωσιακό κτίριο κατασκευασµένο αποκλειστικά από ξύλο, το εθνικό µουσείο µουσικών οργάνων, την κεντρική πλατεία της πόλης κ.ά. ∆ιανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ:  ΑΛΜΑ  ΑΤΑ  -  ΚΟΡΝΤΑΪ  -  ΜΠΙΣΚΕΚ [ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ]

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή των συνόρων Κορντάι, από όπου θα συνεχίσουµε για την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, το Μπισκέκ. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης µε τις φαρδιές λεωφόρους και τα Σοβιετικού τύπου κτίρια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε την κεντρική πλατεία Ala-Too, το Victory Park, το Κοινοβούλιο και θα κάνουµε µια στάση στο Oak Park για να θαυµάσουµε το µνηµείο "Manas on the Hors". Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Κατά τη διάρκεια του δείπνου µας σε τοπικό εστιατόριο θα παρακολουθήσουµε µια φολκλορική παράσταση µε παραδοσιακά τραγούδια και θα έχουµε την ευκαιρία να απολαύσουµε την πλούσια µουσική παράδοση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας χώρας. Θα µας κάνουν εντύπωση τα µουσικά όργανα της περιοχής, όπως το Komuz - τοπική κιθάρα, temiz komuz - ένα σιδερένιο πνευστό όργανο και το φλάουτο του Κιργιστάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΕΚ - ΜΠΑΛΑΣΑΓΚΟΥΝ - ΛΙΜΝΗ ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ

Πρωινή οδική αναχώρηση µε προορισµό τη λίµνη Ισίκ Κουλ. Σε περίπου 80 km από το Μπισκέκ θα επισκεφθούµε τον φηµισµένο αρχαιολογικό χώρο Μπαλασαγκούν και τον περίφηµο Μιναρέ Μπουράνα. Ισίκ Κουλ σηµαίνει "ζεστό νερό" και πρόκειται για τη δεύτερη µεγαλύτερη ορεινή λίµνη στον κόσµο, µετά την Τιτικάκα στις Άνδεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ - ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ - ΝΑΡΙΝ

Πρωινή αναχώρηση για τη µικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίµνης Ισίκ Κουλ. Φθάνοντας, θα επισκεφθούµε το υπαίθριο µουσείο των πετρογλυφικών, που αποτελεί ένα µοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος µε τις πέτρες", βρίσκονται βράχοι µε χαραγµένα πετρογλυφικά, που χρονολογούνται από το 500 π.Χ. έως το 600 µ.Χ. Συνεχίζουµε για την πόλη Ναρίν του κεντρικού Κιργιστάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

"… Η µεγαλύτερη πόλη και η πιο σπουδαία είναι η Κασγκάρ. Οι κάτοικοι ζουν από το εµπόριο και τη βιοτεχνία. Έχουν πολύ όµορφα δενδροπερίβολα, αµπέλια και καλοδιατηρηµένα κτήµατα. Εδώ καλλιεργούν άφθονο βαµβάκι, παράλληλα µε λινάρι και κάνναβη. Το έδαφος είναι εύφορο και παράγει κάθε τι απαραίτητο για η ζωή. Για πολλούς εµπόρους αυτή η χώρα γίνεται η αφετηρία απ΄ όπου ξεκινάνε για να πουλήσουν τα εµπορεύµατά τους σε όλο τον κόσµο. Εδώ υπάρχουν µερικοί νεστοριανοί που έχουν δικές τους εκκλησίες και τη δική τους θρησκεία, ακολουθούν το ελληνικό τυπικό …"

8η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΡΙΝ - ΚΑΣΓΚΑΡ [ΚΙΝΑ]

Πολύ νωρίς σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για το πέρασµα Τοργκάτ και τα σύνορα του Κιργιστάν µε την Κίνα. Αφού περάσουµε τις συνοριακές διατυπώσεις, θα αλλάξουµε οχήµατα και θα συνεχίσουµε την υπέροχη διαδροµή µας µε προορισµό το Κασγκάρ (Κάσι). Εκεί όπου οι ορεινοί όγκοι της Κεντρικής Ασίας αγκαλιάζουν την έρηµο Τακλαµακάν και το Ισλάµ διαπερνά τα σύνορα της Κίνας, βρίσκεται η σηµαντικότερη όαση της Κινεζικής ∆ύσης, το Κασγκάρ, µια πόλη-σταθµός στον ∆ρόµο του Μεταξιού και των καραβανιών της Κεντρικής Ασίας. Η πλειονότητα του πληθυσµού είναι Ουιγούροι και η πόλη είναι διάσπαρτη µε µνηµεία µουσουλµανικής αρχιτεκτονικής. Οι δρόµοι της αντηχούν µέχρι σήµερα τα βαρυφορτωµένα µε πολύτιµα αγαθά καραβάνια που διέσχιζαν το πιο εχθρικό τοπίο της γης και αποπνέουν την εξωτική ατµόσφαιρα της ένδοξης εκείνης εποχής, φέρνοντας µνήµες που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ - ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΛ - ΚΑΣΓΚΑΡ

Η σηµερινή µας ηµέρα µας επιφυλάσσει µία ολοήµερη εκδροµή στη λίµνη Καρακούλ, που απέχει περί τα 200 χιλιόµετρα από το Κασγκάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάµατα θα απολαύσουµε κατά τη σηµερινή µας ηµέρα, καθώς θα γνωρίσουµε την πολύχρωµη Κυριακάτικη αγορά της πόλης, ίσως το µεγαλύτερο και το πιο θεαµατικό παζάρι της Ασίας. Κάθε περιοχή και εθνότητα της Κεντρικής Ασίας αντιπροσωπεύεται µε ένα πρόσωπο, µια γλώσσα, µια φορεσιά. Μια πανσπερµία φυλών. Θα συναντήσουµε ανθρώπους από κάθε γωνιά, ακόµα και από τα πιο αποµακρυσµένα χωριά της Κεντρικής Ασίας, που έρχονται εδώ για να αγοράσουν, να παζαρέψουν ή να πουλήσουν οτιδήποτε - από καµήλες µέχρι σταφίδες. Η αναβίωση του ιστορικού εµπορικού ρόλου της πόλης. Και µην ξεχνάτε: τα τοπικά ταξί - κάρα µε γαϊδούρια - θα είναι πάντα έτοιµα να σας εξυπηρετήσουν! Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής µας θα επισκεφθούµε το µεγάλο τζαµί, το µαυσωλείο του Abakh Hoja και την παλιά πόλη µε τα τυπικά σπίτια των Ουιγούρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
11n ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΓΚΑΡ - ΟΥΡΟΥΜΚΙ - ΤΟΥΡΠΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Ουρούµκι, την πρωτεύουσα της αυτόνοµης περιοχής Σιντσιάνγκ. Το Ουρούµκι είναι µια αναπτυσσόµενη µητρόπολη και συγκοινωνιακός κόµβος στον δρόµο για το Θιβέτ, το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουµε οδικώς για το Τουρπάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τον αρχαιολογικό χώρο του Jiaohe, που βρίσκεται 10 χιλιόµετρα δυτικά της πόλης, στην κοιλάδα Yarnaz. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

12n ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΠΑΝ

Η λεκάνη του Τουρπάν, µια περιοχή ανάµεσα την έρηµο Τακλαµακάν και τα βουνά Τιαν Σαν (Ουράνια Βουνά), βρίσκεται 154 µέτρα χαµηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα από τα πιο θερµά µέρη της Κίνας και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη µέση της ερήµου, η γη της είναι εύφορη και παράγει βαµβάκι και σταφύλια. Η πλούσια αυτή βλάστηση στη µέση της ερήµου οφείλεται στα Καρέζ, ένα σύστηµα υπόγειων αγωγών µήκους 2.500 χιλιοµέτρων που µεταφέρουν το νερό από τα βουνά Τιαν Σαν χωρίς µηχανική ώθηση, µόνο µε τη βαρύτητα. Στο Τουρπάν θα επισκεφθούµε τις σπηλιές Μπεζελίκ, οι ναοί των οποίων από τον 6ο έως τον 13ο αιώνα ήταν σηµαντικά βουδιστικά κέντρα. Οι νωπογραφίες τους αποτελούν σπάνια παραδείγµατα βουδιστικής τέχνης. Θα επισκεφθούµε επίσης την αρχαία πόλη Καοτσάνγκ και τη νεκρόπολή της, την Αστάνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

13n ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΠΑΝ - ΛΙΟΥΓΙΟΥΑΝ - ΛΙΜΝΗ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ - ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ

Μεταφορά στον σιδηροδροµικό σταθµό και επιβίβαση στο γρήγορο τραίνο µε προορισµό το Λιουγιουάν. Φθάνοντας θα αναχωρήσουµε οδικώς για το όρος Μίνγκσα και τη Λίµνη της Ηµισελήνου, που βρίσκεται στο σηµείο συνάντησης της ερήµου µε την όαση. Η λίµνη αυτή που τροφοδοτείται από πηγές, βρίσκεται ανάµεσα σε αµµόλοφους, απ΄ όπου θα έχουµε µια πανοραµική θέα της καταπράσινης όασης που περιβάλλεται από ένα ερηµικό, χωρίς τέλος, τοπίο. Συνεχίζουµε για το Ντουνχουάνγκ, την πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ερήµου Τακλαµακάν και το όνοµά της σηµαίνει "η έρηµος που δεν έχει επιστροφή". Ίσως δεν υπάρχει άλλη περιοχή πάνω στη γη, στην οποία επί αιώνες ο πολιτισµός να επηρεάστηκε τόσο πολύ από την οικονοµία, όσο στους εµπορικούς δρόµους της Κεντρικής Ασίας και ιδιαίτερα στις πόλεις - οάσεις ανάµεσα στο Ντουνχουάνγκ και το Κασγκάρ. Οι µόνιµες διαµάχες των Κινέζων µε τους βόρειους γείτονές τους, τους Χίουνγκ-νου, επέφεραν την επέκταση του Σινικού τείχους προς τα δυτικά και την ίδρυση ενός ισχυρού στρατιωτικού οχυρού, του Ντουνχουάνγκ, που σε σύντοµο χρονικό διάστηµα εξελίχθηκε σε ένα από τα µεγαλύτερα εµπορικά κέντρα. Για χίλια περίπου χρόνια η πόλη αυτή υπήρξε ο κινητήριος µοχλός του Κινεζικού δυτικού εµπορίου. Την εποχή της άνθισης του ∆ρόµου του Μεταξιού, το Ντουνχουάνγκ ήταν µια από τις πλουσιότερες πόλεις της Ασίας. Για τους Κινέζους ήταν το άκρο του πολιτισµένου κόσµου. Βαδίζοντας κανείς σήµερα στα δροµάκια του µε τα στενά σπίτια, είναι δύσκολο να αντιληφθεί το µέγεθος της παλιάς του αίγλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

14n ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΝΧΟΥΑΝΓΚ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΟΓΚΑΟ - ΞΙΑΝ

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούµε τις φηµισµένες σπηλιές του Μογκάο, "τα σπήλαια µε τα χίλια είδωλα του Βούδα". Το θέαµα είναι συγκλονιστικό: κάθετοι απότοµοι βράχοι, µήκους 1.600 µέτρων και ύψους 3-4 ορόφων µε εκατοντάδες τρύπες, που κάθε µια τους οδηγεί σε µια µικρή ή µεγάλη σπηλιά και που κάθε σπηλιά περιέχει ύψιστης τελειότητας τοιχογραφίες και αγάλµατα – ένα εικονογραφηµένο βιβλίο που παρουσιάζει την εξέλιξη της τέχνης στην Κεντρική Ασία και την Κίνα σε διάστηµα 800 ετών, ένα ολόκληρο µουσείο µε αριστουργήµατα βουδιστικής τέχνης µέσα σε µια "κυψέλη" από ψαµµίτη. Οι σπηλιές αυτές ήταν χώροι διαλογισµού και τελετών της βουδιστικής πίστης. Οι δύο θρησκείες, ο βουδισµός και το Ισλάµ έφθασαν στην Κίνα από τον ∆ρόµο του Μεταξιού. Από τον τόπο γέννησής του στην Ινδία, ο βουδισµός διαδόθηκε στην περιοχή αυτή από ιεραποστόλους που ακολουθούσαν τα χνάρια των εµπόρων.
Σ΄ αυτή την κατά το πλείστον σήµερα µουσουλµανική περιοχή, κάποιοι σταθµοί καραβανιών έγιναν ακµαία βουδιστικά κέντρα. Από την κληρονοµιά αυτής της εποχής τα σπήλαια του Ντουνχουάνγκ είναι αναµφίβολα τα πιο συγκλονιστικά, γιατί εκτός από το ότι αποτελούν έναν αρχαιολογικό θησαυρό, είναι και πόλος έλξης προσκυνητών. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο και θα επιβιβαστούµε στην πτήση µας για το Ξιάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

15n ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ

Το Ξιάν είναι η πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινέζικου πολιτισµού, η πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της "Αυτοκρατορίας του Κέντρου" και µια από τις σηµαντικότερες µητροπόλεις του αρχαίου κόσµου. Ο ∆ρόµος του Μεταξιού ξεκινούσε από εδώ και οι ξένοι πρέσβεις και έµποροι έφερναν µαζί τους θρησκείες και πολιτισµούς ξένους. Στην πόλη έχει διατηρηθεί µια ιδιαίτερα δραστήρια µουσουλµανική κοινότητα έως τις µέρες µας. Κατά τη διάρκεια της σηµερινής µας ξενάγησης θα επισκεφθούµε τα καλοδιατηρηµένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τα οποία εκτείνονται σε µήκος 16 χιλιοµέτρων, το ιστορικό µουσείο καθώς και το βουδιστικό µοναστήρι µε την 7όροφη Παγόδα της Μεγάλης Χήνας, το µόνο κτίσµα της δυναστείας των Τανγκ που σώζεται στην πόλη. Το βράδυ απολαύστε έναν περίπατο στο παρακείµενο θεµατικό πάρκο της δυναστείας Τανγκ, µαζί µε ένα πλήθος Κινέζων που συρρέει εκεί. ∆ιανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ - ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ

Το Ξιάν αποτέλεσε πρωτεύουσα ένδεκα δυναστειών. Σήµερα είναι ο σηµαντικότερος προορισµός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 µια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σηµαντικότερη του 20ου αιώνα. Πρόκειται για το µεγαλύτερο ταφικό κτέρισµα της ανθρωπότητας. Αυτό το θαύµα θα επισκεφθούµε σήµερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό µνηµείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων στρατιωτών σε φυσικό µέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο µε τα µπρούντζινα άρµατα. Μια µαρτυρία της δύναµης, της ανάπτυξης και της ακµής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.). Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, το Κουνµίνγκ, το πολιτικό, πολιτιστικό και επικοινωνιακό κέντρο της Νότιας Κίνας. Η "πόλη της αιώνιας Άνοιξης" έχει κλίµα ευχάριστο καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω του υψοµέτρου της (1.900 m). Περιβάλλεται από µοναδικά τοπία και παρουσιάζει τεράστιο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ενώ τα ανθισµένα πάρκα και οι κήποι της, τα εµπορικά κέντρα, τα φαρδιά πεζοδρόµια και οι ποδηλατοδρόµοι της, την κάνουν ευχάριστη στην περιήγηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ - ΤΖΙΝΓΚΟΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Τζινγκόνγκ, πρωτεύουσα της περιφέρειας Ξισουανγκµπάνα, που βρίσκεται στο νότιο τµήµα της επαρχίας Γιουνάν. Η πόλη αυτή µε τους δεντροφυτεµένους δρόµους είναι κτισµένη στις όχθες του ποταµού Μεκόνγκ. Φθάνοντας θα επισκεφθούµε την τοπική αγορά της κοντινής πόλης Menghai, το οκταγωνικό περίπτερο στο χωριό Jinzhen, τον κήπο του τσαγιού στο όρος Ναννούο (Nannuo shan) και το χωριό Aini. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΙΝΓΚΟΝΓΚ - ΜΕΝΓΚΛΑ

Συνεχίζουµε σήµερα τη διαδροµή µας µε επισκέψεις στο χωριό Ganlanba της εθνότητας των Ντάι, καθώς και στον Τροπικό Βοτανικό Κήπο στο Menglun (Xishuangbanna Tropical Botanical Garden), που καλύπτει περισσότερα από 1000 εκτάρια και περιλαµβάνει περίπου 13.000 είδη τροπικών φυτών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
 
19η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΝΓΚΛΑ - ΜΠΟΤΕΝ - ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ (ΛΑΟΣ)

Πρωινή αναχώρηση για το Μπότεν, που βρίσκεται στα σύνορα της Κίνας µε το Λάος. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα εισέλθουµε στο Λάος και θα συνεχίσουµε τη διαδροµή µας για την πόλη Λουάνγκ Νάµτα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ - ΜΠΑΝ ΤΣΑΛΕΟΥΝΣΟΥΚ - ΜΠΑΝ ΝΑΛΑΝ

Ξεκινάµε σήµερα τη διήµερη εξόρµησή µας στην περιοχή. Πρωινή αναχώρηση µέσω του Μπαν Τσαλεουνσούκ, που βρίσκεται στα νότια της Λουάνγκ Νάµτα, για µια θαυµάσια δασική διαδροµή στη σκιά αιωνόβιων δέντρων, µε προορισµό το Μπαν Ναλάν. Εδώ, θα έχουµε την ευκαιρία να µάθουµε για τον πολιτισµό και τον τρόπο ζωής της φυλής των Χµου. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωµάτια του καταυλισµού µας. ∆ιανυκτέρευση.

21η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝ ΝΑΛΑΝ - ΜΠΑΝ ΝΑΛΟΥΝ ΤΑΪ - ΜΠΑΝ ΝΑΜΚΟΪ - ΜΠΑΝ ΝΑΜΛΟΥΕ - ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ

Κατά τη σηµερινή δεύτερη ηµέρα της εξόρµησής µας θα πορευτούµε παράλληλα µε τον ρου του ποταµού - µια ακόµα υπέροχη διαδροµή µέσα από µονοπάτια µε ψηλά δέντρα και µπαµπού, που φιλοξενούν πολλά είδη πουλιών. Επιστρέφουµε στην Λουάνγκ Νάµτα µε αναµνήσεις που θα µας συντροφεύουν σε όλη µας τη ζωή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

22η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΝΑΜΤΑ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ [ΤΑΪΛΑΝ∆Η]

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για τα σύνορα του Λάος µε την Ταϊλάνδη. Κατά τη διάρκεια της διαδροµής µας θα επισκεφθούµε χωριά ορεινών φυλών και θα έχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε τον τρόπο ζωής τους. Μετά τις διατυπώσεις θα συνεχίσουµε για το Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η "Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο" ή "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η "Πύλη για τη Νότια Κίνα". Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρµανών, όπου παρέµεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. ∆ιαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθµούς, την ήρεµη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίµα - µε λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά µοναστήρια και ναοί µε "εξωτική" αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας µικρός εµπορικός δρόµος της πόλης µετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες µικροπωλητές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

23η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρµανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουµε µια βόλτα µε βάρκα στον ποταµό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης µε τη Βιρµανία, όπου καθηµερινά λειτουργεί µια µεγάλη αγορά µε κάθε λογής αγαθά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

24η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ. Κοσµοπολίτικη µεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισµένη στον ποταµό Τσάο Πράγια ή Μάε Νάµ (Μενάµ) και ονοµάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθµες διώρυγες και κανάλια (κλόνγκ), που τη διατέµνουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

25η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήµερα το πρωί µε βαρκάδα κατά µήκος του ποταµού µε τα αµέτρητα κανάλια. Θα φθάσουµε στο Θόνµπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούµε τον παλιότερο ναό της πόλης, τον Ναό της Αυγής, που είναι καλυµµένος µε κοµµάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαµατικά στο ποτάµι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύµα του κόσµου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει µια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωµένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος µήκους 1.900 µέτρων, µια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και µε ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραµατισµού. Ναοί µε πολύχρωµες πορσελάνινες διακοσµήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, µυθολογικές µορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγµατικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραµαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραµύθι από την Κατµαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυµάσια ζωγραφισµένο στο εσωτερικό µέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σµαραγδένιου Βούδα µε το περίφηµο άγαλµα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σµαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισµένο µε πολύτιµα πετράδια, που φυλάσσεται σε µια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή µορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουµε για τον Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλµατα του Βούδα σε κεκλιµµένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου µασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

26η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ηµέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την κοσµική µεγαλούπολη, που προσφέρει άπειρες επιλογές για βόλτες, αγορές και επισκέψεις.

27η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

28η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ολιγαρκείς και αποφασισµένους ταξιδιώτες. Τα ξενοδοχεία σε ορισµένες περιοχές είναι απλά καταλύµατα και οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιµασµένοι για συµβιβασµούς σε θέµατα ποιοτικών απαιτήσεων.
  • Η φύση και οι συνθήκες του ταξιδιού απαιτούν καλή φυσική κατάσταση.
  • Οι οδικές διαδροµές είναι δύσκολες και οι πτήσεις εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, όποτε το πρόγραµµα τροποποιείται ανάλογα, ακόµα και µε πιθανή παράλειψη κάποιων προορισµών.

**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ                
6.390 €        
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
+ 1.090 €

Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη στην ίδια τιµή
Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις ένα µήνα πριν την αναχώρηση
(για περιορισµένο αριθµό θέσεων, που µπορεί να εξαντληθούν και νωρίτερα)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό Ξενοδοχεία 4*, 5* ή τα καλύτερα που υπάρχουν σε ορισµένες περιοχές (απλά καταλύµατα) Ηµιδιατροφή Μεταφορές µε µικρά πούλµαν, µε ειδικά αυτοκίνητα 4Χ4 και µε τραίνο
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Τοπικός οδηγός/ξεναγός Έλληνας έµπειρος αρχηγός
  • ∆ωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενηµερωθείτε από το τµήµα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800 € Φόροι αεροδροµίων που πληρώνονται τοπικά και δεν περιλαµβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα Βίζες

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Σε όποιον ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα