Skip to main content

Πανόραμα Βόρειας Ταϊλάνδης Μπανγκόκ, χειμώνας άνοιξη 2016 απο 1199

Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο), Σουκοτάι, Πιτσανουλόκ, Αγιούταγια, Μπανγκόκ

     Αναχωρήσεις: 20,27.01, 03,10,17,24.02, 02,09,16,23,30.03, 06,13.04              12 Ημέρες

  • Μόνο σε αυτό το προγραμμα αεροπορική μετάβαση στον βορρά και οδική επιστροφή στη Μπανγκόκ, με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις για μια διεξοδική εξερεύνηση της Ταϊλάνδης με τους εξαιρετικούς πολιτιστικούς θησαυρούς και όχι μόνο επίσκεψη του Χρυσού Τριγώνου
  • Έλληνας αρχηγός & όχι τοπικός ελληνόφωνος


Η Ταϊλάνδη, το "Κόσμημα της Ασίας", είναι μια χώρα εξωτική, με πλούσια ιστορία και αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Οι λαμπροί Nαοί της, τα επιβλητικά παλάτια της, οι αρχαίες πόλεις της, το τροπικό της κλίμα, οι λευκές αμμουδιές της και τα καταπράσινα βουνά της, την καθιστούν τον πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό της Ασίας. Ζωντάνια, φως, ορχιδέες, ρουμπίνια, πληρωμένοι έρωτες και πάθος για τη θρησκεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Οι κάτοικοί της συνδυάζουν με θαυμαστή αρμονία τον πολιτισμό τους με τις σύγχρονες δυτικές επιρροές. Είναι εξαιρετικά φιλικοί και ευγενικοί. Το χαμόγελο είναι το χαρακτηριστικό των Ταϊλανδών.
Η Μπανγκόκ, η "Βενετία της Ανατολής", είναι μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και σαγηνευτική, κτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Mενάμ). Είναι η 4η κατά σειρά πρωτεύουσα της χώρας, μετά από το Σουκοτάι, την Αγιούταγια και το Θόνμπουρι.
Το Χρυσό Τρίγωνο, η περιοχή που σχηματίζεται ανάμεσα στη Βιρμανία, το Λάος και την Ταϊλάνδη, εξακολουθεί να εκπέμπει έναν αέρα περιπέτειας και μυστηρίου. Είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης της κρατικής εκδοχής τριών ιστορικών εθνών: των Τάι, των Λάο και των Βιρμανών.
Το Τσιάνγκ Μάι, η πρωτεύουσα του Βορρά, είναι η κυριότερη πόλη της βόρειας Ταϊλάνδης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ   

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΒΑΤ ΝΤΟΪ ΣΟΥΤΕΠ)  

Άφιξη στη Μπανγκόκ και πτήση για την πρωτεύουσα του Βορρά, το Τσιάνγκ Μάι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περνώντας με τα πόδια τα παλιά της τείχη στο σημείο της πύλης Τα Πε, θα βρεθούμε στην παλιά πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στους δρόμους, της βλέποντας εξωτερικά μερικούς από τους πιο σημαντικούς ναούς της, όπως τον WatPhraSingh, τον WatChediLuang κ.ά. Ακολουθεί επίσκεψη στο σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Βατ Ντόι Σουτέπ (Doi Suthep). Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε το 1383 στην κορυφή του όρους Ντόι Σουτέπ σε υψόμετρο 1.100 m. Στο κέντρο του βρίσκεται η χρυσή παγόδα, που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός αποτελεί κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε τα 309 σκαλιά του λόφου, θα απολαύσουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο νυχτερινό παζάρι στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ (SHOWEΛΕΦΑΝΤΩΝ, ΜΠΑΝ ΤΟΝΓΚ ΛΟΥΑΝΓΚ) 

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε μία τοπική φάρμα ελεφάντων, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα show από τα συμπαθή αυτά παχύδερμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπαν Τονγκ Λουάνγκ, μία περιοχή που βρίσκεται υπό προστασία, ώστε να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά των ορεσίβιων φυλών του βορρά. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέλη των φυλών Κάρεν, Λαχού, Γιάο και Παλόνγκ, κάθε μια με τις δικές της φορεσιές και χειροτεχνήματα, αλλά και τις ιδιαίτερες παραδόσεις και έθιμά τους. Ακολουθεί παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο δείπνο Καντόκε (Khantoke) σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η "πύλη για τη Νότια Κίνα". Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του βορρά, τον σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό ναό Wat Rong Khun, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat το 1997, καθώς και τις ορεινές φυλές που κατοικούν στην περιοχή Ντόι Μάε Σαλόνγκ (DoiMaeSalong), έχοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσουμε παράλληλα τη φύση και την πολιτιστική ζωή του τόπου. Συνεχίζουμε για το Τσιάνγκ Ράι. Η πόλη ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με "εξωτική" αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΣΟΥΚΟΤΑΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, λίκνο του Ταϊλανδέζικου πολιτισμού, πυρήνα του πρώτου ανεξάρτητου βασιλείου της χώρας (1238). Άφιξη στο Σουκοτάι και επίσκεψη του ιστορικού πάρκου με τα ερείπια της πόλης, η οποία ήταν πρωτεύσασα του βασιλείου του Σουκοτάι κατά τον 13ο και 14ο αι. Τα τείχη της σχημάτιζαν ένα ορθογώνιο 2x1,6 km, μέσα στο οποίο βρίσκονται τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και 26 ακόμα ναών. Με το ειδικό τραινάκι θα περιηγηθούμε στον χώρο κάνοντας επιλεγμένες στάσεις και θα ξεναγηθούμε σε μια σειρά μνημείων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:ΣΟΥΚΟΤΑΪ - ΠΙΤΣΑΝΟΥΛΟΚ - ΛΟΠΜΠΟΥΡΙ - ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Πιτσανουλόκ, γνωστό ως "πόλη των δύο ποταμών". Το Πιτσανουλόκ είναι μια από τις πιο όμορφες επαρχίες του Βορρά. Άφιξη και επίσκεψη στον ναό Βατ Πρα Μαχαντάτ του 1357, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζει μια από τις ομορφότερες εικόνες του Βούδα στην Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Λόπμπουρι, την "πόλη των πιθήκων" και την Αγιούταγια, παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, από το 1350 έως το 1767. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8ηΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Πρωινή επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς του 14ου-18ου αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, καλύπτει έκταση 289 εκταρίων, με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ, που θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα δούμε το μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου και το Βατ Πανανγκ Τσονγκ με τον μεγαλύτερο καθιστό Βούδα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μπανγκόκ. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Νάμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλόνγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9ηΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, τον Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για τον Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την κοσμική μεγαλούπολη, που προσφέρει άπειρες επιλογές για βόλτες, αγορές και επισκέψεις.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΑΘΗΝΑ

Ημέρα ελεύθερη. Μεταφορά το βράδυ στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

**Super Τιμή**

Για τις 11 πρώτες συμμετοχές

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

 1.199 €

+ 330 €

Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στη Μπανγκόκ, 4* και 4* sup. στον βορρά
 Ημιδιατροφή, εκτός από τη Μπανγκόκ που είναι με πρωινό
 Στην ημιδιατροφή περιλαμβάνεται ένα παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο δείπνο Καντόκε
 Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 Τοπικοί ξεναγοί
 Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
720 ευρω Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• . Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων . Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφειο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.