Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ (08 μέρες) Καλοκαίρι 2015 από 1188,00

Πιναουέλα - Ορφανοτροφείο Ελεφάντων - Σιγκιρίγια - Μιννερίγια JeepSafari- Πολονάρουα - Μάταλε - Φυτείες Τσαγιού - Κάντυ Κολόμπο- Περαντινίγια

 1η μέρα: Αθήνα – πτήση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και ολονύχτια πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα το Κολόμπο.

2η μέρα: Κολόμπο – Ανουρανταπούρα

Άφιξη στο Κολόμπο και αναχώρηση για την Ανουρανταπούρα, την παλιά πρωτεύουσα και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι 2200 ετών, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα - ο Βούδας - δέχτηκε τη φώτιση. Θα επισκεφθούμε επίσης τη Ruwanweliseya, μια από τις πλέον γνωστές παγόδες της περιοχής, χτισμένη το 2ο π.Χ. αιώνα η οποία αναπαριστούσε αρχικά το τέλειο "σφαιρικό σχήμα", το οποίο η μεταγενέστερη αναπαλαίωση δεν μπόρεσε να αποδώσει ακριβώς. Συνεχίζουμε με το άγαλμα του Samandhi Βούδα του 4ου μ.Χ. αιώνα το οποίο απεικονίζει τον Βούδα σε στάση περισυλλογής και τον πέτρινο ναό Isurumuniya ο οποίος είναι γνωστός για το λαξευτό κομψοτέχνημα των "Εραστών". Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ανουρανταπούρα – Πολονάρουα – περιήγηση - Μιννερίγια – Σιγκιρίγια

Το πρωί αναχώρηση για την Πολονάρουα, την μεσαιωνική πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αιώνα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα ερείπια του παλατιού, στην Αίθουσα Ακροάσεων και στο βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν το Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Θα κλείσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στους εκπληκτικούς Ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του Δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και στα ερείπια του μοναστηριού.

Αναχώρηση αργότερα για το Εθνικό Πάρκο της Μιννερίγια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά τζιπ για να περιηγηθούμε στο Πάρκο, που προσφέρει καταφύγιο μεταξύ άλλων σε 24 είδη θηλαστικών, 160 είδη πτηνών, 9 είδη αμφιβίων και σε 25 είδη ερπετών. Θα φωτογραφήσουμε μεταξύ άλλων λεοπαρδάλεις, ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοβούβαλους ,μαϊμούδες, σκαντζόχοιρους, μυρμηγκοφάγους και βέβαια τα μεγάλα κοπάδια των ελεφάντων. Το απόγευμα άφιξη στην Σιγκιρίγια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Σιγκιρίγια – Μάταλε – Κάντυ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε ένα ενδιαφέρον ιστορικό αξιοθέατο της Σρι Λάνκα, τον Βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 200 μέτρων. Πρόκειται για ένα πέτρινο φρούριο που χτίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. από το βασιλιά Kasyapa. Είναι γνωστό και σαν το "φρούριο-λιοντάρι", λόγω του τεράστιου λιονταριού ύψους περίπου 3 μέτρα που φύλαγε την είσοδό του. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Σήμερα η Σιγκιρίγια βρίσκεται ανάμεσα στα τοπία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Αργότερα συνεχίζουμε για το Μάταλε όπου θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών Το απόγευμα άφιξη στην ιερή πόλη του Κάντυ που είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Σρι Λάνκα. Η «Μάχα Νουβάρα», η Μεγάλη Πόλη όπως την ονομάζουν, είναι η πρωτεύουσα των υψιπέδων και ο πληθυσμός της είναι πάνω από 100.000 κάτοικοι.

5η μέρα: Κάντυ – Περαντινίγια – Βοτανικοί Κήποι - Κάντυ

Το πρωί θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους της Περαντινίγια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών (περίπου 4,000 είδη) και έχει έκταση 147 εκτάρια. Θα απολαύσουμε μία όμορφη βόλτα στον καταπράσινο κήπο με τα θεσπέσια αρώματα και θα δούμε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Αργότερα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά. Αργότερα θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της περιήγησης μας στον Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία.

6η μέρα: Κάντυ – Πιναουέλα – Κολόμπο

Αναχώρηση για το Κολόμπο. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στην Πιναουέλα να δούμε το ορφανοτροφείο των ελεφάντων, το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Εδώ θα δούμε ελέφαντες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Θα ζήσουμε πολύ όμορφες στιγμές βλέποντας τα μικρά ελεφαντάκια την ώρα που τα ταΐζουν με μπιμπερό! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Κολόμπο – περιήγηση

Σήμερα θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένη από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε μεταξύ άλλων στο Δημαρχείο, στην Πλατεία ανεξαρτησίας, στην περιοχή του Σίναμον Γκάρντενς και στην γραφική αγορά Πέταχ. Χρόνος ελεύθερος να χαρείτε την αγορά της πόλης.

8η μέρα: Κολόμπο – Αθήνα  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

 

Ενδεικτικές πτήσεις:

 

QR 202  ATHDOH 1405– 1825
QR 668  DOHCMB 2000– 0305*
QR 665  CMBDOH 0930 –1125
QR 203 DOHATH  1310 – 1750  

 

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία:

 

Κολόμπο – HotelKingsbury 5*
Ανουρανταπούρα – PalmGardenVillage3*S
Σιγκιρίγια - AliyaResort & Spa 4*
Κάντυ - CinnamonCitadel 5*

 

Περιλαμβάνονται:  

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* στο Κολόμπο και στο Κάντυ, 4* στην Σιγκιρίγια, 3* στην Ανουρανταπούρα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Επίσκεψη σε ορφανοτροφείο Ελεφάντων
  • Επίσκεψη στον Βράχο της Σιγκιρίγια
  • Επίσκεψη του Βοτανικού κήπου της Περαντινίγια
  • Ασφαλή λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί Ξεναγοί
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά/Είσοδοι, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 570 €
  • Βίζα Εισόδου στην Σρι Λάνκα 35$ η οποία εκδίδεται και πληρώνεται επί τόπου

Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 80 € το άτομο

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στην χώρα

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  • Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Αναχωρήσεις

26/06, 24/07, 07/08, 14/08, 11/09

Τιμές κατ’ άτομο

Δίκλινο

1188 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

355 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων